مواد لازم و آموزش خورش ماهی خانگی (مرحله به مرحله)

آموزش خورش ماهی
خورش ماهی یکی از خورشهای خوشمزه و شیک ایرانی است که به روشهای مختلف تهیه میشود. برای یادگیری این آموزش آشپزی، ادامه مطلب را مطالعه کنید و با سایت رضیم همراه باشید.
مواد لازم برای ۲ نفر | |
ماهی | ۲۵۰ گرم |
رب گوجه فرنگی | ۱ قاشق غذاخوری |
شوید خشک | ۳ قاشق غذاخوری |
پیاز | ۲ عدد متوسط |
سیر | ۴ حبه |
زعفران دم کرده | ۲ قاشق غذاخوری |
لیمو ترش | ۱ عدد |
ادویه کاری و فلفل قرمز | به مقدار کافی |
نمک و فلفل سیاه | به مقدار کافی |
زردچوبه و روغن | به مقدار کافی |
دستور پخت خورش ماهی
تفت دادن پیاز
برای تهیه خورش ماهی ابتدا پیازها را به شکل ریز خرد میکنیم. سپس آنها را با کمی روغن در یک قابلمه تفت میدهیم تا نرم و شفاف شوند. بعد از آن، سیرها را ریز میکنیم و به قابلمه اضافه میکنیم.
سیر را فقط به مدت کوتاهی تفت میدهیم تا عطر آن آزاد شود. سپس مقداری زردچوبه و زعفران دمکرده را به قابلمه میافزاییم و برای ۲ دقیقه دیگر مواد را تفت میدهیم تا ترکیب شوند. در ادامه، رب گوجه فرنگی را اضافه میکنیم.
اضافه کردن تکه های ماهی
رب گوجه فرنگی را خوب تفت میدهیم تا طعم خام آن از بین برود. سپس ادویه کاری و فلفل قرمز را اضافه میکنیم و یک دقیقه دیگر تفت میدهیم. بعد از آن، تکههای ماهی را تمیز کرده و به قابلمه اضافه میکنیم.
پخت خورش
در این مرحله، چند دقیقه ماهیها را تفت میدهیم. سپس ۲ تا ۳ پیمانه آب جوش به قابلمه اضافه میکنیم تا آب کمی بالاتر از سطح ماهیها باشد. درب قابلمه را میگذاریم و اجازه میدهیم خورش بپزد.
نکته مهم
این خورش بهتر است با ماهیهای جنوب کشور که بافت محکمتری دارند تهیه شود تا بعد از پخت له نشوند. همچنین در برخی دستورها از رب خرما برای طعمدار کردن خورش استفاده میشود.
سرو
بعد از اینکه آب اضافی خورش کم شد، آب لیمو ترش و مقداری نمک به خورش اضافه میکنیم و یک دقیقه بعد آن را از روی حرارت برمیداریم. در آخر، خورش ماهی را با برنج ساده یا کته سرو میکنیم.
نکات پخت خورش ماهی
برنج مناسب خورش ماهی
این خورش خوشمزه را میتوانید با برنج ساده، زعفرانی یا کته قالبی سرو کنید. ما پیشنهاد میکنیم مانند رستورانهای بوشهری از کته قالبی استفاده کنید. برای یادگیری طرز تهیه کته قالبی به سبک رستورانی، مقاله زیر را مطالعه نمایید.