مواد لازم و آموزش خورش کنگر برای 2 یا 4 یا 6 نفر | تناسب ساده

آموزش خورش کنگر
خورش کنگر یکی از خورشهای معروف ایرانی است که خواص زیادی برای سلامتی دارد. این خورش به خاطر اینکه کنگر معمولاً در فصل بهار پیدا میشود، به عنوان یکی از خورشهای بهاری شناخته میشود. اگر میخواهید که به طور کامل و مرحله به مرحله آموزش پخت خورش کنگر را یاد بگیرید، با سایت رضیم همراه باشید.
مواد لازم برای ۴ نفر | |
کنگر | ۳۵۰ گرم |
جعفری | ۵۵۰ گرم |
نعناع | ۵۰ گرم |
گوشت گوسفندی | ۵۰۰ گرم |
پیاز | ۱ عدد بزرگ |
زعفران دم کرده | ۱ قاشق غذاخوری |
نمک و فلفل سیاه | به مقدار کافی |
آبغوره و روغن | به مقدار کافی |
دستور پخت خورشت کنگر
مرحله اول
برای تهیه این خورش، استفاده از گوشت گوسفندی با استخوان باعث میشود خورش لعابدارتر شود. اگر دوست دارید از گوشت با استخوان استفاده کنید، ابتدا باید آن را به مدت ۱۰ دقیقه در آب جوش بگذارید و وقتی که روی آب جوش کف کرد، گوشت را از آن خارج کنید.
مرحله دوم
حالا گوشت را کنار میگذاریم و جعفری و نعناع را به صورت ریز خرد میکنیم. سپس این سبزیجات را با کمی روغن در یک تابه مناسب تفت میدهیم تا سرخ شوند. بعد از سرخ شدن، آنها را کنار میگذاریم.
مرحله سوم
پیاز را کوچک خرد میکنیم و داخل قابلمهای که برای پخت خورش آماده کردهایم، میریزیم. روی شعله قرار میدهیم و وقتی که آب پیاز کاهش پیدا کرد، کمی روغن اضافه میکنیم و پیاز را خوب تفت میدهیم تا نرم شود.
مرحله چهارم
وقتی که پیاز طلایی رنگ شد، گوشت را همراه با مقداری فلفل سیاه و زعفران دم کرده به قابلمه اضافه میکنیم و چند دقیقه تفت میدهیم تا رنگ گوشت تغییر کند و خوب سرخ شود. بعد از اینکه گوشت سرخ شد، سبزیهای تفت داده شده را به آن اضافه میکنیم.
مرحله پنجم
در این مرحله، ۴ لیوان آب جوش اضافه کرده و درب قابلمه را میگذاریم تا به مدت ۲ ساعت گوشت به خوبی بپزد. در ۳۰ دقیقه آخر پخت، کنگرها را تمیز کرده و پس از خرد کردن، همراه با کمی زردچوبه تفت میدهیم.
مرحله ششم
کنگرهای سرخ شده را به خورش اضافه میکنیم و اجازه میدهیم که خورش جا بیفتد و روغن بیندازد. در ۵ دقیقه پایانی پخت، نمک و فلفل را به خورش اضافه میکنیم و در صورت تمایل، کمی آبغوره یا آبلیمو هم برای طعم بهتر اضافه میکنیم.
نکات آموزش خورش کنگر
تیره شدن رنگ خورش
اگر شما هم دوست دارید خورشتان رنگ تیرهتری داشته باشد، باید سبزی خورش را بیشتر سرخ کنید. اما برای سلامتی شما، بهتر است سبزیها را خیلی کم تفت دهید تا خواص آنها از بین نرود.