مواد لازم و آموزش دونات سیب زمینی خانگی (مرحله به مرحله)

آموزش دونات سیب زمینی
دونات سیب زمینی یکی از خوراکیهای خوشمزه و شیک است که میتوانیم آن را به عنوان پیش غذا سرو کنیم. برای یادگیری طرز تهیه این غذا با ما در این آموزش آشپزی همراه باشید.
مواد لازم برای ۱۰ عدد دونات | |
آرد قنادی | ۵۰۰ گرم |
سیب زمینی | ۲۰۰ گرم |
شیر خشک قنادی | ۵۰ گرم |
خمیر مایه فوری | ۱ قاشق چایخوری |
شکر | ۱۰۰ گرم |
کره گیاهی | ۷۵ گرم |
زرده تخم مرغ | ۴ عدد |
شیر سرد | حدود ۱۰۰ میلی لیتر |
نمک | ½ قاشق چایخوری |
سفیده تخم مرغ | ۲ عدد |
نان تست خشک شده | ۱ عدد |
روغن | به مقدار کافی |
دستور پخت دونات سیب زمینی
آماده سازی خمیر
برای تهیه دونات سیب زمینی خوشمزه ابتدا آرد را با خمیر مایه فوری، شکر و شیر خشک قنادی مخلوط میکنیم و داخل یک کاسه بزرگ میریزیم. سپس سیبزمینیها را بخارپز میکنیم تا خوب بپزند.
اگر بخارپز نداریم، میتوانیم سیبزمینیها را در کیسه فریزر بگذاریم و آبپز کنیم. بعد از پخت، پوست آنها را جدا کرده و با گوشتکوب خوب له میکنیم تا به صورت پوره در بیایند.
ورز دادن مواد
حالا پوره سیبزمینی را به کاسه حاوی آرد اضافه میکنیم. سپس تخم مرغها را اضافه کرده و به آرامی شیر سرد را اضافه میکنیم. بعد با دست مواد را ورز میدهیم تا خوب مخلوط و یکنواخت شوند.
استراحت کردن
در این مرحله، کره گیاهی نرم شده را همراه با نمک به مواد اضافه میکنیم و خوب مخلوط میکنیم تا خمیری صاف و یکدست به دست بیاید. سپس روی خمیر را با یک پارچه میپوشانیم و به مدت ۱۰ دقیقه کنار میگذاریم تا استراحت کند.
چونه کردن خمیر
حالا خمیر را به تکههای ۵۰ گرمی تقسیم میکنیم و هر چونه خمیر را گرد کرده و کمی آن را با دست تخت میکنیم. سپس روی چونهها را با پلاستیک میپوشانیم و اجازه میدهیم به مدت ۳۰ دقیقه استراحت کنند تا حجیم شوند.
شکل دادن به آنها
بعد از ۳۰ دقیقه، با ته یک ماسوره یا درب بطری، وسط چونهها را یک سوراخ کوچک میزنیم. سپس اجازه میدهیم ۱۰ دقیقه دیگر استراحت کنند. در این مدت، سفیدههای تخممرغ را در یک کاسه مناسب میریزیم و آماده استفاده میکنیم.
قرار دادن تابه روی حرارت
در ادامه، نان تست خشک شده را خرد میکنیم طوری که خیلی پودر نشود. سپس آن را در یک کاسه مناسب ریخته و کنار میگذاریم. حالا یک تابه عمیق روی حرارت قرار میدهیم و به اندازهای روغن در آن ریخته که دوناتها بتوانند شناور شوند.
سرخ کردن
در این مرحله، ابتدا دوناتها را در سفیده تخممرغ میزنیم، سپس در پودر نان خشک غلتانده تا کاملاً پوشش داده شوند. بعد اینها را در روغن داغ میاندازیم تا سرخ شوند و وقتی یک سمتشان سرخ شد، آنها را برمیگردانیم.
سرو
زمانی که هر دو طرف دوناتها خوب سرخ شدند، آنها را روی دستمال حولهای یا یک توری فلزی قرار میدهیم تا روغن اضافیشان بیرون بیاید. سپس آنها را در ظرف مورد نظر قرار داده و با سس دلخواه سرو میکنیم.
نکات پخت دونات سیبزمینی
استفاده از پودر سوخاری
برای لایه رویی دونات سیبزمینی، معمولاً از نان تست خرد شده استفاده میشود. چون این نان طعم خاصی ندارد، میتوانید از پودر سوخاری یا پانکو به جای آن استفاده کنید. برای تهیه پودر سوخاری پانکو به صورت سالم و مطمئن در خانه، میتوانید به مطلب زیر مراجعه کنید.