مواد لازم

مواد لازم و آموزش شله زرد برای 2 یا 4 یا 6 نفر | تناسب ساده

بهترین آپلیکیشن آشپزی

“`html

آموزش شله زرد

شله زرد یکی از دسرها و غذاهای سنتی ایرانی است که با طعمی ویژه شناخته می‌شود. این غذا بیشتر در مراسم‌های خاص و مذهبی مثل نذری‌ها درست می‌شود و معمولاً به عنوان پیش غذا سرو می‌شود. جالب است بدانید که شله زرد همانند غذاهایی مثل قیمه و عدس پلو، جزء غذاهای مناسبتی تلقی می‌شود و برای همین، در ایام خاصی به مقدار زیاد پخته می‌شود.

برای تهیه شله زرد به عنوان نذر، ابتدا برنج را در آب و گلاب خیس می‌کنیم. بادام‌ها را هم خیس می‌کنیم تا پوست آن‌ها به راحتی جدا شود. سپس برنج خیس خورده را با آب در یک قابلمه می‌جوشانیم، کف آن را می‌گیریم و حرارت را کم می‌کنیم تا پخته شود. بعد از اینکه برنج نیم‌پز شد، شکر را اضافه می‌کنیم و هم می‌زنیم تا شکر به طور کامل حل شود و شله زرد ته نگیرد. در ادامه، بادام خلال شده، زعفران دم‌کرده و نمک را هم اضافه کرده و هم می‌زنیم تا به غلظت دلخواه برسد. اگر لازم بود، کمی کره هم اضافه می‌کنیم و بعد از خنک شدن، شله زرد را تزئین و سرو می‌کنیم.

مواد لازم برای 12 نفر مقدار مواد
برنج نیم دانه ۲ لیوان
شکر ۴ لیوان
گلاب نصف لیوان
خلال بادام ۱۰۰ گرم
کره ۱۰۰ گرم
زعفران دم کرده ۲ قاشق غذاخوری
نمک ۱ قاشق چایخوری
دارچین برای تزیین

آموزش شله زرد

مرحله 1: آماده‌سازی و شستشوی برنج

برای تهیه شله زرد نذری، ابتدا برنج را انتخاب کرده و در یک کاسه بزرگ می‌ریزیم. سپس روی برنج‌ها آب می‌ریزیم و آرام آن‌ها را با دست هم می‌زنیم تا شستشو داده شوند و سپس آب را خالی می‌کنیم. این کار را چند بار تکرار می‌کنیم تا آب برنج تمیز و زلال شود.

مرحله 2: خیساندن برنج با گلاب و آب

بعد از اینکه برنج کاملاً شسته شد، آب را خالی می‌کنیم و به آن ۱ لیوان گلاب و ۱ لیوان آب اضافه می‌کنیم. کاسه را کنار گذاشته و اجازه می‌دهیم برنج به مدت ۳۰ دقیقه خوب خیس بخورد.

مرحله 3: خیساندن بادام‌ها و آماده‌سازی برای پخت

بادام‌ها را هم در یک کاسه جداگانه با آب می‌ریزیم و می‌گذاریم خیس بخورند تا پوست قهوه‌ای آن‌ها جدا شود. بعد از اینکه برنج ۳۰ دقیقه خیسانده شد، در یک قابلمه مناسب برای پخت شله زرد، ۸ لیوان آب می‌ریزیم.

مرحله 4: جوشاندن آب و اضافه کردن مخلوط برنج

قابلمه را روی حرارت زیاد می‌گذاریم تا آب زود به جوش بیاید و بعد از جوش آمدن، برنج‌های خیسانده را به آن اضافه می‌کنیم.

“““html
و بعد مخلوط برنج و آب و گلاب را داخل قابلمه می‌ریزیم تا دوباره آب به جوش بیاید. اگر روی آب کف ایجاد شد، آن‌ها را با قاشق یا کفگیر چوبی می‌گیریم و حرارت را کم می‌کنیم تا برنج بپزد.

مرحله 5: افزودن شکر و تست بافت برنج

سپس کمی از برنج را بین دندان‌ها تست می‌کنیم. اگر برنج کاملاً نرم شده بود، اول زعفران را اضافه کرده و خوب هم می‌زنیم تا رنگ زعفران به طور کامل خارج شود. بعد شکر را اضافه می‌کنیم و خوب مواد را هم می‌زنیم تا ته نگیرد.

مرحله 6: اضافه کردن بادام و زعفران

پس از اینکه شکر در مواد حل شد، شله زرد را به آرامی هم می‌زنیم تا ته نگیرد. حالا بادام‌ها را پوست می‌گیریم و از وسط نصف می‌کنیم تا خلالی شوند. کمی از آن را برای تزئین کنار می‌گذاریم و باقی را داخل شله زرد می‌ریزیم. در ادامه کمی نمک به شله زرد اضافه می‌کنیم.

مرحله 7: رسیدن به غلظت مطلوب

سپس شله زرد را هم می‌زنیم تا به قوام مطلوب برسد. وقتی احساس کردیم شله زرد به غلظت مناسب رسید، کمی از آن را داخل یک کاسه مناسب می‌ریزیم و اجازه می‌دهیم کمی خنک شود و آن را می‌چشیم.

مرحله 8: تنظیم غلظت نهایی و افزودن کره

اگر غلظت آن خوب بود، کره را به شله زرد اضافه می‌کنیم و ۵ دقیقه بعد شعله را خاموش می‌کنیم و اجازه می‌دهیم تا شله زرد خنک شود. اگر شله زرد خیلی شل بود و به غلظت کافی نرسیده بود، زمان بیشتری می‌دهیم تا بیشتر بپزد.

مرحله 9: تزئین و سرو شله زرد

به این نکته هم توجه کنیم که شله زرد مانند مشکوفی، پس از اینکه خنک می‌شود کمی سفت‌تر خواهد شد. در پایان، شله زرد را در ظرف مورد نظر می‌ریزیم و با دارچین یا پودر نارگیل و خلال بادام یا پسته تزئین می‌کنیم. نوش جان!

نکات آموزش شله زرد

کالری شله زرد نذری

کالری شله زرد، که یکی از دسرهای محبوب نذری است، نسبتاً بالا می‌باشد. مثلاً در هر قاشق غذاخوری از این دسر سنتی، حدود ۴۹ کالری وجود دارد به همراه ۹ گرم کربوهیدرات، ۶۴ گرم قند و ۲.۱ گرم چربی. به همین دلیل زیاده‌روی در مصرف شله زرد می‌تواند باعث چاقی شود.

مواد لازم و آموزش شله زرد برای 2 یا 4 یا 6 نفر | تناسب ساده

آب انداختن شله زرد

یکی از مشکلاتی که بعد از پخت شله زرد پیش می‌آید، این است که وقتی آن را در یخچال می‌گذاریم، مانند فرنی آب می‌اندازد و ظاهر و طعم آن تحت تأثیر قرار می‌گیرد. دلیل این مشکل، بخار نشدن آب موجود در شله زرد است.

بعد از اینکه شله زرد کاملاً آماده شد، بهتر است شعله زیر آن را ملایم کنیم و اجازه بدهیم به مدت یک ساعت دیگر روی حرارت ملایم بماند. این کار باعث می‌شود تا تمام آب اضافی موجود در شله زرد تبخیر شود و دیگر آب نیندازد.

آموزش شله زرد قالبی

برای تهیه شله زرد قالبی زعفرانی، ابتدا برنج را پاک کرده، شسته و با گلاب و آب به مدت ۳ ساعت خیس می‌کنیم. سپس آب آن را دور می‌ریزیم و برنج را در قابلمه‌ای با ۱۰ لیوان آب جوش اضافه می‌کنیم. بعد از پخته شدن برنج، زعفران دم‌کرده را اضافه کرده و هم می‌زنیم.

شکر، هل ساییده یا عرق هل، کره، گلاب و خلال بادام را به ترتیب افزوده و هم می‌زنیم. پودر ژلاتین را در آب سرد حل کرده و بن ماری می‌کنیم و به مخلوط اضافه می‌کنیم. بعد از جوشیدن و دم‌کشیدن، شله زرد را در قالب می‌ریزیم و بعد از بسته شدن در یخچال، با دارچین و پودر پسته تزیین می‌کنیم.

اندازه برنج، شکر و آب

برای درست کردن یک شله زرد زعفرانی مجلسی، باید نسبت‌ها را درست رعایت کنی. اول از همه، مقدار شکر باید دو برابر مقدار برنج باشد. بعد هم، مقدار آب باید پنج برابر مقدار برنج باشد. این نسبت‌ها را همیشه به یاد داشته باش تا هر وقت خواستی یک شله زرد خوشمزه و مجلسی درست کنی، دیگر نگرانی نداشته باشی. مثلاً اگر یک پیمانه برنج داری، باید دو پیمانه شکر و پنج پیمانه آب استفاده کنی. با این کار مطمئن می‌شوی که شله زردت همیشه خوب از آب در می‌آید.

سایت آموزش آشپزی رضیم
“`

‫0/5 ‫(0 نظر)

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا