مواد لازم و آموزش قلیه ماهی خانگی (مرحله به مرحله)

آموزش قلیه ماهی
قلیه ماهی یکی از غذاهای معروف و محبوب در استانهای جنوبی کشور ماست که به دلیل خوشمزگی، تقریبا در همه جا شناخته شده است. این غذا مخصوصا در استان بوشهر با تنوعی از ماهیها تهیه میشود. بهترین ماهی برای تهیه قلیه ماهی، ماهیهای جنوبی هستند، زیرا این ماهیها بافتی قوی و یکدست دارند و در حین پخت له نمیشوند. برای یادگیری طرز تهیه قلیه ماهی خوشمزه، در ادامه با سایت رضیم همراه باشید.
مواد لازم برای ۴ نفر | |
فیله ماهی | ۴ تکه |
پیاز | ۲ عدد |
تمبر هندی | ۲۰۰ گرم |
سیر | ۶ حبه |
گشنیز | ۳۰۰ گرم |
شنبلیله | ۵۰ گرم |
نمک و فلفل سیاه | به اندازه کافی |
زردچوبه و روغن | به اندازه کافی |
دستور پخت قلیه ماهی
آماده سازی ماهی
برای تهیه قلیه ماهی خوشمزه، ابتدا قطعههای ماهی را تمیز میکنیم و بر روی هر دو سمت آنها مقداری نمک و فلفل سیاه میپاشیم و کنار میگذاریم. سپس گشنیز و شنبلیله را پس از پاک کردن میشوییم.
تفت دادن پیاز
سپس آنها را آبکشی کرده و به صورت ریز خرد میکنیم و کنار میگذاریم. حالا پیاز را به صورت نگینی خرد کرده و همراه با مقداری روغن در یک قابلمه مناسب سرخ میکنیم تا نرم و شفاف شود.
تفت دادن سیر و افزودن زرد چوبه
حالا مقداری زردچوبه به قابلمه میافزاییم و دوباره خوب تفت میدهیم تا پیاز و زردچوبه با هم مخلوط شوند. بعد از آن، سیرها را به صورت خیلی ریز خرد کرده و به پیاز اضافه میکنیم. سیر نباید بیش از حد سرخ شود چون خیلی زود میسوزد.
تفت دادن گشنیز و شنبلیله
بعد از کمی تفت دادن سیر، گشنیز و شنبلیله خرد شده را اضافه کرده و خوب سرخ میکنیم تا رنگ آنها تغییر کند و کمی تیرهتر شود. در این مرحله سبزیجات را خوب تفت میدهیم تا آب آنها بخار شود.
اضافه کردن آب و تمبر هندی
حالا نصف لیوان آب جوش به قابلمه اضافه میکنیم و اجازه میدهیم سبزیجات به طور کامل بپزند. بعد از ۱۵ دقیقه، تمبر هندی را با یک لیوان آب مخلوط میکنیم تا رقیق شود، سپس آن را بهطور کامل صاف میکنیم.
جا افتادن خورش
در این مرحله، تمرهندی را به همراه ۲ لیوان آب جوش دیگر به قابلمه اضافه میکنیم و اجازه میدهیم خورش با حرارت ملایم بجوشد و جا بیفتد. اگر تمرهندی در دسترس ندارید، میتوانید از رب انار ترش هم برای تهیه این خورش استفاده کنید.
سرخ کردن ماهی و سرو
در ۳۰ دقیقه پایانی پخت قلیه ماهی، قطعات ماهی را با مقداری روغن سرخ میکنیم تا ظاهر خود را حفظ کنند و سپس آنها را به خورش اضافه میکنیم. بعد از اینکه خورش کمی چرب شد و جا افتاد، آن را به همراه برنج سرو میکنیم.
نکات آموزش قلیه ماهی
قلیه ماهی با تن ماهی
اگر طعم ماهی تازه را نمیپسندید، میتوانید از تن ماهی برای تهیه این خورش جنوبی استفاده کنید. با این روش، خورش شما خیلی سریعتر هم آماده میشود. تن ماهی را میتوانید در پایان پخت خورش یا اینکه پس از کشیدن خورش به آن اضافه کنید.