مواد لازم

مواد لازم و آموزش قیقاناخ برای 2 یا 4 یا 6 نفر | تناسب ساده

بهترین آپلیکیشن آشپزی

“`html

آموزش قیقاناخ

قیقاناخ یک نوع دسر یا صبحانه بسیار خوشمزه است که به خاگینه تبریزی هم معروف است. در واقع، خاگینه یا خایگینه به غذایی گفته می‌شود که با هم زدن زرده و سفیده تخم‌مرغ و سرخ کردن آن در روغن تهیه می‌شود. آرد و تخم‌مرغ مهم‌ترین مواد تشکیل‌دهنده خاگینه هستند. قیقاناخ یا قیقاناق، نوعی خاگینه نازک است که در زنجان و تبریز درست می‌شود و معمولاً در کنار چای برای صبحانه سرو می‌گردد. تفاوت خاگینه زنجانی با سایر خاگینه‌ها در این است که در آن از شربت استفاده نمی‌شود و شکر از ابتدای کار به مایه خاگینه اضافه می‌گردد تا طعم شیرینی بگیرد. برای مشاهده آموزش کامل و مرحله به مرحله قیقاناخ، می‌توانید به سایت آموزشی رضیم مراجعه کنید.

مواد لازم قیقاناخ
تخم مرغ ۳ عدد
ماست ۳ قاشق غذا خوری
آرد سفید ۳ قاشق غذا خوری
بکینگ پودر ۱ قاشق مربا خوری
پودر گل سرخ به مقدار لازم
زعفران به مقدار لازم
گردو به مقدار لازم
دارچین به مقدار لازم
وانیل به مقدار لازم
هل و شیره انگور به مقدار لازم
خلال پسته و بادام به مقدار لازم
کره به مقدار لازم

آموزش قیقاناخ

مرحله اول

برای تهیه قیقاناخ، مواد اصلی شامل تخم‌مرغ، ماست و آرد باید به طور برابر استفاده شوند. یعنی می‌توانید با ۲ عدد تخم‌مرغ، ۲ قاشق غذاخوری ماست و ۲ قاشق آرد، قیقاناخ درست کنید. برخی افراد بکینگ پودر استفاده نمی‌کنند و برخی دیگر مقدار بیشتری می‌ریزند که این باعث افزایش پف خاگینه می‌شود.

مرحله دوم

یک نکته مهم در تهیه این خاگینه، هم زدن خوب مواد در تمامی مراحل است. می‌توانید این خاگینه را در فر هم تهیه کنید. در ابتدا، تخم‌مرغ‌ها را شکسته و در یک کاسه بریزید، سپس نمک و وانیل را به آن اضافه کرده و خوب هم بزنید.

مرحله سوم

بعد از آن، ماست، آرد، بکینگ‌ پودر و زعفران را اضافه کنید و به خوبی هم بزنید تا همه مواد با هم مخلوط شوند و یک دست گردد.

“`

زیر تابه یک شعله پخش‌کن قرار می‌دهیم و یا حرارت را کم می‌کنیم. سپس کمی کره را به کف تابه می‌مالیم و نصف از مواد را داخل تابه می‌ریزیم.

مرحله چهارم

حالا در تابه را می‌گذاریم تا مواد کمی خودش را بگیرد. بعد کمی گردو، دارچین، پودر گل و هل را روی مواد می‌پاشیم و دوباره در تابه را می‌بندیم. سپس باقی مواد را آرام آرام روی آن می‌ریزیم و دوباره در تابه را می‌بندیم تا خوب پخته شود.

مرحله پنجم

حالا وقت آن است که خاگینه را برگردانیم تا طرف دیگر هم خوب سرخ شود. در تبریز معمولاً یک شربت خوشمزه با شکر، آب و گلاب درست می‌کنند که شبیه شربت بار است و پس از پخت خاگینه، آن را روی آن می‌ریزند.

مرحله ششم

در دستور سنتی همچنین پیشنهاد می‌شود که حتماً خاگینه را با شیره انگور میل کنید. برای تزیین هم می‌توانید از خلال و پودر پسته، بادام و گل سرخ استفاده کنید. خاگینه‌ای که تهیه شده یک صبحانه خوشمزه و مقوی است که می‌توانید آن را در کنار نان سرو کنید.

سایت آموزش آشپزی رضیم

‫0/5 ‫(0 نظر)

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا