مواد لازم و آموزش قیمه لا پلو خانگی (مرحله به مرحله)

آموزش قیمه لا پلو
قیمه لا پلو یکی از غذاهای خوشمزه و مجلسی ایرانی است که با ترکیب برنج ساده و خورش قیمه درست میشود. برای یادگیری چگونگی تهیه این غذا، با ما در سایت رضیم همراه باشید.
مواد لازم برای ۴ نفر | |
گوشت خورشتی | ۳۰۰ گرم |
برنج | ۴ پیمانه |
لپه | ۱ پیمانه |
رب گوجه فرنگی | ۲ قاشق غذاخوری |
لیمو عمانی | ۴ عدد |
پیاز | ۱ عدد بزرگ |
پودر دارچین | ۱ قاشق چایخوری |
زعفران دم کرده | ۲ قاشق غذاخوری |
چوب دارچین | ۱ تکه |
نمک و فلفل سیاه | به مقدار لازم |
روغن و زردچوبه | به مقدار لازم |
دستور پخت قیمه لا پلو
تفت دادن پیاز
برای تهیه قیمه لا پلو مجلسی، اول پیاز را به صورت ریز خرد میکنیم و با کمی روغن در یک قابلمه مناسب تفت میدهیم تا نرم شود. سپس گوشت خورشتی خرد شده را به قابلمه اضافه میکنیم.
افزودن زرد چوبه
گوشت را خوب تفت میدهیم تا رنگ آن تغییر کند. بعد کمی زردچوبه اضافه کرده و یک دقیقه دیگر تفت میدهیم. سپس رب گوجه فرنگی را اضافه میکنیم و خوب تفت میدهیم تا کاملاً سرخ و طعم خامی آن گرفته شود.
اضافه کردن لپه
در این مرحله لپهای که از قبل خیساندهایم را اضافه میکنیم. بعد چوب دارچین و لیمو عمانی را با ۳ تا ۴ لیوان آب جوش به قابلمه اضافه میکنیم و میگذاریم گوشت و لپه به آرامی پخته شوند.
جا افتادن خورشت
حالا باید صبر کنیم تا آب خورش کم شود و خورش جا بیفتد. وقتی خورش آماده شد، یک قابلمه دیگر را تا نیمه با آب پر میکنیم و روی حرارت زیاد میگذاریم تا آب زود به جوش بیاید. سپس ۱ قاشق چایخوری نمک به آن اضافه میکنیم.
خیساندن برنج
وقتی آب جوش آمد، برنج خیسانده را به آب جوش میریزیم و ۷ تا ۱۰ دقیقه به آن زمان میدهیم تا برنج نرم شود. وقتی دانههای برنج نرم شد و مرکز آنها کمی سفت بود، برنج را آبکش میکنیم.
درست کردن ته دیگ
حالا یک قابلمه مناسب را روی حرارت قرار میدهیم و کمی روغن داخل آن میریزیم. حالا به دلخواه خودمان برای ته دیگ از سیبزمینی یا نان استفاده میکنیم. بعد از آن، ۲ کفگیر از برنج آبکش شده را روی ته دیگ میریزیم و خوب پخش میکنیم.
مخلوط برنج و قیمه
حالا کمی از خورش قیمه که آب آن کاملاً کشیده شده را اضافه میکنیم و کمی زعفران دمکرده و پودر دارچین روی آن میپاشیم. همینطور مواد را داخل قابلمه میریزیم تا قابلمه پر شود. در آخرین مرحله باید برنج را اضافه کنیم.
سرو
حالا یک دمکنی روی درب قابلمه میگذاریم و اجازه میدهیم برنج به مدت ۴۵ دقیقه تا یک ساعت دم بکشد. در پایان، بعد از اینکه غذا آماده شد، بهتر است آن را در داخل قابلمه به خوبی مخلوط کنیم و سپس در دیس بکشیم.