مواد لازم و آموزش ماکارونی برای 2 یا 4 یا 6 نفر | تناسب ساده

“`html
آموزش ماکارونی
ماکارونی یکی از غذاهای محبوب و معروف در دنیا است که در بسیاری از کشورهای مختلف درست میشود. این غذا به نوعی به ایتالیا برمیگردد و شباهتهای زیادی با غذاهای دیگری مثل لازانیا و پاستا دارد. آشپزهای ایرانی ماکارونی را به روشی تهیه میکنند که برای ذائقه ایرانیها مناسبتر است. در بیشتر کشوها ماکارونی را در آب جوش میپزند و بعد به همراه سس کچاپ سرو میکنند. برای یادگیری مراحل کامل و دقیق آموزش ماکارونی ایرانی، با سایت آموزشی رضیم ادامه مقاله را دنبال کنید.
مواد لازم برای ۴ نفر | |
ماکارونی | ۵۰۰ گرم |
گوشت چرخ کرده | ۲۰۰ گرم |
پیاز | ۱ عدد بزرگ |
قارچ | ۱۰۰ گرم |
سیب زمینی | ۲ عدد بزرگ |
نخود فرنگی | ۱۰۰ گرم |
فلفل دلمه ای | ۱ عدد |
رب گوجه فرنگی | ۳ قاشق غذاخوری |
نمک و فلفل سیاه | به مقدار لازم |
زردچوبه و روغن | به مقدار لازم |
آموزش ماکارونی
مرحله اول
برای آماده کردن ماکارونی مجلسی، ابتدا باید سس ماکارونی را درست کنیم. برای این کار، پیاز را به صورت ریز خرد میکنیم و آن را با مقداری روغن مایع در یک تابه تفت میدهیم تا پیاز نرم و سبک شود.
مرحله دوم
سپس مقداری زردچوبه به پیاز اضافه میکنیم و دوباره تفت میدهیم تا پیاز و زردچوبه خوب مخلوط شوند. حالا گوشت چرخ کرده را به پیاز اضافه میکنیم و خوب تفت میدهیم تا رنگ گوشت عوض شود.
مرحله سوم
در این مرحله فلفل دلمه ای و قارچ را بعد از شستن به اندازه دلخواه خرد میکنیم و به تابه اضافه میکنیم. نخود فرنگی، قارچ و فلفل دلمهای را کمی تفت میدهیم و در نهایت رب گوجه فرنگی را به تابه میزنیم.
نکته: قبل از خرد کردن قارچ، پوستهای نازک آن را حتماً جدا کنید.
مرحله چهارم
رب گوجه فرنگی را خوب تفت میدهیم تا طعم خام آن گرفته شود و باعث میشود ماکارونی بعد از پخت رنگ خوشتری بگیرد. بعد از تفت دادن رب، ۱ لیوان آب به تابه اضافه میکنیم و درب تابه را میگذاریم تا گوشت به آرامی بپزد.
مرحله پنجم
در آخر، ماکارونی پخته شده را به مخلوط سس اضافه میکنیم و همه مواد را خوب هم میزنیم تا طعمها با هم ترکیب شوند. میتوانید آن را در بشقاب بکشید و با سیب زمینی سرخ شده یا سالاد سرو کنید.
“““html
مرحله پنجم
هر چند دقیقه یکبار سس ماکارونی را هم بزنید و کمی مخلوط کنید تا ته نگیرد. وقتی که آب در تابه تمام شد، سس آماده است. بعد از این که سس ماکارونی را درست کردید، آن را از روی حرارت بردارید و کنار بگذارید.
مرحله ششم
در این مرحله یک قابلمه را تا نیمه آب کنید و آن را روی حرارت زیاد قرار دهید تا آب زود بجوش آید. سپس مقداری نمک و روغن مایع به آب بیفزایید و بگذارید آب به جوش بیاید.
مرحله هفتم
زمانی که آب به جوش آمد، ماکارونیها را در آب بریزید. بعد از کمی نرم شدن ماکارونیها، آنها را از آب جوش خارج کرده و با آب سرد بشویید. زمان دقیق آبکشی وقتی است که کنار ماکارونیها نرم شده و داخلشان هنوز سفت باشد.
مرحله هشتم
به طور ساده، ماکارونی را باید کمی بخار دهد تا بعد از پخت نرم نشود. در این مرحله قابلمهای که برای پخت ماکارونی انتخاب کردهاید را روی حرارت قرار دهید و کمی روغن در آن بریزید.
مرحله نهم
سیبزمینیها را به صورت ورقهای خرد کنید (نه خیلی ضخیم و نه خیلی نازک) و در کف قابلمه بچینید. بگذارید سیبزمینیها کمی سرخ شوند، سپس کمی از ماکارونی آبکشی شده را روی سیبزمینیها بریزید.
مرحله دهم
بعد از اینکه ماکارونی روی سیبزمینیها قرار گرفت، کمی از سس ماکارونی را اضافه کنید. به همین ترتیب قابلمه را با لایههایی از ماکارونی آبکشی شده و سس ماکارونی پر کنید. توجه داشته باشید که لایه آخر باید حتماً ماکارونی باشد.
مرحله یازدهم
در نهایت درب قابلمه را بگذارید و حرارت را بالا ببرید تا بخار در قابلمه جمع شود. سپس حرارت را کم کنید و بگذارید ماکارونی به آرامی دم بکشد. این کار حدود یک ساعت زمان میبرد.
مرحله دوازدهم
زمانی که ماکارونی آماده شد، آن را در قابلمه مخلوط کنید تا سس به همه جای ماکارونی برسد و در صورت تمایل کمی روغن به آن اضافه کنید. وقتی ماکارونی را در ظرف سرو میکنید، میتوانید از سیبزمینیهای طلایی شده برای تزئین استفاده کنید.
نکات پخت ماکارونی
چرا ماکارونی خمیر میشود؟
مهمترین دلیل خمیری شدن ماکارونی این است که در زمان مناسب آن را آبکشی نکردهاید. وقتی ماکارونی را در آب جوش میگذارید، نباید اجازه دهید بیش از حد در آب بماند چون سریع نرم میشود و در پایان پخت له میشود. همچنین، در هنگام آبکشی ماکارونی حتماً از آب سرد استفاده کنید و سعی کنید ماکارونیها را با دست از هم جدا کنید.
ماکارونی با مرغ
یکی از دستورهای جدید و محبوب ماکارونی، تهیه آن با گوشت مرغ است. میتوانید از مرغ تکهای یا مرغ ریش ریش شده استفاده کنید. برای مشاهده دستور ماکارونی خوشمزه با مرغ به لینک زیر مراجعه کنید.
ماکارونی با سویا
اگر میخواهید ماکارونی را با سویا درست کنید، حدود ۱۰۰ گرم سویا کافی است. سویا را برای ۳۰ دقیقه در آب ولرم بخیسانید تا نرم شود. بعد از ۳۰ دقیقه آب سویا را بگیرید و به پیاز اضافه کنید و تفت دهید تا بوی خامی آن گرفته شود. باقی مراحل را طبق آنچه نوشتم ادامه دهید.
ماکارونی بدون رب گوجه فرنگی
اگر میخواهید ماکارونی را به سبک فرنگیها بدون رب گوجهفرنگی درست کنید، کافی است ماکارونی را در آب جوش گذاشته و کمی روغن و نمک اضافه کنید و بگذارید نرم شود. سپس آن را آبکش کرده و با سس کچاپ سرو کنید. میتوانید ماکارونی را به همین شکل دم کنید و سپس با سس سرو کنید.
ماکارونی به صورت کیک
کیک ماکارونی یکی از غذاهای خوشمزه و مخصوص ایتالیایی است که میتوانید با ماکارونی رشتهای یا شکلدار تهیه کنید. اگر مایل به تهیه ماکارونی به صورت کیک هستید، میتوانید به مقاله زیر مراجعه نمایید.