مواد لازم و آموزش مرغ پاییزی برای 2 یا 4 یا 6 نفر | تناسب ساده

“`html
آموزش مرغ پاییزی
مرغ پاییزی یا مرغ با سس ترشک انار یکی از غذاهای خوشمزه و سنتی ایرانی است. این غذا با ظاهری شیک و زیبا مناسب شب یلدا میباشد. طعم این غذا کمی ترش است و اگر به غذاهای ترش علاقه دارید، حتماً این مرغ را امتحان کنید. طعم آن به غذای معروف شمالی، اکبر جوجه هم شباهت دارد. برای تهیه این غذا بهتر است از یک مرغ کوچک استفاده کنید تا طعم بهتری بگیرید. برای یادگیری کامل دستور تهیه این غذا، با ما در آموزشهای رضیم همراه باشید.
مواد لازم برای 4 نفر | |
سینه و ران مرغ | 4 تکه |
آب انار | 3 لیوان |
دانه انار | 1 لیوان |
شکر | 1 قاشق غذاخوری |
کره | 1 قاشق غذاخوری |
پیاز | 2 عدد بزرگ |
آب لیمو ترش | 1 قاشق غذاخوری |
نمک و فلفل سیاه | به مقدار کافی |
زردچوبه و روغن | به مقدار کافی |
دستور پخت مرغ پاییزی
مرحله اول
ابتدا آب انار و دانههای انار را در یک تابه مناسب میریزیم و تابه را روی حرارت متوسط قرار میدهیم تا سس انار کمی بجوشد. سپس شکر را اضافه کرده و طعم سس را بررسی میکنیم.
مرحله دوم
اگر دوست داریم سس ملستر شود، میتوانیم کمی شکر بیشتری به آن اضافه کنیم. سپس کره را به سس انار اضافه کرده و اجازه میدهیم تا کاملاً ذوب شود.
مرحله سوم
در این حین، پیازها را به صورت خلالی خرد کرده و در یک ظرف مناسب فر میریزیم. کمی نمک، فلفل و زردچوبه روی پیازها ریخته و با دست مخلوط میکنیم تا پیازها مزهدار شوند.
مرحله چهارم
بعد از آن پیازها را به صورت یکنواخت در کف ظرف پخش کرده و تکههای مرغ را روی آنها قرار میدهیم. حالا کمی نمک و ادویه روی مرغها میپاشیم و آنها را به آرامی ماساژ میدهیم. سپس چند قاشق از سس انار روی مرغها میریزیم.
مرحله پنجم
بعد، فر را روی دمای 200 درجه روشن میکنیم تا خوب گرم شود. سپس ظرف حاوی مرغ را در فر قرار میدهیم تا به خوبی پخته شود. این زمان حدود 45 دقیقه تا 1.5 ساعت ممکن است طول بکشد بسته به نوع فر.
“`
حالا حرارت زیر سس انار را کم میکنیم و اجازه میدهیم مواد به آرامی غلیظ شوند. وقتی که سس به خوبی غلیظ شد، آب لیمو ترش را صاف کرده و به سس اضافه میکنیم و کمی هم میزنیم تا همه چیز یکدست شود.
مرحله هفتم
وقتی پختن مرغ تمام شد، آن را از فر خارج میکنیم. سپس نیمی از سس غلیظ شده را روی مرغ میریزیم و دوباره ظرف را در فر قرار میدهیم. در این مرحله، گریل را روشن میکنیم و اجازه میدهیم روی مرغ طلایی شود.
مرحله هشتم
وقتی که گریل را روشن کردیم، باید حواسمان به غذا باشد، زیرا دانههای انار خیلی زود میسوزند. بعد از اینکه مرغ رنگ خوبی گرفت، آن را از فر خارج میکنیم و در ظرف دلخواه قرار میدهیم و با سس انار و برنج سرو میکنیم.
نکات پخت مرغ پاییزی
ملایمتر کردن طعم غذا
اگر بخواهیم این غذای خوشمزه را با طعمی ملایمتر درست کنیم و طعم ترش آن را کاهش دهیم، بهتر است مقدار شکر اضافه شده به آب انار را بیشتر کنیم. راه دیگر این است که از انارهایی با طعم شیرینتر استفاده کنیم.