مواد لازم و آموزش نان بربری برای 2 یا 4 یا 6 نفر | تناسب ساده

“`html
آموزش نان بربری
نان بربری یکی از نانهای محبوب در میان ایرانیهاست که معمولاً برای صبحانه یا عصرانه سرو میشود. اگر دوست دارید طرز تهیه نان بربری را به صورت کامل و مرحله به مرحله یاد بگیرید، تا انتهای این مقاله با ما همراه باشید.
مواد لازم نان بربری | |
آرد نانوایی | ۳۵۰ گرم ( ۲٫۵ پیمانه ) |
بهبود دهنده ( اختیاری ) | نصف قاشق چایخوری |
آب ولرم | ۱ پیمانه |
شکر | ۱ قاشق چایخوری |
خمیر مایه | ۱ قاشق سوپخوری |
کره | ۲۰ گرم |
روغن مایع | ۳۰ گرم |
نمک | ۱ قاشق چایخوری |
کنجد | ۱ قاشق غذاخوری |
آموزش نان بربری
مرحله اول
برای شروع، خمیر مایه را با آب ولرم و شکر در یک ظرف مخلوط میکنیم. خوب هم بزنید تا مواد مخلوط شوند. سپس درب ظرف را بپوشانید و بگذارید به مدت ۵ تا ۱۰ دقیقه بماند تا خمیر مایه فعالیت کند و روی آن حباب بزند.
مرحله دوم
در این مرحله، یک ظرف گود و بزرگ انتخاب کنید. نصف آرد را به همراه بهبود دهنده، روغن مایع، خمیر مایه آماده شده و نمک داخل ظرف بریزید و خوب مخلوط کنید. سپس باقیمانده آرد را کمکم به آن اضافه کنید تا وقتی که خمیر به خوبی جمع شود.
مرحله سوم
زمانی که خمیر جمع شد، کره نرم شده را به آن اضافه کنید و کمی ورز دهید تا کره کاملاً با خمیر ترکیب شود. خمیر باید کمی چسبناک باشد و نباید کامل خشک و آردی شود.
مرحله چهارم
یک ظرف بزرگتر که دو برابر حجم خمیر باشد، با کمی روغن چرب کنید و خمیر را داخل آن بگذارید. روی ظرف سلفون بکشید و یک دستمال تمیز روی آن قرار دهید. سپس ظرف را در یک جای گرم قرار دهید تا خمیر پف کند.
مرحله پنجم
بعد از گذشت یک ساعت و سی دقیقه، خمیر را روی یک سطح صاف ورز دهید تا هوای اضافی آن خارج شود. سپس خمیر را به دو قسمت تقسیم کنید و به شکل بیضی با وردنه یا دست صاف کنید.
مرحله ششم
حالا با دست روی نان خطهایی بزنید و آن را داخل سینی فر قرار دهید. روی نانها را با یک دستمال تمیز بپوشانید تا خشک نشوند. حالا بگذارید خمیرها به مدت سی دقیقه دیگر در همین حالت در سینی فر بمانند.
مرحله هفتم
پس از گذشت سی دقیقه دوباره با دست روی…
“““html
برای نانها خط میزنیم و با دست، رومال را روی آنها میزنیم و اگر دوست داشتیم، کمی کنجد هم رویشان میپاشیم. فر را ۲۰ دقیقه قبل با دمای ۲۰۰ درجه سانتیگراد روشن میکنیم تا خوب گرم شود.
مرحله هشتم
برای اینکه در فر رطوبت داشته باشیم، یک کاسه فلزی پر از آب جوش در داخل فر میگذاریم. نانها را به مدت ۲۵ دقیقه در فر میگذاریم تا به خوبی پخته شوند. اگر روی نانها رنگ نگرفت، چند دقیقه گریل را روشن میکنیم تا روی نانها هم طلایی شود.
مرحله نهم
بعد از پخت نان بربری، سینی را از فر بیرون میآوریم و چند دقیقه منتظر میمانیم تا نانها کمی خنک شوند. سپس با قیچی آنها را برش میزنیم تا به قطعات کوچکتر تبدیل شوند. برای اینکه نانها خشک نشوند، آنها را در داخل نایلون قرار میدهیم.
نکات آموزش نان بربری
آموزش رومال نان بربری
در نانواییها، برای رومال از مخلوط آرد و آب استفاده میکنند. برای تهیه رومال به این روش، ۴ قاشق سوپخوری آب را همراه با نصف قاشق چایخوری آرد روی حرارت میگذاریم تا کمی غلیظ شود و سپس برای رومال استفاده میکنیم.
یک روش دیگر این است که از ۱ عدد زرده تخممرغ و ۱ قاشق روغن مایع استفاده کنیم. پیشنهاد میکنیم از تخممرغ و روغن استفاده کنید، زیرا نه تنها رنگ نان زیباتر و تیرهتر میشود، بلکه باعث براقتر شدن نان بعد از پخت میشود.
نان بربری برای صبحانه
اگر میخواهید برای صبحانه نان بربری تازه تهیه کنید، بعد از آماده شدن خمیر، نیازی به استراحت آن نیست. بلافاصله خمیر را در یک ظرف که از قبل چرب کردهاید قرار دهید و روی آن سلفون بکشید، سپس در یخچال بگذارید.
صبح، برای پخت نان کافی است خمیر را از یخچال بیرون بیاورید و به مدت ۳۰ دقیقه در دمای اتاق بگذارید تا به دمای محیط برسد. بعد از اینکه خمیر هم دمای محیط شد، میتوانید آن را به دو قسمت تقسیم کرده و مانند مراحل قبلی عمل کنید.
آموزش نان بربری در توستر
برای پخت نان بربری در توستر، ابتدا توستر را به دمای ۲۲۰ درجه سانتیگراد روشن کنید تا گرم شود. سپس یک کاسه آب جوش داخل توستر بگذارید. بعد از قرار دادن نانها در طبقه وسط توستر، یک فویل آلومینیومی جلوی المنت بالایی بگذارید تا روی نان را خشک نکند. بعد از ۲۰ تا ۳۰ دقیقه که نان پخته و کاملاً پف کرد، فویل را از جلوی المنت بالایی بردارید تا روی نانها هم طلایی شود.