مواد لازم و آموزش نان تابه ای خانگی (مرحله به مرحله)

آموزش نان تابهای
نانهای حجیم و فانتزی از محبوبترین نوع نانها هستند. بعضی وقتها نانها را با مواد مختلف پر میکنند. نان تابهای نانی ساده و خوشمزه است که با استفاده از مخمر درست میشود. این نان بسیار نرم و سبک است و در تابه نچسب بدون نیاز به روغن زیاد پخته میشود. میتوانید این نان را با پنیر برای صبحانه یا عصرانه نوش جان کنید و همچنین با خوراک و سوپهای مختلف سرو کنید. برای یادگیری کامل طرز تهیه نان تابهای، به این ادامه همراه سایت آموزشی رضیم باشید.
مواد لازم برای نان تابهای | |
آب ولرم | ۳/۴ پیمانه |
خمیر مایه | ۲ قاشق چایخوری |
شکر | ۲ قاشق سوپخوری |
روغن مایع | ۱ قاشق سوپخوری |
آرد نان | ۲/۵ پیمانه |
نمک | نصف قاشق چایخوری |
طرز تهیه نان تابهای
مرحله اول
برای درست کردن نان خوشمزه تابهای، ابتدا شکر، خمیر مایه و آب ولرم را در یک کاسه مخلوط میکنیم. سپس درب کاسه را میپوشانیم و میگذاریم ۵ دقیقه بماند تا کف کند. بعد روغن، آرد و نمک را اضافه میکنیم تا خمیر شکل بگیرد.
مرحله دوم
در این مرحله آرد را کمکم اضافه کرده و خمیر را ورز میدهیم تا نرم و یکدست شود و به دست نچسبد. سپس آن را در یک کاسه میگذاریم و روی آن را میپوشانیم. حالا حدود یک ساعت صبر میکنیم تا حجم خمیر دو برابر شود.
مرحله سوم طرز تهیه نان تابهای
در این مرحله روی خمیر را باز کرده و پف آن را میگیریم. دو دقیقه دیگر خمیر را ورز میدهیم و چانه میکنیم. یک تابه نچسب به اندازه ۲۸ سانتیمتر برمیداریم و کف و دیوارههای آن را کمی چرب میکنیم. سپس خمیر را وسط تابه قرار داده و با دست آن را به اندازه تابه شکل میدهیم.
مرحله چهارم
در اینجا درب تابه را میبندیم و ۱۵ دقیقه صبر میکنیم تا خمیر پف کند. سپس تابه را روی حرارت ملایم میگذاریم. میتوانید از شعله پخش کن زیر تابه استفاده کنید. حدود ۱۵ تا ۲۰ دقیقه زمان میدهیم تا نان به خوبی پف کند. اطراف نان را بررسی میکنیم؛ اگر رنگش طلایی شد، با احتیاط نان را برمیگردانیم و درب تابه را میگذاریم.
مرحله پنجم
۵ دقیقه دیگر منتظر میمانیم تا طرف دیگر نان هم طلایی شود. سپس تابه را از روی حرارت برمیداریم و درب تابه را برداشته و روی نان را با یک دستمال میپوشانیم و به مدت ۲ دقیقه میگذاریم تا دمای آن کمی پایین بیاید. در نهایت نان را از تابه خارج کرده و روی توری میگذاریم تا خنک شود.