مواد لازم و آموزش نان توتمانیک بلغاری خانگی (مرحله به مرحله)

آموزش نان توتمانیک بلغاری
توتمانیک یکی از محبوبترین نانهای بلغاری است که معمولاً با پنیر فتا پر میشود. اگر میخواهید آموزش کامل و گام به گام تهیه نان توتمانیک بلغاری را ببینید، با سایت آموزشی رضیم همراه باشید.
مواد لازم نان توتمانیک بلغاری | |
آرد | ۴۰۰ گرم |
آرد نانوایی | ۲۰۰ گرم |
تخم مرغ | ۱ عدد |
روغن زیتون | یک چهارم پیمانه |
شیر ولرم | ۱ فنجان |
آب ولرم | نصف فنجان |
خمیر مایه فوری | ۱۰ گرم |
هل | مقداری |
نمک | کمی |
شکر | ۱ قاشق مربا خوری |
آموزش نان توتمانیک بلغاری
مرحله اول
برای شروع تهیه نان توتمانیک، ابتدا خمیر مایه را با شکر و آب ولرم مخلوط میکنیم و سپس ۱۰ دقیقه میگذاریم بماند تا عمل بیاید. سپس روغن زیتون، تخم مرغ، هل و شیر را به مخلوط اضافه کرده و با همزن یا مفتول خوب هم میزنیم.
مرحله دوم
سپس به تدریج آرد و نمک را اضافه میکنیم تا خمیر یکدستی به دست آید. این خمیر را حدود ۱۰ دقیقه با همزن ورز میدهیم. بعد خود خمیر را میپوشانیم و به مدت دو ساعت در جای گرم استراحت میدهیم. برای رومال، یک عدد زردهی تخممرغ و کمی شیر استفاده خواهیم کرد.
مرحله سوم
در این مرحله، خمیر را به دو قسمت تقسیم میکنیم. یک قسمت را به شش بخش تقسیم کرده و هر بخش را به شکل دایرهای با وردنه باز میکنیم. روی هر دایره را با کره میمالیم و آنها را روی هم میگذاریم.
مرحله چهارم
حالا همه لایهها را روی هم گذاشته و مانند یک پیتزا به هشت قسمت مساوی تقسیم میکنیم، به جز لایهی بالایی. بعد خطوطی عمیق برش میزنیم و دقت میکنیم که برشها در مرکز همدیگر را قطع نکنند.
مرحله پنجم
در این مرحله با یک چوب، خطوط را به آرامی فشار میدهیم. حالا قسمت دوم خمیر را به شکل مستطیل باز کرده و برشهای عرضی با ضخامت یک سانت به وجود میآوریم. این برشها را به صورت بافت ساده سه تایی میپیچیم.
مرحله ششم
سپس رولها را دور خمیر اول میپیچیم و به آرامی داخل قالب کمربندی که کف آن را با کاغذ روغنی پوشاندهایم قرار میدهیم. روی قسمت وسط خمیر که شبیه گلوله شده با چاقو برشهایی ایجاد میکنیم.
مرحله هفتم
سپس روی خمیرها را با مخلوط زرده تخممرغ و آب رومال میکنیم. حالا روی خمیرها را دوباره به مدت یک ربع با یک پارچه نخی مرطوب میپوشانیم و اجازه میدهیم استراحت کنند تا خوب پف کند.
مرحله هشتم
خمیرهای آماده شده را به مدت بیست دقیقه تا نیم ساعت با دمای ۱۸۰ درجه در فر قرار میدهیم تا بپزند. وقتی نان پخته شد، آن را از فر خارج کرده و میگذاریم تا کمی خنک شود. سپس آن را از قالب بیرون آورده و در ظرف مناسب سرو میکنیم.