مواد لازم و آموزش نان جزغاله برای 2 یا 4 یا 6 نفر | تناسب ساده

آموزش نان جزغاله
نان جزغاله یکی از نانهای خوشمزه و سنتی ایرانی است که با طعمهای متفاوت تهیه میشود. این نان خوشمزه از نانهای معروف استان خراسان است و در بعضی از شهرها به نان دنبه هم معروف است. معمولاً این نان را با انواع کبابها سرو میکنند. دلیل نامگذاری این نان به جزغاله این است که از جزغالههایی که پس از گرفتن روغن دنبه باقی میمانند، تهیه میشود. پیشنهاد میکنیم این نان خوشمزه را بهعنوان نان زیر کباب کوبیده درست کنید و از طعم آن لذت ببرید. برای مشاهده دستور پخت این نان، با ما در سایت آموزشی رضیم همراه باشید.
مواد لازم نان جزغاله | |
جزغاله | ۳ قاشق غذاخوری پُر |
پیاز داغ | ۳ قاشق غذاخوری |
آرد سفید | ۲.۵ پیمانه |
ماست | ۱ پیمانه |
نمک | ½ قاشق چایخوری |
روغن دنبه | ۲ قاشق غذاخوری |
بکینگ پودر | ۲ قاشق چایخوری |
به تکههای دنبه باقیمانده از روغن دنبه جزغاله میگویند. |
دستور پخت نان جزغاله
مرحله اول
برای درست کردن نان جزغاله به سبک خراسانی، ابتدا ماست را در یک کاسه میریزیم و بیکینگ پودر و نمک را به آن اضافه میکنیم. سپس با همزن دستی خوب هم میزنیم تا همه مواد با هم ترکیب شوند.
مرحله دوم
در این مرحله، آرد را دو بار از الک رد میکنیم و به مواد اضافه میکنیم. بعد از ترکیب کردن خوب، با دست خمیری نرم درست میکنیم. اگر خمیر به آرد بیشتری نیاز داشت، میتوانیم کمی آرد دیگر اضافه کنیم.
مرحله سوم
حالا خمیر را به خوبی ورز میدهیم تا یک خمیر نرم و یکدست بهدست بیاید. سپس پیاز داغ را در یک ظرف میریزیم و با جزغالههای دنبه مخلوط میکنیم و کنار میگذاریم تا بعداً از آن استفاده کنیم.
مرحله چهارم
در این مرحله، روی یک سطح کار کمی آرد میپاشیم و خمیر را روی آن ورز میدهیم و به شش قسمت مساوی تقسیم میکنیم. هر قسمت را به شکل چانه درست میکنیم و کنار میگذاریم. سپس هر چانه را کمی با دست پهن میکنیم.
مرحله پنجم
حالا با وردنه روی خمیر میکشیم تا به شکل بیضی درآید. سپس از مخلوط پیاز و جزغاله، دو قاشق غذاخوری را در وسط خمیر میریزیم و خمیر را به آرامی از اطراف میجمعیم تا مانند یک کیسه بسته شود.
مرحله ششم
خمیر را به آرامی به شکل دلخواه در میآوریم و با دست کمی به آن تختی میدهیم. سپس یک سینی فر را آماده میکنیم و در آن کاغذ روغنی میگذاریم و خمیرهای آماده را در کنار هم روی سینی میچینیم.
مرحله هفتم
تخممرغ را در یک کاسه میشکنیم و با چنگال خوب هم میزنیم تا یکدست شود. سپس با فرچه، از این مخلوط روی خمیرها میزنیم و روی آنها کمی کنجد یا سیاهدانه میپاشیم.
مرحله هشتم
سینی را در فر که از قبل به دمای ۱۸۰ درجه سانتیگراد گرم شده، قرار میدهیم و به مدت ۲۰ دقیقه میگذاریم تا نانها بپزند. بعد از پخت، نانها را از فر بیرون میآوریم و در سبد میچینیم و از خوردن آن لذت میبریم.