مواد لازم و آموزش نان سیب خانگی (مرحله به مرحله)

“`html
طرز تهیه نان سیب
نانهای حجیم و فانتزی از محبوبترین انواع نانها به شمار میروند. بعضی از نانها با فیلینگهای متفاوت تهیه میشوند. نان سیب یکی از این نوع نانهاست، با این تفاوت که داخل آن از سیب، هل و زعفران استفاده میشود. این نان را میتوان به تنهایی یا با عسل و مربا به عنوان صبحانه یا عصرانه با چای یا قهوه سرو کرد. برای دیدن آموزش کامل و مرحله به مرحله تهیه نان سیب، ادامه مطلب را مطالعه کنید.
مواد لازم برای تهیه نان سیب | |
آرد | ۴ تا ۴.۵ لیوان |
شیر | ¾ پیمانه |
کره | ۵۰ گرم |
آب ولرم | ⅓ پیمانه |
خمیر مایه | ۱ قاشق سوپخوری |
نمک | ⅓ قاشق مرباخوری |
شکر | ⅓ پیمانه |
وانیل | ½ قاشق چایخوری |
تخممرغ | ۱ عدد بزرگ |
مواد میانی نان | |
سیب شیرین | ۳ عدد |
هل | ۱ قاشق چایخوری |
زعفران | ۱ قاشق مرباخوری |
شکر | ⅓ لیوان |
مواد رومال | |
زرده تخممرغ | ۱ عدد |
زعفران | ۱ قاشق چایخوری |
وانیل | کمی |
شیر | ۱ قاشق غذا خوری |
آموزش نان سیب
مرحله اول
برای درست کردن نان خوشمزه سیب، ابتدا در یک کاسه مناسب، یک قاشق شکر را با آب ولرم مخلوط میکنیم. بعد خمیر مایه را به آن اضافه میکنیم. درب کاسه را میبندیم تا خمیر مایه کاملاً عمل کند.
مرحله دوم
در یک کاسه بزرگ، شیر، کره، شکر، وانیل، نمک و تخممرغ را با هم مخلوط میکنیم. سپس خمیر مایهای که عمل آمد را اضافه میکنیم. همه مواد را خوب هم میزنیم تا ترکیب یکدستی بدست بیاید. نصف مقدار آرد را الک کرده و به مخلوط اضافه میکنیم.
مرحله سوم
حالا بقیه آرد را کم کم اضافه میکنیم و خمیر را ورز میزنیم تا زمانی که یک خمیر نرم و یکدست حاصل شود که به دست نچسبد. نباید خیلی آرد بیشتری بریزیم. روی کاسه سلفون میکشیم و به مدت یک ساعت در جای گرم میگذاریم تا استراحت کند.
مرحله چهارم
در زمانی که خمیر در حال عمل آمدن است، مواد داخل نان را تهیه میکنیم. سیبها را میشوییم و پوست میکنیم. سپس آنها را داخل یک قابلمه رنده میکنیم. شکر، هل و زعفران را اضافه میکنیم و خوب مخلوط میکنیم تا یکدست شود.
مرحله پنجم
سپس مخلوط را روی حرارت میگذاریم تا بجوشد و آبش کم شود. بعد از یک ساعت که خمیر به خوبی استراحت کرد و به عمل آمد، روی میز کار آرد میپاشیم و خمیر را روی آن ورز میدهیم. یک قالب را با کره چرب کرده و دو سوم از خمیر را درون قالب صاف میکنیم.
مرحله ششم
لبههای خمیر را ۵ سانت بالاتر از قالب بلند میکنیم و از مواد داخل نان روی خمیر میریزیم. لبههای خمیر را قیچی میزنیم و روی هم قرار میدهیم. با بقیه خمیر نوارهای باریک درست میکنیم و آنها را به شکل حلزونی در وسط خمیر میگذاریم.
مرحله هفتم
فر را از قبل روی دمای ۱۸۰ درجه سانتیگراد روشن میکنیم. خمیر را به مدت ۲۰ دقیقه استراحت میدهیم. سپس یک کاسه برمیداریم و همه مواد رومال را با هم مخلوط میکنیم و روی خمیر میمالیم. بعد خمیر را به مدت ۲۵ تا ۳۰ دقیقه در فر با همین دما میگذاریم تا بپزد.
مرحله هشتم
وقتی نان طلایی شد، بعد از پخت، عسل را روی سطح نان میمالیم. همچنین درون فر یک کاسه آب قرار میدهیم تا نان نرم شود. وقتی که نان کاملاً پخت، از فر بیرون میآوریم و میگذاریم تا به دمای محیط برسد. سپس آن را از قالب خارج میکنیم.