مواد لازم و آموزش نان کاکولی خانگی (مرحله به مرحله)

آموزش نان کاکولی
نان کاکولی نوعی نان خوشمزه و سنتی از شهرکرد است که معمولاً در ماه رمضان برای افطار درست میشود. اگر میخواهید یاد بگیرید که چگونه این نان را مرحله به مرحله درست کنید، با سایت رضیم همراه باشید.
مواد لازم نان کاکولی | |
آرد نان | به مقدار کافی |
شیر | ۱ پیمانه |
مایه خمیر فوری | ۱ قاشق غذاخوری |
شکر | ½ پیمانه |
روغن مایع | ½ پیمانه |
مغز گردو | ¼ پیمانه |
تخم مرغ | ۱ عدد |
کشمش | ¼ پیمانه |
زردچوبه | ۱ قاشق چایخوری |
نمک | ¼ قاشق چایخوری |
زعفران دم کرده | ۱ قاشق چایخوری |
زیره سیاه | ۱ قاشق چایخوری |
رازیانه | ۱ قاشق چایخوری |
سیاه دانه | ۱ قاشق چایخوری |
مواد لازم رومال | |
تخم مرغ | ۱ عدد |
زعفران دم کرده | به مقدار کافی |
کنجد سیاه و سفید | به مقدار کافی |
آموزش نان کاکولی
مرحله اول
برای درست کردن نان کاکولی خوشمزه، اول باید مغز گردو را خرد کنیم. سپس یک تابه روی حرارت ملایم میگذاریم و کمی روغن درون آن میریزیم. بعد زردچوبه را به روغن اضافه میکنیم.
مرحله دوم
زردچوبه را کمی تفت میدهیم تا بوی خامی آن از بین برود. سپس زعفران دم کرده و شیر را اضافه کرده و هم میزنیم تا شیر گرم شود. بعد تخممرغ را در یک ظرف جدا میریزیم.
مرحله سوم
حالا روغن مایع، خمیر مایه فوری، شکر، کشمش، گردو، رازیانه، زیره و سیاه دانه را به تخممرغ اضافه میکنیم و با یک همزن دستی هم میزنیم تا همه مواد ترکیب و یکدست شوند. سپس مخلوط شیر را به مخلوط تخممرغ اضافه میکنیم.
مرحله چهارم
مخلوط شیر را هم میزنیم تا یکدست شود. بعد آرد و نمک را درون الک میریزیم و الک میکنیم، سپس آرام آرام به مخلوط اضافه کرده و ورز میدهیم. وقتی خمیر نرم و لطیفی درست شد، اضافه کردن آرد را متوقف میکنیم.
مرحله پنجم
روی خمیر را با سلفون یا پارچه تمیز میپوشانیم و اجازه میدهیم در دمای اتاق به مدت ۱ ساعت استراحت کند تا حجم آن دو برابر شود. بعد از این زمان، خمیر را ورز میدهیم تا پف آن بخوابی.
مرحله ششم
از خمیر، چانههای ۱۵۰ گرمی جدا میکنیم و هر کدام را با وردنه به صورت نازک باز میکنیم. سپس فر را روی حرارت ۱۷۰ تا ۱۷۵ درجه سانتیگراد روشن میکنیم و میگذاریم کاملاً گرم شود.
مرحله هفتم
برای مواد رومال، ابتدا یک تخممرغ را در یک کاسه میریزیم و زعفران دم کرده را به آن اضافه میکنیم و با چنگال هم میزنیم تا بافت تخممرغ صاف شود. بعد روی خمیر را با نوک انگشت طرح میزنیم.
مرحله هشتم
حالا برس را به مواد رومال آغشته کرده و روی خمیر میمالیم و کمی کنجد سیاه و سفید به صورت پخش روی آنها میپاشیم. سپس سینی فر را با کاغذ روغنی میپوشانیم و خمیرها را داخل سینی میگذاریم.
مرحله نهم
سینی را در طبقه وسط فر قرار میدهیم و اجازه میدهیم نانها به مدت ۳۰ دقیقه درون فر بپزند. پس از این زمان، سینی را از فر خارج کرده و نانها را روی پارچه نخی میگذاریم تا خنک شوند.