مواد لازم

مواد لازم و آموزش کدو پلو برای 2 یا 4 یا 6 نفر | تناسب ساده

بهترین آپلیکیشن آشپزی

آموزش کدو پلو

کدو پلو که به آن کیٔی پلا هم گفته می‌شود، یکی از غذاهای سنتی مناطق شمالی کشورمان است. برای یادگیری طرز تهیه این غذا، در ادامه با ما همراه باشید.

مواد لازم برای ۲ نفر
کدو حلوایی ۵۰۰ گرم
برنج ۲ پیمانه
سیر ۲ حبه
پیاز ۱ عدد
دارچین و زیره به مقدار کافی
نمک و فلفل سیاه به مقدار کافی
زردچوبه و روغن به مقدار کافی

دستور پخت کدو پلو

مرحله اول

برای تهیه کدو پلو مازندرانی، ابتدا پیاز را به صورت نگینی ریز خرد می‌کنیم. سپس آن را با کمی روغن در یک تابه مناسب سرخ می‌کنیم تا پیاز نرم و شفاف شود. بعد از آن، سیر را رنده کرده و به تابه اضافه می‌کنیم.

مرحله دوم

در این مرحله، سیر را چنان سرخ می‌کنیم که عطر آن بلند شود. سپس کدو حلوایی را به صورت مکعب‌های بزرگ خرد کرده و به تابه می‌زنیم و کمی تفت می‌دهیم. در نهایت مقداری زردچوبه، زیره و دارچین را به آن اضافه می‌کنیم.

مرحله سوم

حالا مواد را خوب مخلوط کرده و تفت می‌دهیم تا ادویه‌ها به خوبی ترکیب شوند. اگر خواستید، می‌توانید کمی شکر هم به مواد اضافه کنید که این بستگی به سلیقه شما دارد. وقتی کدو حلوایی کمی سرخ شد، تابه را از روی حرارت برمی‌داریم.

مرحله چهارم

در این مرحله، یک قابلمه مناسب را تا نیمه با آب پر می‌کنیم و روی حرارت زیاد قرار می‌دهیم تا آب سریع‌تر بجوشد. وقتی آب جوش آمد، یک قاشق غذاخوری روغن و یک قاشق چای‌خوری نمک به آب اضافه می‌کنیم.

مرحله پنجم

حالا برنجی که قبلاً خیسانده‌ایم به همراه مقداری زردچوبه به آب جوش اضافه می‌کنیم و اجازه می‌دهیم برنج به مدت ۷ تا ۱۰ دقیقه بپزد. وقتی دانه‌های برنج نرم شدند و مغز آن‌ها هنوز سفت بود، برنج را آبکشی می‌کنیم.

مرحله ششم

در این مرحله، قابلمه‌ای که برای پخت کدو پلو انتخاب کرده‌ایم را روی حرارت می‌گذاریم و کمی روغن به آن اضافه می‌کنیم. برای ته دیگ، بسته به سلیقه‌تان می‌توانید از نان لواش یا سیب‌زمینی حلقه‌کرده استفاده کنید.

مرحله هفتم

حالا روی ته‌دیگ را با کمی برنج می‌پوشانیم. سپس مقداری از مخلوط کدو را روی برنج می‌ریزیم و همین کار را تکرار می‌کنیم تا لایه‌ها به صورت منظم داخل قابلمه قرار بگیرند. لایه آخر باید با برنج پوشانده شود.

مرحله هشتم

در این مرحله، درب قابلمه را می‌گذاریم و اجازه می‌دهیم کدو پلو به مدت ۴۵ دقیقه تا یک ساعت دم بکشد. بعد از اینکه کدو پلو آماده شد، آن را در دیس می‌کشیم و به همراه تخم‌مرغ نیمرو شده و ترشی نازخاتون سرو می‌کنیم.

سایت آموزش آشپزی رضیم

‫0/5 ‫(0 نظر)

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا