مواد لازم و آموزش کلوچه خرمایی دزفول خانگی (مرحله به مرحله)

“`html
آموزش کلوچه خرمایی دزفول
کلوچه یکی از شیرینیهای خوشمزه و محبوب ایرانی است که معمولاً با چای همراه میشود و به عنوان یک میانوعده یا عصرانه سرو میشود. این کلوچهها معمولاً پر میشوند، که خانمها میتوانند از مغز خرما هم استفاده کنند. کلوچه خرمایی دزفول به دلیل داشتن خرما درونش، خاص است و به این شهر تعلق دارد. این نوع کلوچه بسیار لطیف است و در تهیه آن از تخممرغ استفاده نمیشود. این کلوچهها سبک و خوشمزه هستند و میتوانند برای پذیرایی در مهمانیها یا به عنوان یک میانوعده خوشمزه در کنار چای یا قهوه استفاده شوند. برای یادگیری طرز تهیه کلوچه خرمایی دزفول، با سایت رضیم همراه باشید.
مواد لازم کلوچه خرمایی دزفول | |
آرد | ۱ کیلو گرم (۷ لیوان) |
روغن | ۲۵۰ گرم |
خمیر مایه | ۲ قاشق غذاخوری |
آب ولرم | دو تا دو و نیم لیوان |
زیره | ۲ قاشق غذاخوری |
نمک | نصف قاشق چایخوری |
مواد میانی | |
خرمای بدون هسته | ۵۰۰ گرم |
دارچین | نصف قاشق مربا خوری |
زنجبیل و هل | به مقدار دلخواه |
آموزش کلوچه خرمایی دزفول
مرحله اول
برای درست کردن کلوچه خوشمزه، اول یک کاسه میخریم و یک لیوان آب ولرم را با خمیر مایه و شکر ترکیب میکنیم. این ترکیب را به مدت ۱۰ دقیقه کنار میگذاریم تا حباب درست کند و به عمل آید. سپس به آرامی آرد را به آن اضافه کرده و مخلوط میکنیم.
مرحله دوم
بعد از آن، به آرامی یک لیوان آب دیگر به مخلوط اضافه میکنیم و مواد را ورز میدهیم. اگر به نظر میرسد آب کم است، میتوانیم کمی بیشتر اضافه کنیم. در این مرحله روغن و ماست را اضافه کرده و خوب ورز میدهیم تا همه چیز با هم ترکیب شود. سپس زیره را به مخلوط اضافه کرده و ادامه میدهیم تا خمیر به دست نچسبد.
مرحله سوم آموزش کلوچه خرمایی دزفول
اکنون خمیر را در یک کاسه قرار میدهیم و روی آن را با سلفون میپوشانیم. به مدت یک تا یک و نیم ساعت در جایی گرم میگذاریم تا خمیر ور بیاید. در این زمان، مواد میانی را آماده میکنیم. برای این کار، هستههای خرما را جدا کرده و کنار میگذاریم.
مرحله چهارم
در این مرحله، یک تابه را روی حرارت میگذاریم. خرماها را به تابه اضافه کرده و با استفاده از گوشتکوب آنها را خوب خرد میکنیم تا با حرارت تبدیل به خمیر شوند.
“““html
سپس دارچین، هل و زنجبیل را به مخلوط اضافه کنید و خوب ترکیب کنید.
مرحله پنجم
تابه را از روی حرارت بردارید و کنار بگذارید تا خنک شود. میتوانید دو قاشق روغن به خرماها اضافه کنید تا نرمتر شوند. وقتی خمیر خوب استراحت کرد و حجمش دو برابر شد، با دست پف آن را بگیرید و کمی ورز دهید.
مرحله ششم
سپس خمیر را به تکههای به اندازه نارنگی یا حدود ۸۰ گرم تقسیم کنید. روی تکهها را با پارچه بپوشانید و دوباره به آنها استراحت بدهید. بعد از نیم ساعت، به تعداد تکههای خمیر، خرما جدا کنید. این کار را میتوانید با دست چرب به راحتی انجام دهید.
مرحله هفتم
یک تکه خرما را وسط یک تکه خمیر قرار دهید و با دست کمی آن را فشار دهید تا خرما وسط خمیر جا بگیرد و پهن شود. سپس با وردنه آن را باز کنید، ولی خیلی نازک نکنید. با چنگال روی خمیر چند سوراخ ایجاد کنید.
مرحله هشتم
بعد از اینکه روی کلوچهها را با چنگال سوراخ کردید، با انگشتانتان دور کلوچهها را الگو بزنید. سینی فر را بردارید و روی آن کاغذ روغنی بگذارید. خمیرها را روی کاغذ روغنی قرار دهید و دوباره روی آنها را بپوشانید و به آنها اجازه دهید یک ربع ساعت استراحت کنند.
مرحله نهم
سپس به دلخواه روی کلوچهها را با شربت بار یا عسل و کنجد رومال کنید. بعد فر را از ۱۰ دقیقه قبل با دمای ۱۸۰ درجه سانتیگراد گرم کنید. سپس سینی فر را درون فر گرم شده قرار دهید و یک کاسه آب جوش نیز درون فر بگذارید.
مرحله دهم
حدود ۱۵ تا ۲۰ دقیقه صبر کنید تا کلوچهها در فر پخته شوند. یک دقیقه قبل از پایان، گریل فر را روشن کنید تا روی کلوچهها طلایی شود. سپس آنها را از فر خارج کنید و بگذارید تا سرد شوند. بعد به آرامی کلوچهها را از کاغذ روغنی جدا کرده و در یک ظرف دردار نگهداری کنید.