میوه درمانی-گردو،یک بیمارستان مجهز! (2 نکته مهم)

“`html
میوه درمانی-گردو و خواص گردو
یک پژوهش جدید نشان داده است که گردو میتواند سرعت رشد تومورهای سرطانی پروستات را در موشهای آزمایشگاهی کاهش دهد.
به گزارش سرویس بهداشت و درمان ایسنا، محققان دانشگاه کالیفرنیا و مرکز تحقیقاتی غربی کشاورزی در آلبانی طی مطالعات خود متوجه شدند که مصرف گردو نه تنها سرعت پیشرفت سرطان پروستات را در موشها کاهش میدهد، بلکه تأثیرات خوبی بر روی ژنهای مرتبط با کنترل رشد و متابولیسم تومور دارد.
این تحقیق به رهبری پاول دیویس، متخصص تغذیه در دانشگاه کالیفرنیا انجام شده و نتایج آن در نشست ملی سالانه انجمن شیمی آمریکا در سانفرانسیسکو ارائه شده است.
دکتر دیویس اشاره کرد که نتایج این تحقیق شواهد بیشتری ارائه میدهد مبنی بر اینکه هرچند گردو چرب است، اما دارای فواید زیادی برای سلامتی است.
دکتر دیویس توضیح داد که وقتی موشهای مبتلا به تومورهای سرطانی پروستات گردو مصرف میکنند، به راحتی مشابه مردان، رشد تومور در آنها کنترل میشود.
دکتر دیویس همچنین گفت:
این یافتهها به من امید میدهند، زیرا نتایج مصرف گردو میتواند برای بیماران مفید باشد.
آمارها نشان میدهد که در آمریکا از هر ۶ مرد، یک نفر به سرطان پروستات مبتلا میشود. این سرطان به طور قابل توجهی تحت تأثیر عوامل محیطی، به ویژه رژیم غذایی، قرار دارد.
چندین مطالعه نشان داده است که خوردن گردو به دلیل داشتن امگا ۳، چربیهای غیر اشباع، آنتیاکسیدانها و سایر مواد مفید، میتواند خطر ابتلا به بیماریهای قلبی و عروقی را کاهش دهد. اما در این تحقیق برای اولین بار تأثیر مصرف گردو بر روی سرطان پروستات مورد بررسی قرار گرفت.
دکتر دیویس به موشهایی که به سرطان پروستات مبتلا بودند، گردو داد.
گردو مانع از رشد تومورهای سرطانی پروستات میشود.
پس از گذشت ۱۸ هفته، دیویس متوجه شد که مصرف گردو به اندازه یک مقدار معادل مصرف روزانه انسان، باعث کاهش قابل توجهی در اندازه و سرعت رشد تومورهای سرطانی در موشها شد. در حالی که موشهای گروه مقایسه که چربیهای دیگری غیر از چربی گردو مصرف کرده بودند، این مزایا را نداشتند.
محققان دریافتند:
در موشهایی که گردو مصرف کرده بودند، میزان رشد سرطان پروستات ۳۰ تا ۴۰ درصد کاهش یافت و مقدار یک پروتئین خاص در خون آنها نیز کم شد.
.
این پروتئین به دلیل ارتباط قویاش با بروز سرطان پروستات اهمیت دارد.
علاوه بر این، دیویس و تیمش بر روی تأثیر گردو بر فعالیت ژنی در تومورهای پروستات مطالعه کردند و نتایج مثبتی بر روی ژنهای مرتبط با کنترل رشد و متابولیسم تومور یافتند.
گردو خاصیت ضد پیری دارد
یوسف نقیایی، کارشناس تغذیه در یزد، خواص زیر را برای گردو برشمرد:
پیشگیری از سرطان،
مقابله با رادیکالهای آزاد،
ایجاد شادابی و طراوت در پوست،
“`
توصیه میشود که روزانه ۱ تا ۲ واحد غذایی گردو مصرف کنید.
نقیایی درباره ترکیبات غذایی گردو توضیح داد:
هر صد گرم گردو شامل ۱۸ گرم کربوهیدرات، ۱۴ گرم پروتئین، ۶۱ درصد چربی غیر اشباع، ۶۴۰ کیلوکالری انرژی، ۴ گرم فیبر غذایی، ۳۶۰ میلی گرم فسفر، ۲/۵ میلی گرم آهن، ۵۰۰ میلی گرم پتاسیم و ۲۰ میلی گرم ویتامین E است.
وی اشاره کرد که کربوهیدرات موجود در گردو از نوع قند پیچیده است و این نوع قند به سرعت قند خون را افزایش نمیدهد.
این کارشناس تغذیه گفت: چربی گردو از نوع اسید چرب غیر اشباع است و این چربیها برای خو ی مفید هستند و میتوانند در کنترل کلسترول خون مؤثر باشند.
گردو دارای ۲۰ میلی گرم ویتامین E در هر صد گرم است که به عنوان یک آنتی اکسیدان قوی در بدن عمل میکند.
وی در پایان تأکید کرد که کودکان و نوجوانان در حال رشد باید گردو را به جای تنقلات و چیپس مصرف کنند.
نقش گردو در کاهش چربی های خون
گردو میتواند سطح کلسترول خون را کاهش دهد. بررسیهای علمی مختلف نشان داده است که گردو به کاهش کلسترول خون کمک میکند و احتمال ابتلا به بیماریهای قلبی و التهاب را نیز کم میکند.
گردو به دلیل داشتن چربیهای سالم امگا-۳ (مثل اسید آلفا لینولئیک) و فیتو استرولها برای قلب مفید است. این چربیها باعث افزایش HDL و کاهش LDL میشوند که در نتیجه تری گلیسیرید را پایین آورده و از تشکیل پلاکهای آترواسکلروتیک در رگها جلوگیری میکنند.
فیتو استرولها هم به کاهش کلسترول کمک میکنند، اما چگونگی تأثیر این ترکیبات هنوز معلوم نیست. در واقع، گردو در مقایسه با دیگر مغزها بیشترین مقدار چربیهای امگا-۳ را دارد. علاوه بر این، گردو شامل ویتامین E، ویتامین B، فیبر و مواد معدنی ارزشمندی است.
تحقیقات نشان میدهد که مصرف ۴۵ گرم گردو به عنوان بخشی از یک رژیم غذایی کم کلسترول، به شرطی که کالری اضافی دریافت نشود، احتمال ابتلا به بیماریهای قلبی عروقی را کاهش میدهد. همچنین مطالعات دانشکدههای مختلف نشان میدهد که رژیم غذایی با مقدار زیاد مغزها احتمال مرگ ناگهانی قلبی را کم میکند.
علاوه بر این، بسیاری از تحقیقات نشان دادهاند که مصرف بالای این مواد (حاوی امگا-۳) میتواند خطر حمله قلبی و انسداد رگها را تا ۷۰% کاهش دهد.
خواص جلوگیری کننده و درمانی گردو اثبات شده است. در ادامه به نکاتی درباره ارزش غذایی گردو میپردازیم:
۱- مکملی برای تأمین کالری:
گردو مانند دیگر مغزها سرشار از کالری است. این کالری به خاطر میزان بالای پروتئین و چربی موجود در گردو است. در زمانهای قدیم، مردم در نقاط مختلف دنیا به شدت به گردو برای تأمین انرژی نیاز داشتند.
در هر ۳۰ گرم گردو، حدود ۵/۲ گرم اسیدهای چرب امگا-۳ وجود دارد در حالی که در دیگر مغزها فقط حدود ۰/۵ گرم امگا-۳ یافت میشود.
۲- غنی از اسیدهای چرب ضروری:
در هر ۱۰۰ گرم گردو، حدود ۶۸ گرم چربی وجود دارد که بخشی از این چربی شامل اسیدهای چرب غیر اشباع با چند باند مضاعف (PUFA) است.
“`html
از قبیل اسید لینولئیک و اسید لینولنیک است.
(این دو نوع اسید تقریبا ۷۰% از چربیهای گردو را تشکیل میدهند) همچنین حدود ۱۸% از چربیهای گردو را چربیهای غیراشباع با یک پیوند مضاعف (MUFA) و ۱۲% باقی مانده را چربیهای اشباع تشکیل میدهند. به همین دلیل، اگرچه گردو کالری بالایی دارد، اما چربیهای آن عمدتاً از نوع چربیهای غیراشباع هستند که برای سیستم قلبی عروقی بدن مضر نیستند.
جالب است بدانید که ۵۸% از چربیهای غیراشباع با چند پیوند مضاعف گردو را اسید لینولنیک و ۱۲% آن را اسید لینولئیک تشکیل میدهد. این دو نوع چربی، چربیهای ضروری برای سلامتی انسان هستند. ایکوزا پنتاتونیک اسید (EPA) و دکوزا هگزانوئیک اسید (DHA) که این اواخر نامشان زیاد به گوش میرسد، از گروه اسید لینولینک (چربی امگا-۳) هستند و تأثیر مثبت زیادی در کاهش چربی و کلسترول خون دارند.
۳- منبع پروتئینی با کیفیت بالا:
پروتئین معمولاً از نظر کیفیت و مقدار اهمیت دارد. گردو از این نظر هم از کیفیت و هم از مقدار بسیار مناسب است. در هر ۱۰۰ گرم گردو، حدود ۴/۱۴ گرم پروتئین وجود دارد که این پروتئین کیفیت خوبی دارد و به آسانی هضم میشود. گردو حاوی اسیدهای آمینهای است که بدن انسان قادر به تولید آنها نیست. همچنین گردو شامل اسیدهای آمینهای است که به سختی میتوان آنها را از دیگر غذاهای گیاهی بدست آورد. به همین خاطر گیاهخواران میتوانند با مصرف گردو و دیگر محصولات غلات تمامی پروتئین مورد نیاز خود را تأمین کنند.
۴ – منبع غنی فیبر:
گردو منبع خوبی از فیبر است. در هر ۱۰۰ گرم گردو حدود ۷/۹ گرم فیبر وجود دارد. علاوه بر اینکه گردو چربیهای زیادی دارد، احساس گرسنگی را به سرعت برطرف میکند. برخی تحقیقات نشان دادهاند که غذاهای حاوی فیبر میتوانند سطح کلسترول خون را کاهش دهند و از بروز بیماریهای قلبی و سکته جلوگیری کنند.
۵ – سایر ویتامینها و مواد معدنی:
گردو حاوی ویتامینها و مواد معدنی مختلفی است. ویتامینهای محلول در چربی مانند ویتامین A و ویتامین E و همچنین ویتامینهای محلول در آب مثل ویتامین C، ویتامین B1، ویتامین B12، اسید فولیک، اسید پانتوتنیک و نیاسین در گردو وجود دارد. گردو همچنین سرشار از آهن، روی، مس، منیزیم و فسفر است. مقدار سدیم در گردو کم است، به طوری که در هر ۱۰۰ گرم فقط ۱۰ میلیگرم سدیم دارد. علاوه بر این مواد مغذی، گردو همچنین شامل ریزمغذیهایی از قبیل رنگدانهها و ترکیبات فنولیک است که برخی از آنها خاصیت آنتیاکسیدانی، تقویتکننده سیستم ایمنی، ضدسرطان و ضدعفونی کننده دارند.
خواص گردو
گردو به نام “غذای مغز” مشهور است و این فقط به دلیل شباهت آن به مغز نیست، بلکه به خاطر وجود مقدار زیاد امگا ۳ در آن میباشد. برای عملکرد صحیح مغز، به امگا ۳ نیاز داریم.
خوردن چهار عدد گردو در روز میتواند به سلامتی مغز کمک کند.
“““html
گردو میتواند به افزایش اسید چرب ضروری امگا ۳ در بدن کمک کند.
حدود ۱۵ درصد از چربیهای گردو، چربیهای غیر اشباع و مفید برای سلامت قلب هستند. این چربیها میتوانند کلسترول بد (LDL) را کاهش دهند و کلسترول خوب (HDL) را افزایش دهند.
یک چهارم فنجان مغز گردو تقریباً ۸۰ تا ۹۰ درصد نیاز روزانه بدن به این چربی ضروری را تأمین میکند.
فواید گردو:
۱- کمک به کاهش کلسترول کل
۲- کاهش LDL کلسترول
۳- افزایش HDL کلسترول
۴- بهبود قابلیت ارتجاعی رگها
۵- محافظت در برابر بیماریهای قلبی
موسسه غذا و دارو پیشنهاد میکند که به منظور حفظ سلامت قلب روزانه ۳۰ گرم گردو مصرف کنید.
۶- تقویت ذهن و هوش
۷- مفید برای کاهش تنگی نفس
۸- جلوگیری از التهاب مفاصل
۹- مفید برای بیماریهای پوستی مانند اگزما و پسوریازیس (ظهور لکههای قرمز بر روی پوست)
۱۰- خاصیت ضد سرطانی
۱۱- حاوی آنتی اکسیدان. گردو و شاه بلوط در میان آجیلها بیشترین مقدار آنتی اکسیدان را دارند.
۱۲- حفاظت از سیستم ایمنی
۱۳- جلوگیری از تشکیل لخته خون
۱۴- تنظیم سوخت و ساز بدن
۱۵- کمک به تنظیم فشار خون
۱۶- کمک به تنظیم قند خون
۱۷- کاهش خطر ابتلا به پارکینسون و آلزایمر
۱۸- جلوگیری از سنگ کیسه صفرا
۱۹- محافظت از استخوانها
۲۰- روغن گردو میتواند دردهای مفاصل را تسکین دهد و جذب مواد غذایی را آسانتر کند.
۲۱- کودکانی که کمبود امگا ۳ دارند، ممکن است مبتلا به مشکلاتی مانند بیشفعالی، مشکلات رفتاری، بدخلقی و مشکلات خواب شوند.
۲۲- زنانی که هفتهای ۲۸ گرم آجیل و بادام زمینی مصرف میکنند، ۲۵ درصد کمتر در معرض پیشرفت سنگ کیسه صفرا قرار میگیرند.
۲۳- اگر به دنبال خوابی آرام هستید، میتوانید در وعده شام سالاد سبزیجات همراه با گردو مصرف کنید.
اگرچه گردو و سایر آجیلها فواید زیادی دارند، برخی از افراد به خاطر ترس از افزایش وزن، از مصرف آنها پرهیز میکنند. اما تحقیقات نشان داده که افرادی که حداقل ۲ بار در هفته آجیل مصرف میکنند، کمتر در معرض افزایش وزن قرار دارند. بنابراین، نباید به خاطر نگرانی از چاقی، گردو و آجیلهای مفید را از برنامه غذاییتان حذف کنید.
وویتامینها و عناصر معدنی موجود در گردو:
گردو منبع عالی منگنز و مس است.
همچنین گردو حاوی مقداری منیزیم و فسفر است و مقدار کمی روی، آهن، کلسیم و سلنیوم نیز در آن موجود است.
گردو مقدار کمی سدیم یا نمک دارد.
گردو بالاترین مقدار ویتامینهای B6، B1 و B5 (پانتوتنیک اسید) را داراست.
همچنین ویتامینهای E، B3 و B2 نیز در گردو وجود دارند.
کالری گردو بالا است. در هر ۱۰۰ گرم گردو حدود ۶۵۴ کالری وجود دارد. بنابراین بهتر است روزی که قصد دارید گردو مصرف کنید، کالری آن را در نظر بگیرید و از کالری روزانه خود کم کنید. به این ترتیب، نگران افزایش وزن نخواهید بود؛ مثلاً اگر کالری مورد نیاز شما روزانه ۲۰۰۰ کالری است و شما ۱۰۰ کالری گردو مصرف میکنید، میتوانید ۱۹۰۰ کالری باقیمانده را از مواد غذایی دیگر دریافت کنید.
اگر میخواهید گردو بخورید و همزمان غذاهای روزانه خود را نیز مصرف کنید، باید بدانید که برای سوزاندن انرژی دریافتی از گردو حدود ۱۳۱ دقیقه باید پیادهروی کنید.
همچنین گردو حدود ۶.۷ گرم فیبر دارد.
سایت رضیم
“`