دارو های گیاهی

نخل هندی چیست ؟ آشنایی با فواید دارویی و درمانی گیاه فوفل (2 نکته مهم)

بهترین آپلیکیشن آشپزی

“`html

نخل هندی چیست ؟

نخل هندی به عنوان یک ماده چسبنده، در سراسر مناطق شرقی از هند تا جنوب چین و گینه مورد استفاده قرار می‌گیرد.

بیشتر قسمت‌های درخت فوفل، از جمله دانه‌ها، پوست دانه، شاخه‌های جوان، جوانه‌ها و برگ‌ها و حتی تا حدی ریشه درخت، در طب سنتی به عنوان دارو استفاده می‌شود.

با ما همراه باشید تا درباره‌ی خواص و کاربردهای دارویی این گیاه در پزشکی سنتی بیشتر بدانیم.

نام های دیگر نخل هندی

این گیاه با نام‌های دیگری نیز شناخته می‌شود، مانند سپاری، تانبول، کوثل، پوفل و فاطویل.

میوه فوفل

میوه فوفل به اندازه‌ی یک تخم‌مرغ است. وقتی هنوز نرسیده است، رنگ پوست آن سفید است و پس از اینکه به بلوغ می‌رسد، رنگ آن به زرد-نارنجی تغییر می‌کند.

در داخل این میوه یک دانه‌ی بیضی شکل وجود دارد که طول آن حدود 2 سانتی‌متر است و غشای آن قهوه‌ای و طعم آن تلخ و دارای بویی شبیه به پنیر است.

جویدن این میوه به همراه برگ‌هایش یک سنت قدیمی است و در بسیاری از کشورهای آسیایی و اقیانوسیه رایج است.

میوه فوفل باید کاملاً رسیده مصرف شود و معمولاً مقدار آن در روز حدود 4 گرم است.

تنقیه با میوه فوفل

تنقیه با فوفل یکی دیگر از روش‌های استفاده از خواص این گیاه است.

برای تنقیه، 40 عدد دانه فوفل را در 300 سی‌سی آب به مدت نیم ساعت بجوشانید تا مقدار آن به 120 سی‌سی برسد، سپس بگذارید خنک شود و قبل از صبحانه به صورت ناشتا استفاده کنید.

این روش تنقیه تأثیر خوبی در از بین بردن و خروج انگل‌ها دارد، به ویژه زمانی که داروی دیگری موجود نیست یا پاسخ نمی‌دهد.

قسمت‌های قابل استفاده از گیاه فوفل شامل دانه‌ها، پوست دانه، شاخه‌های جوان، جوانه‌ها، برگ‌ها و تا حدی ریشه درخت است که دارای خواص درمانی هستند.

نخل هندی چیست ؟ آشنایی با فواید دارویی و درمانی گیاه فوفل (2 نکته مهم)

خواص درمانی و طبیعت نخل هندی

  1. طبیعت نخل هندی سرد و خشک است. خواص دارویی این گیاه شامل: ضد انگل (بهترین زمان استفاده زمانی است که داروها مؤثر نیستند یا در دسترس نیستند).
  2. نخل هندی باعث کنده شدن سر انگل کرم نواری از روده کولون، تقویت و کمک به دستگاه گوارش، قابض، ضد مالاریا و تب‌های روزمره، پاک‌سازی عفونت و جمع کردن مردمک‌ها می‌شود.
  3. نخل هندی برای درمان سرفه، قاعده‌آور، افزایش ترشح بزاق، جزو ترکیبات قرص‌های ضد اسهال، درمان استسقا، و کمک به مشکلات برونشیتی و ادراری است.
  4. نخل هندی به درمان آفتاب‌زدگی، بیماری بری بری، به عنوان ضدعفونی‌کننده برای گلودرد، حنجره و لوله‌های برونش و همچنین برای درمان کرم‌ها در کودکان مؤثر است.
  5. نخل هندی جوانه‌های خام فوفل به عنوان کرم‌کش برای کودکان تجویز می‌شود.
  6. نخل هندی درد پهلو را تسکین می‌دهد و مقوی معده است. همچنین باعث قطع اسهال و کاهش عرق بدن می‌شود.
  7. نخل هندی اگر ۸ گرم از دانه‌ی آنرا بخورید، به عنوان مسهل خوب، مدر و قاعده‌آور عمل می‌کند.
  8. نخل هندی جویدن آن برای خوشبو کردن دهان و تسکین حرارت دهان و تقویت لثه و دندان‌ها مفید است و مزمزه‌ی دم‌کرده‌‌ی آن نیز این خواص را دارد.
  9. دانه فوفل مقوی و در هضم غذا موثر است و به شکل تنقیه برای از بین بردن انگل‌ها به ویژه برای خارج کردن سر کرم نواری از روده مفید است.
  10. نخل هندی همچنین به عنوان ضد مالاریا و درمان سرفه مؤثر است.

“““html

  • برای رفع جوش‌های دهانی که به خاطر گرما به وجود آمده‌اند، می‌توانید دم‌کرده این گیاه را مزمزه کنید.
  • نخل هندیمزمزه کردن دم‌کرده آن به تقویت لثه و جلوگیری از خونریزی آن کمک می‌کند.
  • برای درمان یبوست، ۸ گرم از دانه‌های‌ سرخ رنگ این گیاه را به صورت پودر بخورید.
  • از پوست میوه فوفل برای درمان استسقاء، آفتاب‌زدگی و بیماری بری بری که ناشی از کمبود ویتامین ب 1 است، استفاده می‌شود.
  • در کشورهای هند و چین، دانه فوفل به عنوان یک ملین و مدر استفاده می‌شود.
  • در گینه نو، غشای نازک دانه فوفل را پس از گرم کردن بین انگشتان فشار داده و برای تسکین خارش به مناطق خارش‌دار می‌مالند.
  • اسانس خوشبوی به دست آمده از برگ‌های درخت فوفل با تقطیر، برای درمان مشکلات تنفسی بسیار مفید و موثر است و می‌تواند به عنوان ضدعفونی‌کننده برای رفع التهاب گلو و حنجره و لوله‌های برونش‌ها استفاده شود. علاوه بر این، غرغره کردن آن و بخور آن برای درمان دیفتری موثر است.
  • برخی از افراد جوانه‌های خام فوفل را به عنوان دارویی برای کرم‌های روده‌ای به کودکان می‌دهند، ولی طبق اسناد علمی معتبر، جوانه‌های خام انتهایی اگر به بچه‌ها داده شود، برای کشتن انگل روده موثر است. همچنین، در کتب طب سنتی ایرانی آمده که فوفل از نظر طبیعت سرد و خشک است.
  • خواص فوفل از زبان ابوعلی سینا

    حکیم بوعلی سینا، فوفل را گیاهی خیلی سرد می‌داند و معتقد است که این گیاه برای درمان جوش‌ها و بیماری‌های گرمی دهان، سستی دندان‌ها و لثه‌ها و خونریزی لثه مفید است.

    این گیاه می‌تواند درد پهلو را کاهش دهد، معده را تقویت کند و اسهال را متوقف کند. همچنین عرق کردن را کاهش می‌دهد و دردهای ناشی از گرما را تسکین می‌دهد.

    اگر ۸ گرم از دانه‌های سرخ رنگ آن مصرف شود، به عنوان ملین موثر است و قاعده‌آور است. معمولاً دانه‌ها را در آب جوش می‌دهند، صاف کرده و می‌خورند.

    برای افرادی که سنگ کلیه و مثانه دارند، مصرف آن مضر است. همچنین سینه را خشونت می‌دهد و برای رفع این مشکلات باید با کتیرا خورده شود. مقدار مصرف معمولی آن تا ۴ گرم است.

    جویدن فوفل به خوشبویی دهان و تسکین گرما و تقویت لثه و دندان‌ها کمک می‌کند.

    مزمزه دم‌کرده آن نیز این خواص را دارد. فوفل باید کاملاً رسیده مصرف شود و اگر دانه نارس آن خورده شود، ممکن است سرگیجه و خفقان ایجاد کند. در این حالت باید با آب سرد خورده شود و از راه دهان، در گوش‌ها هوا دمید.

    فوفل / نخل هندی / خواص نخل هندی

    ترکیب شیمیایی فوفل (نخل هندی)

    • ۱۵ درصد تانن
    • ۱۴ درصد مواد چرب
    • کمی قند ساکاروز
    • بتا. سیتوسترول
    • آلفاکاتچین
    • مانّان
    • گالاکتان
    • گوواکولین
    • گوواسین
    • آرکودین
    • آرکاتین
    • آرکولین
    • آرکائیدین

    خواص درمانی اسانس فوفل

    1. خوردن اسانس فوفل به عنوان یک ضدعفونی‌کننده برای درمان التهاب گلو و حنجره و لوله‌های برونش‌ها مفید است.
    2. غرغره کردن و بخور آن برای دیفتری مؤثر است.

    خواص درمانی پوست فوفل (نخل هندی)

    آب جوشانده پوست فوفل برای درمان استسقاء، آفتاب‌زدگی و بیماری بری بری که ناشی از کمبود ویتامین B1 است، استفاده می‌شود.

    خواص درمانی جوانه فوفل (نخل هندی)

    خام نخل هندی را می‌توانید به عنوان دارویی برای کرم‌های روده‌ای به کودکان بخورانید.

    خواص نخل هندی در دامپزشکی

    مدت‌هاست که از این گیاه در طب انسانی استفاده نمی‌شود. این گیاه به طور گسترده‌ای به عنوان داروی شادی‌آور مصرف شده است.

    برش‌های تازه این گیاه بخشی از “معجون جویدنی betel” هستند که تقریباً ۴۵۰ میلیون نفر در شرق آسیا از آن استفاده می‌کنند.

    (آرکولین با جویدن به آرکیدین که محرک سیستم عصبی مرکزی است، تبدیل می‌شود.) اگرچه به دلیل نقش این گیاه در ایجاد برخی انواع سرطان دهان، مصرف آن باید با احتیاط انجام شود.

    “`

    در حال از بین رفتن است.

    در دامپزشکی، این گیاه به عنوان دارویی برای از بین بردن کرم‌های موجود در احشام مثل گاو و سگ‌ها و همچنین درمان دردهای روده‌ای اسب‌ها به کار می‌رود.

    خواص فوفل در طب هندی، سنتی ایران و چین

    در طب هندی، شیره به دست آمده از دانه‌های جوان فوفل به عنوان داروی ملین و دم‌نوش ریشه آن برای درمان ترک‌های لب‌ها استفاده می‌شود.

    طبیعت فوفل سرد و خشک است و استفاده موضعی آن برای درمان التهاب‌های گرم و غلیظ موثر است. همچنین به عنوان خوشبوکننده دهان و تقویت‌کننده قلب، لثه و دندان‌ها شناخته می‌شود.

    در طب چینی، از این گیاه برای درمان بیماری‌هایی مثل هپاتیت مزمن، التهاب، کم‌ادراری، اسهال و مشکلات گوارشی استفاده می‌کنند.

    در گذشته، از این گیاه به شکل مرهم‌های قابل جویدن برای درمان بیماری‌های لثه و همچنین به عنوان داروی ضد کرم استفاده می‌شد.

    امروزه فوفل فقط در دامپزشکی و به عنوان داروی ضد کرم برای درمان حیوانات خانگی استفاده می‌شود. به طور کلی، مصرف دارویی این گیاه بسیار کم است.

    بیشتر بخوانید :

    سایت رضیم

    دیدگاهتان را بنویسید

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

    دکمه بازگشت به بالا