پرده پلو هم شد غذا ؟ حالا چطوری درستش کنیم؟ (مرحله به مرحله)

“`html
پردهپلو یک غذای خوشمزه و زیبا از کشور ترکیه است. تاریخچه این غذا خیلی قدیمی است و در گذشته به تازهعروسها توصیه میکردند که مانند این غذا که با یک خمیر نازک پوشیده شده، نباید درباره مشکلات زندگی خود با خانواده صحبت کنند. برنج، که در این غذا استفاده میشود، نشانهی برکت در زندگی است و مغز بادام نیز نشانهی نوهها. شما میتوانید با توجه به سلیقهتان داخل پردهپلو، مواد مختلفی مثل مرغ، عدسپلو یا ماکارونی بپزید.
مواد لازم برای تهیه خمیر پردهپلو
تخم مرغ ۲ عدد
ماست ۲ قاشق غذاخوری
کره ۱۰۰ گرم
نمک ۱ قاشق چایخوری
بیکینگپودر ۱ قاشق چایخوری
آرد ۲ تا ۲.۵ لیوان
مواد لازم برای مواد میانی پردهپلو
برنج ۳ پیمانه
پیاز ۱ عدد
سیر ۲ حبه
سینه یا ران مرغ ۱ عدد
زعفران به مقدار لازم
نمک و فلفل و زردچوبه به مقدار لازم
دستور تهیه پردهپلو
مرحله اول: تهیه خمیر
ابتدا تخممرغها را در یک ظرف بشکنید و کره ذوب شده، ماست و نمک را به آن اضافه کنید. با چنگال خوب هم بزنید تا تخممرغها یکدست شوند. سپس آرد و بیکینگپودر را مخلوط و الک کنید و کمکم به مخلوط اضافه کنید تا خمیر جمع شود. بعد از ۵ دقیقه این خمیر را بهخوبی ورز دهید. مقدار آرد ممکن است کمی بیشتر یا کمتر باشد تا خمیر به دستانتان نچسبد. خمیر را برای ۱۵ دقیقه بگذارید تا استراحت کند و روی آن را بپوشانید تا خشک نشود.
مرحله دوم: آمادهسازی مرغ
سینه مرغ را شسته و استخوانهای آن را جدا کنید و به شکل نوار یا مکعبی برش دهید. پیاز را به صورت ریز خرد کرده و در تابه با کمی زردچوبه تفت دهید تا طلایی شود. سپس سیر رنده شده و تکههای مرغ را به آن اضافه کنید و کمی فلفل سیاه بزنید. زعفران را نیز اضافه کنید و کمی آب بریزید تا مرغها خوب پخته شوند.
مرحله سوم: آمادهسازی برنج
برنج را از شب قبل با مقداری نمک خیس کنید و سپس روی حرارت بگذارید تا بجوشد. بعد از جوشیدن، آن را آبکش کنید و مرغ را به برنج به همراه کمی زعفران اضافه کنید.
مرحله چهارم: آمادهسازی خمیر
خمیر را با وردنه به ضخامت نیم سانت باز کنید و داخل ظرف مورد نظر را با کره یا روغن جامد چرب کنید. سپس بادامها را در کف ظرف بچینید و خمیر را داخل ظرف قرار دهید بهطوری که از کنارهها بیرون بیاید.
مرحله پنجم: پخت پردهپلو
مواد برنج را داخل خمیر ریخته تا پر شود و اضافههای خمیر را روی هم بیاورید تا کاملاً بسته شود. سپس ظرف را روی شعله ملایم به مدت ۵۰ دقیقه قرار دهید یا در فر به مدت ۳۰ دقیقه در دمای ۱۸۰ درجه بپزید تا طلایی شود. در دقایق پایانی، گریل را روشن کنید تا روی پردهپلو نیز رنگ بگیرد. سپس آن را در ظرف مورد نظر سرو کنید.
نکات کلیدی در تهیه پردهپلو
- میتوانید از انواع قالبهای سیلیکونی یا فلزی استفاده کنید.
- میتوانید یک قاشق غذاخوری رب به مرغ اضافه کنید.
- اگر زمان کافی ندارید، میتوانید از خمیر یوفکا استفاده کنید.
- بهجای بیکینگپودر، میتوانید از خمیر مایه فوری استفاده کنید.
- میتوانید برنج را دم کنید و سپس داخل خمیر بریزید.