چند روش پخت و پز ساده در سفر (2 نکته مهم)

اگر در یک سفر به طبیعت نیاز پیدا کنید غذا بپزید، چه کار میکنید؟ به جای اجاق و وسایل معمول، باید با خاک، زغال و آتش کار کنید تا دوستانتان را از گرسنگی نجات دهید.
در اینجا چند روش ساده برای پخت غذا در طبیعت به شما پیشنهاد میدهیم که در مواقع اضطراری میتوانند به شما کمک کنند.
ساخت یک فر طبیعی
یکی از روشهای پخت گوشت در طبیعت این است که گوشت را در ظرفی دربسته با چربی خودش بپزید. پخت با حرارت کم باعث میشود گوشت خوشمزهتر شود. این روش همچنین برای پختن سبزیجات ریشهدار بسیار خوب است.
یکی از گزینهها استفاده از یک جعبه فلزی بزرگ با درب است. اگر جعبه دستگیره نداشته باشد، باید به صورت برعکس باز شود. میتوانید در جلوی جعبه یک محافظ بگذارید تا در آن را نگه دارد، اما نباید آن را محکم ببندید تا فشار درون جعبه بالا نرود.
اگر جعبهای پیدا نکردید، میتوانید یک تنور گلی به شکل گنبد بسازید. قبل از شروع به پخت، آتش را در آن روشن کنید و یک روزنه کوچک بگذارید تا بتوانید به راحتی آن را ببندید.
سپس جعبه را روی سنگها قرار دهید به طوری که آتش زیر آن روشن شود. اطراف جعبه را با سنگ و خاک بپوشانید و یک فضای خالی در قسمت پشت جعبه ایجاد کنید تا دود از آن خارج شود.
بخارپز کردن
این روش برای پخت ماهی و سبزیجات بسیار مناسب است. روی یک قوطی کنسرو چند سوراخ بسازید و آن را درون یک قوطی بزرگتر قرار دهید. ته قوطی بزرگتر یک سنگ بگذارید تا قوطی کنسرو روی آب بماند. قوطی بیرونی را بپوشانید اما نباید آن را محکم ببندید، زیرا اگر فشار بالا برود، ممکن است منفجر شود. پس از روشن کردن آتش زیر قوطی بزرگ، محتوای قوطی کوچک بخارپز میشود.
سرخ کردن
اگر روغن در دسترس دارید، میتوانید مواد غذایی را سرخ کنید. هر شیء فلزی که قابل خم شدن باشد برای این کار مناسب است. همچنین میتوانید از برگهای برخی درختان مثل موز استفاده کنید که خودشان مقداری روغن دارند و میتوانید با آنها غذا را سرخ کنید. ابتدا برگها را کمی فشار دهید تا کمی روغن خارج شود و سپس روی آتش ذغال غذا را سرخ کنید.
تنور گلی
این روش پخت غذا نیاز به قاشق و چنگال ندارد. شما مواد غذایی را داخل یک گلوله گلی قرار داده و آن را روی آتش ذغال میگذارید. حرارت از طریق خاک منتقل میشود و جلوگیری میکند از سوختن غذا.
اگر حیوانی شکار کردهاید و باید آن را تمیز کنید، فقط کافیست شکم آن را خالی کرده و بشویید. نیازی به نگرانی درباره پرها و پوستها نیست؛ زیرا وقتی خاک را از روی حیوان پاک کنید، خودبهخود جدا میشوند (البته برای پرندگان بزرگتر، ابتدا باید پرها را بکنید).
پختن با سنگ
این روش نیز نیازی به قاشق و چنگال ندارد. برای این پخت، باید از چوبهای خشک و سنگهای گرد استفاده کنید و از سنگهایی که ممکن است خرد شوند، پرهیز کنید.
ابتدا یک گودال بیضی شکل به اندازه 45 تا 60 سانتیمتر و عمق حدود 45 تا 60 سانتیمتر حفر کنید. سپس چوب و خار و خاشاک را در ته آن قرار دهید و در بالای حفره چوبهای مناسبی به صورت افقی بگذارید. بعد از روشن شدن آتش، سنگها گرم میشوند و بالاخره روی آنها مواد غذایی را قرار دهید. بهتر است گوشت در وسط و سبزیجات در کنار آن باشند.
بین غذا و کف زمین باید فاصلهای باشد. سپس گودال را با خاک و چوب پوشانده و بعد از نیم ساعت، آن را بردارید. همچنین میتوانید از این روش برای جوشاندن آب در یک کیسه استفاده کنید. کیسه آب را به صورت وارونه روی اجاق بگذارید و بعد از یک ساعت و نیم، آب جوش میآید.
منبع:بقا در طبیعت، ردپا