گل و گیاهان

چگونه فلفل سیاه بکاریم؟  (2 نکته مهم)

بهترین آپلیکیشن آشپزی

“`html

روش کاشت و پرورش فلفل سیاه

فلفل سیاه محبوب‌ترین ادویه در جهان است و به عنوان “طلای سیاه” شناخته می‌شود. این گیاه از خانواده Piperaceae است و در بیشتر مناطق هند به‌طور خود رو رشد می‌کند. فلفل سیاه یک گیاه بالا رونده است که می‌تواند از درختان مجاور بالا برود و ریشه‌هایش را در ساقه آن‌ها قرار داده و از مواد غذایی آن‌ها استفاده کند.

فلفل سیاه به خاطر دانه‌های سیاهش بسیار شناخته شده است و در مناطق گرم بهترین رشد را دارد. در مناطق سرد نیز می‌توانید این گیاه را در گلدان بکارید و در فصل زمستان به خانه بیاورید. دقت داشته باشید که این گیاه به نور و گرما نیاز دارد و با رسیدگی مناسب می‌توانید میوه‌های سالمی برداشت کنید.

ویژگی‌های گیاه فلفل سیاه

برگ‌های فلفل سیاه بیضی و نوک تیز هستند و به طول ۱۵-۱۰ سانتی‌متر می‌رسند؛ سطح بالایی آن‌ها تیره و زیر آن‌ها سبز روشن است.

گل‌های این گیاه کوچک و سفید رنگ هستند که به صورت خوشه‌ای آویزان می‌شوند. میوه فلفل ابتدا سبز و سپس به رنگ قرمز تیره درمی‌آید، به طول ۹-۸ سانتی‌متر آویزان می‌شود و ممکن است حاوی ۶۰-۵۰ دانه باشد.

این درختچه می‌تواند تا ۱۰ متر ارتفاع داشته باشد، اما قطر ساقه‌اش کم و حدود 1 تا 1.5 سانتی‌متر است. به همین دلیل در ابتدا به حمایت نیاز دارد. فلفل سیاه معمولاً در مناطق مرطوب گرم با بارندگی بالا رشد می‌کند.

ترکیبات شیمیایی فلفل سیاه

در بررسی شیمیایی فلفل، مشخص شده که این گیاه حاوی اسانس روغنی و آلکالوئیدهایی به نام‌های چاویسین، پی‌پرین و پی‌پریدین است. همچنین ماده‌ای به نام پی پرتین نیز در میوه آن وجود دارد.

از تقطیر ساقه‌های فلفل، ۴/۲-۱ درصد اسانس روغنی بدست می‌آید که عطر خاص فلفل را به آن می‌دهد. طعم تند فلفل سیاه به وسیله ماده چاویسین و حس سوزشی که پس از مصرف ایجاد می‌شود نتیجه وجود آلکالوئید کریستالی پی‌پرین است. این دو جزء اصلی در صنایع غذایی کاربرد زیادی دارند.

درختچه فلفل

روش کاشت فلفل سیاه

مکانی با دمای ۲۴ تا ۲۹ درجه سانتی‌گراد انتخاب کنید.

فلفل سیاه گیاهی است که نه فقط در مناطق گرمسیری بلکه در دمای ۲۴-۲۹ درجه سانتی‌گراد بهترین رشد را دارد. اگر دما به ۱۶ درجه سانتی‌گراد برسد، رشد گیاه به تدریج متوقف می‌شود. در مناطق سرد، می‌توانید فلفل سیاه را در گلدان پرورش دهید و آن را در زمستان به داخل خانه بیاورید.

محل پرورش باید سایه-آفتاب داشته باشد.

این گیاه به ۶ تا ۸ ساعت نور غیرمستقیم خورشید احتیاج دارد، بنابراین باید منطقه‌ای از باغ خود را انتخاب کنید که ترکیبی از سایه و نور باشد.

“`

خورشید باید به گیاه فلفل سیاه شما در طول روز برسد. اگر این گیاه را در خانه نگه‌ می‌دارید، آن را نزدیک یک پنجره با نور مناسب قرار دهید. اگر در جایی زندگی می‌کنید که ابری است، می‌توانید یک چراغ رشد برای آن تهیه کنید.

چگونه فلفل سیاه بکاریم؟  (2 نکته مهم)

برای کاشت فلفل سیاه، از یک داربست استفاده کنید.

زمانی که گیاه فلفل سیاه رشد می‌کند، شاخه‌های آن می‌توانند تا 4.5 متر بلند شوند. داربست از آسیب دیدن آن جلوگیری می‌کند. برای نصب داربست، دو سوراخ به فاصله 8 سانتی‌متر از محل کاشت گیاه در خاک ایجاد کنید و پایه‌های داربست را در آن قرار دهید تا محکم شود.

نصب داربست باید به گونه‌ای باشد که ایمنی گیاه فلفل سیاه تأمین شود. در سال اول کاشت، شاخه‌های گیاه می‌توانند به‌طور آویزان رشد کنند. گیاه فلفل سیاه را در خاکی با زهکشی مناسب بکارید.

فلفل سیاه در خاکی با زهکشی مناسب رشد خوبی دارد. برای اینکه بفهمید آیا خاک شما آب را خوب در خود نگه می‌دارد یا نه، می‌توانید یک چاله به عمق و قطر 30 تا 46 سانتی‌متر حفر کنید و آن را با آب پر کنید. شمارش کنید که چند ثانیه طول می‌کشد تا آب از چاله خارج شود. اگر این زمان بین 5 تا 15 دقیقه بود، یعنی خاک شما مناسب است.

با استفاده از کیت تست pH، pH خاک را اندازه‌گیری کنید. باید مطمئن شوید که pH خاک بین 5.5 تا 7 است. از کمپوست، ماسه، پیت ماس یا خاک لومی برای بهبود زهکشی خاک استفاده کنید.

بذرهای فلفل سیاه را 24 ساعت قبل از کاشت بخیسانید.

بذرهای خشک و سخت معمولاً به مواد مغذی خاک خوب پاسخ نمی‌دهند. برای خیساندن بذرها، یک کاسه آب تهیه کنید و آنها را حداقل یک روز قبل از کاشت در آن قرار دهید.

برای خیساندن بذرها از آب ولرم استفاده کنید. اگر از قلمه‌ها برای کاشت استفاده می‌کنید، نیازی به خیساندن آنها نیست. یک گودال با عمق 6 میلی‌متر حفر کنید.

بذر یا قلمه فلفل سیاه را در گودال بگذارید و با خاک بپوشانید تا از مواد مغذی خاک بهره‌مند شود.

بذرها یا قلمه‌ها را با فاصله 2.5 تا 5 سانتی‌متر از هم بکارید. اگر چندین بذر یا قلمه می‌کارید، بهتر است بین آنها این فاصله را رعایت کنید. پس از کاشت، با یک بطری آب، خاک را مرطوب کنید.

اگر در منطقه‌ای با آب و هوای سرد زندگی می‌کنید، بذرها را ابتدا در خانه بکارید. یک سینی یا ظرف را با خاک پر کنید و بذرها را به عمق 6 میلی‌متر بکارید و بین آنها 8 سانتی‌متر فاصله بگذارید. بعد از کاشت، بلافاصله به آنها آب بدهید و تا 30 روز به نگهداری آنها در خانه ادامه دهید.

در این 30 روز، خاک و بذرها را گرم و مرطوب نگهدارید. برای این‌کار می‌توانید بذرها را نزدیک یک منبع گرما قرار دهید.

بذر فلفل

آبیاری و مراقبت از گیاه فلفل سیاه

گیاه فلفل سیاه را هفته‌ای 2 تا 3 بار آبیاری کنید.

این گیاه به خاک مرطوب نیاز دارد و آبیاری منظم باعث رشد بهتر آن می‌شود. در آب و هوای گرم باید بیشتر به آن آب بدهید. با فرو کردن یکی از انگشتان خود در خاک، رطوبت آن را بررسی کنید. اگر خاک خشک بود، به آن آب بدهید. بهتر است از آب گرم استفاده کنید چون گیاه فلفل سیاه به سرما حساس است.

به گیاه فلفل سیاه هر دوهفته یکبار کود بدهید.

“`html

با اعمال ماهی دوباره کود به گیاه، می‌توانید به سلامت و قوی شدن آن کمک کنید. برای تأمین مواد مغذی گیاه، می‌توانید یک کود ارگانیک از فروشگاه تهیه کنید یا خودتان کمپوست بسازید. کود را با دست یا وسیله‌ای روی خاک پخش کنید تا گیاه فلفل بتواند مواد مغذی مورد نیاز خود را جذب کند.

میزان کود مورد استفاده به قدرت آن بستگی دارد. بهتر است دستورالعمل‌های روی بسته کود را بخوانید تا بفهمید چه مقدار از آن را باید به خاک اضافه کنید. کودهای مایع معمولاً برای گیاه فلفل سیاه بسیار مناسب هستند.


دو بار در سال گیاه را مالچ دهید.

گیاه فلفل ریشه‌های کم عمق دارد و به همین دلیل به خوبی می‌تواند از مواد مغذی موجود در خاک استفاده کند. مالچ دادن به گیاه کمک می‌کند که خاک به مدت 6 تا 8 ماه رطوبت خود را حفظ کند و نوسانات دما در طول روز و شب کاهش یابد.

مالچ‌های طبیعی مناسبی که می‌توانید برای فلفل سیاه استفاده کنید شامل چمن، برگ و کودهای کشاورزی هستند. یک لایه مالچ به ضخامت 5 تا 10 سانتی‌متر روی خاک بگذارید تا گیاه به راحتی از آن استفاده کند.

برای از بین بردن حشرات، اسپری حشره‌کش به گیاه بزنید.

Lace bug حشره‌ای است با بدنی مستطیلی و سیاه که سرش دارای برآمدگی شبیه به شیپور است. Mealybug هم بدنی سفید با پاهای کلا کوچک دارد که به بدنه‌اش متصل هستند. وقتی متوجه شدید چه نوع حشره‌ای روی گیاه شماست، می‌توانید با اسپری یک حشره کش غیر سمی آن‌ها را از بین ببرید.

نشانه‌های آسیب Lace bug شامل پژمرده شدن میوه و تغییر رنگ آن به قهوه‌ای یا سیاه است. آسیب‌های Mealybug می‌تواند شامل رشد کم گیاه، آسیب به میوه و رنگ خاکستری آن باشد. آبیاری زیاد نیز ممکن است باعث پژمردگی گیاه شود.

پژمردگی سریع یا تدریجی از جمله بیماری‌های شایع گیاه فلفل سیاه است و اگر درمان نشود، می‌تواند به از بین رفتن ریشه‌ها منجر شود. برای فهمیدن زمان آبیاری، انگشت خود را در خاک فرو کنید؛ اگر احساس کردید که خاک خیس است یا آب در آن جمع شده، نیازی به آبیاری نیست.

نشانه‌های آبیاری بیش از حد شامل زرد یا قهوه‌ای شدن برگ‌ها، پژمردگی برگ‌ها، فاسد شدن ریشه‌ها و وجود تاول یا زخم روی گیاه است.

peper

برداشت فلفل سیاه

برای برداشت فلفل سیاه، باید 2 تا 3 سال صبر کنید.

فلفل سیاه معمولاً بعد از چند سال از زمان کشت میوه نمی‌دهد. وقتی گیاه به خوبی رشد کرد، در فصل بهار و تابستان گل می‌دهد و خوشه‌های فلفل ظاهر می‌شوند. اگر می‌خواهید زودتر برداشت کنید، می‌توانید یک گیاه فلفل بالغ بخرید.

زمانی که میوه‌های فلفل سیاه، قرمز شدند، آن‌ها را بچینید.

وقتی فلفل‌ها برای برداشت آماده هستند، رنگ آن‌ها از سبز به قرمز روشن تغییر می‌کند. میوه‌ها را یکی یکی از گیاه بچینید و دقت کنید که فلفل‌های نارس را جدا نکنید. یک ظرف همراه خود داشته باشید تا در حین چیدن میوه‌ها، آن‌ها را در آن قرار دهید. همه میوه‌ها همزمان نمی‌رسند و ممکن است چندین بار در طول فصل برداشت انجام دهید.

فلفل را 7 تا 9 روز در آفتاب قرار دهید تا خشک شود.

فلفل‌ها را روی یک سطح صاف مانند یک تابه بگذارید به طوری که نور مستقیم خورشید را دریافت کنند. بعد از اینکه پودر کردید، فلفل‌ها را در فضای باز نگهداری کنید تا رنگ آن‌ها سیاه شود و ساختاری خشک و محکم پیدا کنند.

فلفل‌ها را برای تبدیل به پودر فلفل سیاه

“““html

آسیاب کنید.

برای تهیه ادویه‌ای تازه و خوشمزه، می‌توانید فلفل‌ها را با استفاده از یک هاون خرد کنید. اگر به فلفل سیاه علاقه ندارید، می‌توانید از فلفل قرمز برای مزه‌دار کردن سوپ و سس یا به عنوان ادویه‌ای برای گوشت استفاده کنید. فلفل‌های برداشت‌شده را می‌توانید به مدت ۴ سال در یک مکان خشک و خنک نگهداری کنید.

این فلفل‌ها تا زمانی که در یک ظرف بسته و غیرقابل نفوذ به هوا قرار داده شوند، به مدت ۴ سال قابل نگهداری هستند. فلفل‌ها همچنان قابل مصرف هستند، اما ممکن است طعم خود را از دست داده باشند.

برای بررسی اینکه آیا فلفل‌ها هنوز طعم دارند یا نه، یکی از خوشه‌ها را با دست بشکنید و بو کنید. اگر عطر آن ضعیف بود، به احتمال زیاد طعمش را از دست داده است.

خواص فلفل سیاه

فلفل از نظر طبیعت بسیار گرم و خشک است و می‌تواند پوست را تحریک کند. وقتی به صورت داخلی مصرف شود، به عنوان مقوی معده، محرک اشتها، مدر، گرم کننده و ضد سم استفاده می‌شود و برای رفع مسمومیت‌های غذایی مفید است. فلفل برای درمان سرفه‌های سرد، تنگی نفس و درد قفسه سینه موثر است و اگر با عسل مصرف شود، برای پاکسازی ریه‌ها مفید است. مصرف فلفل برای افرادی که مزاج گرم دارند، مناسب نیست.

separator line

بیشتر بخوانید:

separator line

سایت رضیم
“`

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا