۱۰ خاصیت بی نظیر خوردن صدف خوراکی برای سلامتی بدن (2 نکته مهم)

“`html
صدف خوراکی چیست؟
در دو یا سه دهه اخیر، مردم بیشتر به خوردن صدف تمایل دارند. این موجودات دریایی خوشمزه که ظاهرشان ممکن است خیلی خوشایند به نظر نرسد، وقتی که به درستی پخته شوند، بسیار لذیذ هستند. صدفها علمی به نام Ostreidea دارند. اولین بار کشت صدف در ژاپن شروع شد و اکنون یکی از پایدارترین گزینههای غذایی دریایی در آن کشور و در سطح جهانی به حساب میآید.
امروزه انواع مختلفی از صدفها در دسترس هستند. خوردن صدف به سلامتی ما فواید زیادی دارد که بسیاری از افراد از آن غافل هستند اما میتوانیم از آن بهرهمند شویم.
حتی اگر شما صدف را دوست نداشته باشید یا از آن بیزار باشید، صدف یک راه عالی برای افزودن مزایای سلامتی به رژیم غذایی شماست. صدف خوراکی برای حداقل 700 سال بخشی از رژیم غذایی انسانها بوده و در انواع خام و پخته خورده میشود. در این مقاله از رضیم به بررسی خواص صدف خواهیم پرداخت.
ارزش غذایی صدف خوراکی
صدف در هر 25 گرم به طور میانگین ترکیبات زیر را دارد:
- کالری: 41
- کل چربی: 1.2 گرم
- کل کربوهیدرات: 2.5 گرم
- پروتئین: 4.7 گرم
- پتاسیم: 76 میلیگرم یا 2 درصد از نیاز روزانه
- ویتامین A: 2.4 درصد از نیاز روزانه
- ویتامین C: 5.5 درصد از نیاز روزانه
- کلسترول: 25 میلیگرم یا 8 درصد از نیاز روزانه
- کلسیم: 0.4 درصد از نیاز روزانه
- آهن: 13 درصد از نیاز روزانه
- سدیم: 53 درصد از نیاز روزانه
- روی: 6.5 میلیگرم یا 45 درصد از نیاز روزانه
10 خواص شگفت انگیز صدف
انواع مختلفی از صدفهای خوراکی وجود دارند، اما معمولاً خواص آنها مشابه است.
1. تقویت کننده قوای جنسی
صدف به عنوان یک تقویت کننده قوای جنسی شناخته میشود و میتواند به ویژه در مردان کمک کند. میزان روی در صدف خوراکی بسیار بالاست و در یک وعده مصرف، تقریباً ۱۵۰۰ درصد از نیاز روزانه ما به این ماده معدنی را تأمین میکند! روی ارتباط مستقیمی با مشکلات جنسی و اختلال نعوظ در مردان دارد. بنابراین افزودن صدف به رژیم غذایی میتواند میل جنسی مردان را افزایش دهد.
علاوه بر این، صدفها ممکن است باعث افزایش سطح تستوسترون در مردان شوند. تحقیقات نشان دادهاند که کمبود روی در رژیم غذایی میتواند موجب کاهش تستوسترون شود. در یک تحقیق بر روی ۸۸ مرد، آنهایی که تستوسترون طبیعی داشتند، افزایش قابل توجهی در این هورمون را تجربه کردند.
2. کاهش وزن
صدفهای خوراکی غذایی عالی برای افرادی که به دنبال کاهش وزن هستند به حساب میآیند، زیرا با حجم کم مواد مغذی زیادی دارند و در عین حال کالری کمی فراهم میکنند. به عنوان مثال، صدفها نسبت به سینه مرغ با حجم مشابه، تقریباً نیمی از کالری را دارند. با این حال، مهم است که بدانید صدفها سدیم بالایی دارند، بنابراین ممکن است برای کسانی که تحت رژیم کاهش وزن هستند، استفاده زیاد از آنها مناسب نباشد.
3. منبعی غنی از پروتئین
پروتئینها جزو مواد مهم در رژیم غذایی ما هستند و صدف خوراکی یک منبع غنی از پروتئین به حساب میآید. پروتئینها در بدن توسط آنزیمها شکسته شده و دوباره به پروتئین قابل استفاده برای انسان تبدیل میشوند. این امر به فعالیت مناسب متابولیسم، ترمیم بافتها، رشد سلولی، قدرت عضلانی و دیگر جوانب ضروری سلامت انسان کمک میکند. اهمیت پروتئین در رژیم غذایی قابل نادیدهگیری نیست.
“““html
گرفت و تنها یک وعده صدف، تقریبا یک سوم نیاز روزانه بدن ما به پروتئین را فراهم میکند.
۴. محافظت از سلامت قلب
صدفها میتوانند به شیوههای مختلفی به سلامت قلب کمک کنند، اما مهمترین فایده آنها وجود اسیدهای چرب امگا ۳ در آنهاست. این نوع چربی خوب، به کاهش کلسترول بد (LDL) کمک میکند و از رسوب چربیهای مضر در رگها جلوگیری میکند. وقتی سطح کلسترول خوب نسبت به بد بیشتر باشد، به سلامت قلب کمک میکند.
دکتر ویلیام سارا هریس، متخصص در این زمینه میگوید:
«این کار خطر تجمع پلاکها و بروز بیماریهای قلبی و عروقی را کم میکند».
همچنین، صدفها دارای پتاسیم و منیزیم بالایی هستند که میتواند به کاهش فشار خون و راحت شدن رگهای خونی کمک کند. این مسئله باعث بهبود گردش خون و افزایش اکسیژن در خون میشود و فشار کمتری به سیستم قلبی و عروقی وارد میکند.
ویژگی دیگری که صدفها دارند، ویتامین E است که به حفظ قوی و انعطافپذیری غشاء سلولها کمک میکند و این یکی از راههای دیگر برای حفاظت در برابر بیماریهای قلبی است.
۵. افزایش سرعت درمان
همانطور که گفته شد، صدفها به خاطر میزان بالای روی خود معروف هستند. روی به بهبود زخمها و تقویت سیستم ایمنی بدن در برابر عفونتها و باکتریها کمک میکند. همچنین، این ماده برای رشد و تقویت کودکان بسیار حائز اهمیت است.
۶. افزایش گردش خون
تحقیقات دکتر رالف جیمز اسمیت، استاد دانشگاه میشیگان نشان میدهد که صدفها غنی از آهن هستند. آنها میتوانند بیش از ۹۰ درصد نیاز روزانه ما به آهن را تامین کنند. آهن برای تشکیل گلبولهای قرمز خون ضروری است و به درمان کم خونی ناشی از فقر آهن کمک میکند.
فقر آهن و کم خونی میتواند باعث خستگی، مشکلات شناختی، اختلالات معده و ضعف عمومی شود. با تامین سلولهای خونی تازه در گردش خون، ارگانهای بدن اکسیژن بیشتری دریافت میکنند و عملکرد آنها بهبود مییابد که در نتیجه متابولیسم بدن افزایش مییابد.
۷. بهبود سلامت استخوان
محتوای مواد معدنی در صدفها یکی از بهترین روشها برای تقویت استخوانهاست. سطوح بالای کلسیم، فسفر، روی، آهن، مس و سلنیوم به افزایش تراکم استخوان کمک میکند و خطر پوکی استخوان را کاهش میدهد.
۸. تقویت سیستم ایمنی بدن
محتوای ویتامین C، ویتامین E و مواد معدنی همچنین خاصیت آنتی اکسیدانی و ضد التهابی صدفها، به محافظت بدن در برابر رادیکالهای آزاد کمک میکند. این رادیکالها میتوانند به سلولهای سالم آسیب بزنند و حتی باعث ایجاد سرطان شوند. این آنتی اکسیدانها و ویتامینها میتوانند رادیکالهای آزاد را از بین ببرند و سیستم ایمنی بدن را قویتر کنند.
۹. غنی از مواد معدنی
از دیگر خواص صدف خوراکی میتوان به تامین مواد ضروری بدن اشاره کرد. صد گرم صدف مقدار زیادی از نیاز روزانه ما به مواد معدنی را فراهم میکند.
“`
صدفها ویتامینها و مواد معدنی ضروری را فراهم میکنند و همه اینها تنها با ۶۸ کالری همراه است! به همین دلیل، صدفها به عنوان یکی از بهترین غذاهای دنیا شناخته میشوند.
10. کمک به بهبود زخم
خواص صدف میتواند به تقویت سیستم ایمنی کمک کند. صدفها حاوی روی هستند که خطر ابتلا به میکروبها را کاهش میدهد و به روند بهبودی کمک میکند. مصرف صدف میتواند به رشد و پیشرفت کودکان و بزرگسالان کمک کند.
محققان معتقدند که کمبود روی میتواند به آرامش روانی، کاهش رشد مو، و ناپایداری خلق و خو منجر شود. روی همچنین به بهبود خلق و خو کمک کرده و میتواند اضطراب، افسردگی و خشم را کاهش دهد. صدف ها همچنین به تولید کلاژن و تقویت پوست کمک کرده و از این رو میتواند افراد را به خوردن آن تشویق کند.
اثرات منفی صدف خوراکی
بسیاری از غذاها، از جمله صدف، علاوه بر فواید مثبت، ممکن است عوارضی نیز داشته باشند. در ادامه به برخی مشکلات مصرف صدف خوراکی اشاره میکنیم.
1. آلودگی ویبریو باکتری (ویبریوز)
متاسفانه، صدفهای خام میتوانند یکی از رایجترین علل عفونت ویبریوز باشند، که ناشی از باکتری ویبریو است. هر سال حدود ۸۰ هزار نفر در ایالات متحده به این عفونت مبتلا میشوند و تقریباً ۱۰۰ نفر از آنها جان خود را از دست میدهند.
این باکتری میتواند در آبهای مختلف رشد کند، اما خطر وجود آن در آبهای گرم و در فصل تابستان افزایش مییابد. از آنجا که صدفها از آبهای اطراف خود تغذیه میکنند، ممکن است به این باکتری آلوده شوند.
نوع نادرتری از این باکتری به نام Vibrio vulnificus وجود دارد، که ممکن است تنها با خوردن یک صدف آلوده، موجب مرگ در عرض ۲۴ ساعت شود و میزان مرگ و میر ناشی از آن ۵۰ درصد است.
صدفهایی که برای مصرف خام عرضه میشوند، باید تحت ضمانتهایی قرار داشته باشند تا اطمینان حاصل شود که حاوی این باکتریهای خطرناک نیستند. با این حال، مراکز کنترل بیماریها توصیه میکنند که برای کاهش خطر ابتلا به عفونت ویبریوز، باید از مصرف غذاهای دریایی خام، از جمله صدف خودداری شود.
2. سایر مسمومیتهای غذایی
علاوه بر عفونت ویبروز، صدفهای خام ممکن است خطر بروز بیماریهای دیگری مانند نورویروس، هپاتیت A و سالمونلا را داشته باشند. باید توجه داشت که صدف فقط زمانی به این پاتوژنها آلوده میشود که آبهای اطراف آنها حاوی این میکروبها باشد.
برای جلوگیری از فروش صدفهای آلوده به این بیماریها، راههای ایمنی مختلفی وجود دارد، اما بهترین و مطمئنترین راه برای پیشگیری، پخت صحیح صدفها است.
3. آلرژی به نرمتنان صدفدار
این نوع آلرژی به آبزیانی از جمله خرچنگ مرتبط است، اما بسیاری از افرادی که به این موجودات دریایی حساسیت دارند، هنوز هم میتوانند از صدف خوراکی استفاده کنند. برخی مطالعات نشان میدهند که تنها ۱۴ درصد از افراد هم به نرمتنان صدفدار و هم صدف آلرژی دارند. مانند همه آلرژیها، علائم معمولاً ملایم هستند، اما در برخی موارد میتواند موجب شوک آلرژیک شدید نیز شود.
همچنین بخوانید: