رسپی

۱۱ روش نگهداری برنج هاشمی؛ با حفظ عطر و طعم

بهترین آپلیکیشن آشپزی

“`html

برنج هاشمی یکی از بهترین و خوشمزه‌ترین انواع برنج ایرانی است. اگر روش درستی برای نگهداری آن نداشته باشید، مثل بقیه برنج‌ها ممکن است دچار کرم و شپشک شود. اما بهترین راه برای نگهداری برنج به مدت طولانی چیست؟ در این مقاله از رضیم بلاگ با نحوه نگهداری برنج هاشمی آشنا می‌شوید.

روش نگهداری برنج هاشمی

برنج هاشمی باید در جایی خشک و دور از رطوبت نگهداری شود. رطوبت، گرما و نور خورشید باعث می‌شوند کیفیت برنج کاهش یابد و به آن آسیب برسد. اگر برنج تازه‌ای خریده‌اید، بهتر است آن را برای ۲ تا ۳ ماه در مکانی خشک قرار دهید و بعد از آن استفاده کنید.

برنج کهنه، رطوبت بیشتری را از دست می‌دهد و این باعث می‌شود کیفیت آن بهتر شود و همچنین نگهداری آن راحت‌تر است. کهنه شدن برنج موجب خوشپختی بیشتر آن می‌شود. در ادامه، بهترین روش‌های نگهداری برنج به مدت طولانی را بررسی می‌کنیم.

۱- نگهداری برنج در دبه پلاستیکی

بهترین راه برای نگهداری برنج خشک به مدت طولانی، استفاده از ظروف پلاستیکی بزرگ است. باید یک دبه یا ظرف پلاستیکی با درب محکم تهیه کنید.

سپس برنج را در یک کیسه پارچه‌ای که رطوبت را به خود جذب می‌کند، بریزید و درب آن را ببندید. بعد برنج را داخل ظرف بگذارید و درب آن را محکم ببندید و ظرف را در جایی خشک و خنک و دور از رطوبت قرار دهید.

۲- نگهداری برنج هاشمی در مکان مناسب

برای نگهداری برنج، باید آن را دور از نور خورشید و رطوبت و گرما قرار دهید. نور خورشید باعث خرد شدن دانه‌های برنج و از بین رفتن عطر آن می‌شود.

رطوبت هم باعث پایین آمدن کیفیت برنج و رشد کرم و شپشک در آن می‌شود. بهتر است جایی را برای نگهداری برنج انتخاب کنید که دما کمتر از ۴ درجه باشد و تهویه مناسبی داشته باشد.

هرگز برنج را به دیوار یا کف زمین نچسبانید و بهتر است روی قفسه یا در جایی بلندتر و دور از دیوار قرار دهید. همچنین برنج را نباید در نزدیکی بخاری و شوفاژ بگذارید و حتماً قبل از نگهداری کیسه برنج را وکیوم کنید تا هوا وارد آن نشود.

۳- نگهداری برنج در شیشه نوشابه

شیشه نوشابه به دلیل نفوذ ناپذیری و درب محکم آن، می‌تواند برای نگه‌داری برنج به مدت طولانی استفاده شود. برنج را داخل شیشه‌های نوشابه یا آب معدنی بریزید و سپس درب شیشه را محکم ببندید. شیشه‌ها را در مکان مناسبی قرار دهید.

۴- استفاده از سنگ نمک برای نگهداری برنج

یکی از روش‌های معمول برای نگهداری برنج هاشمی، استفاده از سنگ نمک است. نمک رطوبت و آفات را از برنج دور می‌کند و مانع از تغییر کیفیت آن می‌شود.

در این روش مقداری سنگ نمک را خرد کنید و داخل کیسه برنج بریزید. با این کار می‌توانید برنج را برای مدت طولانی نگهداری کنید. همچنین می‌توانید یک سنگ نمک در کیسه برنج قرار دهید یا آن را خرد کرده و با برنج ترکیب کنید.

بیشتر بخوانید: معرفی برنج هاشمی؛ عطر و طعم اصیل ایرانی

۵- استفاده از برگ بو، فلفل، سیر و میخک

راهکار دیگری برای جلوگیری از رشد شپشک در برنج، استفاده از گیاهان موثر است. در این روش چند عدد میخک، چند حبه سیر و مقداری فلفل یا برگ بو داخل کیسه برنج قرار دهید.

این کار باعث جلوگیری از رشد شپشک و دور شدن آن‌ها از برنج می‌شود. پس از اضافه کردن این گیاهان به برنج، درب آن را محکم ببندید و در مکانی مناسب قرار دهید و به طور دوره‌ای برنج را بررسی کنید تا از سلامت آن مطمئن شوید.

۱۱ روش نگهداری برنج هاشمی؛ با حفظ عطر و طعم

۶- قرار دادن برنج در فریزر و یخچال

اگر مقدار برنج شما یک یا ۲ کیلو باشد، می‌توانید آن را در کیسه‌های زیپ دار یا ظروف درب دار بریزید و در یخچال یا فریزر قرار دهید. در این روش حتماً از کیسه زیپ دار تمیز و خشک استفاده کنید و درب کیسه را محکم ببندید.

توجه داشته باشید که این روش برای مقادیر زیاد برنج هاشمی مناسب نیست و نباید برای مدت طولانی استفاده شود، زیرا ممکن است روی طعم برنج تأثیر بگذارد.

بیشتر بخوانید: انواع برنج قهوه‌ای را بشناسید!

نگهداری برنج هاشمی در فریزر و یخچال

۷- نگهداری برنج هاشمی در تراس

برای نگهداری برنج در تراس، آن را در کیسه‌های پارچه‌ای بریزید و درب کیسه را محکم ببندید. سپس کیسه را داخل ظروف شیشه‌ای قرار دهید و در مکانی دور از نور خورشید و کاملاً سایه بگذارید. مهم است که برنج چند سانتی‌متر بالاتر از زمین و دور از دیوار باشد.

۸- نگهداری برنج در انباری

اگر می‌خواهید برنج را در انباری نگهداری کنید، ابتدا برنج را در یک کیسه پارچه‌ای مناسب بریزید و سپس آن را در یک کیسه پلاستیکی بزرگ قرار دهید. درب کیسه را محکم ببندید تا هوا به داخل نفوذ نکند.

یادتان باشد اگر انباری شما رطوبت و آلودگی دارد، نباید برنج را در آن نگهداری کنید. انباری باید کاملاً تمیز باشد و کیسه برنج را کمی بالاتر از زمین و با فاصله‌ای از دیوار قرار دهید.

بیشتر بخوانید: برنج طارم؛ بررسی کامل خصوصیات و ویژگی‌های آن

۹- نگهداری برنج در ظروف شیشه‌ای

بهترین ظرف برای نگهداری برنج ظرفی است که مانع ورود رطوبت و هوا باشد. ظروف شیشه‌ای این ویژگی را دارند و اگر درب آنها محکم باشد، هوای داخل آنها نمی‌تواند وارد شود.

این ظروف همچنین از حمله شپشک‌ها جلوگیری می‌کنند. اما چون ظروف شیشه‌ای شکننده و سنگین هستند، نمی‌توانید برنج زیاد را در آنها نگهداری کنید. برای مقادیر کم برنج هاشمی، این ظروف مناسبند.

۱۰- نگهداری برنج با پوست گردو

پوست گردو می‌تواند رطوبت را به خود جذب کند، بنابراین می‌توانید از آن برای نگهداری برنج استفاده کنید. کافی است پوست گردوها را در کیسه برنج بریزید و درب کیسه را محکم ببندید.

نگهداری برنج هاشمی با پوست گردو

۱۱- نگهداری برنج با کمک چوب کبریت

چوب کبریت به دلیل داشتن گوگرد، رطوبت را به خود جذب می‌کند. می‌توانید چند جعبه کبریت را داخل کیسه برنج بگذارید تا از رشد شپشک‌ها و فساد برنج جلوگیری شود. سپس درب کیسه را محکم ببندید و آن را در مکانی مناسب، دور از رطوبت و نور قرار دهید.

بیشتر بخوانید: روش نگهداری برنج دودی با ماندگاری عطر و طعم

روش نگهداری برنج هاشمی خیس خورده

اگر برنج را خیسانده‌اید و حالا قصد پختن آن را ندارید، می‌توانید آن را در یک قابلمه یا ظرف قرار داده و مقداری آب و نمک به آن اضافه کنید. درب ظرف را محکم ببندید و آن را در یخچال قرار دهید.

یادتان باشد که اگر برنج خیسانده شده را بدون آب و نمک در یخچال بگذارید، بوی بدی می‌گیرد. هر چند ساعت یک بار، برنج را آبکش کنید و دوباره ظرف را با آب و کمی نمک پر کنید. می‌توانید برنج را تا ۳ روز به همین روش نگهداری کنید، اما بعد از آن بهتر است برنج را دور بریزید.

برای نگهداری برنج هاشمی باید آن را مانند سایر انواع برنج در کیسه‌های در بسته قرار دهید و در جایی دور از رطوبت، گرما و نور نگهداری کنید. استفاده از چندین روش به طور همزمان می‌تواند به حفظ کیفیت برنج و جلوگیری از آسیب در برابر شپشک‌ها کمک کند.

شما چگونه برنج هاشمی را نگهداری می‌کنید؟ اگر تمایل دارید می‌توانید نظرات و تجربیات خودتان را در این مطلب از مجله آشپزی رضیم با ما و دوستان علاقه‌مند به اشتراک بگذارید.

سایت رسپی آشپزی رضیم
“`

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا