۱۵ روش متفاوت پخت تخم مرغ؛ مفید و کاربردی

“`html
تخم مرغ یکی از محبوبترین و سالمترین مواد غذایی است که معمولاً به طرق مختلفی تهیه میشود. معمولترین روشها شامل آب پز کردن یا سرخ کردن در روغن هستند، اما روشهای خلاقانهتری نیز برای پختن تخم مرغ وجود دارد. در این مقاله از رضیم بلاگ با روشهای مختلف پخت تخم مرغ آشنا خواهید شد.
۱- تخم مرغ آب پز بدون پوست
معمولاً تخم مرغها با پوست آب پز میشوند، اما میتوانید آنها را بدون پوست نیز پخت کنید. برای این کار، یک ماهیتابه یا قابلمه را تا ۵ سانتیمتری آب پر کنید و روی حرارت بگذارید.
یکدوم قاشق چایخوری سرکه به آب اضافه کنید و صبر کنید تا آب داغ شود. سپس تخم مرغ را در یک کاسه بشکنید و به آرامی در آب بیندازید. اگر دوست دارید که تخم مرغ عسلی باشد، کافی است ۲ دقیقه برای پخت آن صبر کنید.
برای تهیه تخم مرغ آب پز سفت نیز باید حدود ۴ دقیقه صبر کرد. در نهایت، تخم مرغ را با قاشق بردارید و روی یک دستمال بگذارید تا آب اضافی آن گرفته شود. این تخم مرغ پخته را میتوانید با نان تست سرو کنید.
۲- تخم مرغ شکم پر
در این روش ابتدا تخم مرغها را در آب بپزید تا کاملاً سفت شوند. سپس پوست آنها را جدا کنید و از وسط نصف کنید. زرده تخم مرغ را به آرامی جدا کنید و در یک کاسه بریزید. به آن، ۲ قاشق کره یا روغن زیتون، ۱ قاشق آب لیمو، نمک و فلفل سیاه و کمی سس خردل اضافه کنید و خوب مخلوط کنید.
این مخلوط را دوباره در وسط سفیده تخم مرغ قرار دهید. کمی پودر پاپریکا روی آن بپاشید و در ظرف سرو قرار دهید.
۳- تخم مرغ همزده
تخم مرغ هم زده یا اسکرمبلد اگز روشی برای پخت تخم مرغ است که شبیه خاگینه است. ابتدا ۲ عدد تخم مرغ را در یک کاسه بشکنید و ۲ قاشق غذاخوری شیر به آن اضافه کنید. با یک چنگال آنها را خوب هم بزنید.
بیشتر بخوانید: رسپی ساندویچ تخم مرغ با سس خردل
مقداری کره در ماهیتابه ذوب کنید و ترکیب تخم مرغ و شیر را در آن بریزید. حدود ۱ دقیقه صبر کنید و کمی نمک و فلفل سیاه اضافه کنید. سپس کمی پنیر روی آن بپاشید. تخم مرغها را هم بزنید و بعد از ۲ دقیقه که کامل پخت، شعله را خاموش کنید و در ظرف سرو کنید.
۴- تخم مرغ پخته شده در فر
یکی دیگر از روشهای جدید برای پخت تخم مرغ، استفاده از فر است. برای این کار از قالبهای مافین استفاده کنید. ابتدا فر را به دمای ۱۷۵ درجه سانتیگراد روشن کنید تا گرم شود.
سپس کف قالبها را با کمی کره یا روغن چرب کنید. تخم مرغها را در یک کاسه بشکنید و نمک و فلفل سیاه به آنها اضافه کنید. میتوانید کمی ادویه یا سبزی خشک هم به آن اضافه کنید. سپس تخم مرغها را در قالب مافین ریخته و به مدت ۱۵ دقیقه در فر قرار دهید تا آماده شوند.
“““html
۵- فرنچ تست یا تست فرانسوی
در این روش، باید ۸ عدد تخم مرغ را در یک کاسه بشکنید و بریزید. سپس ۱/۳ لیوان شیر به آن اضافه کنید. میتوانید کمی ادویه دلخواه به مخلوط تخم مرغ و شیر اضافه کنید.
یک ماهیتابه را روی حرارت زیاد بگذارید و مقداری روغن در آن بریزید. حالا نان تستها را یکی یکی در مخلوط شیر و تخم مرغ فرو کنید و در روغن سرخ کنید. صبر کنید تا یک طرف نان سرخ شود و بعد آن را برگردانید تا طرف دیگرش هم آماده شود. همه نانها را به همین ترتیب بپزید و سپس سرو کنید.
۶- تخم مرغ با نان تست
در این روش هم از نان تست استفاده میکنید. ابتدا وسط نان تستها را به شکل دایره ببرید. سپس مقداری روغن در ماهیتابه بریزید و روی حرارت قرار دهید. منتظر باشید تا روغن داغ شود، سپس نان تست را در روغن قرار دهید و تخم مرغ را در وسط نان بشکنید.
درپوش ماهیتابه را روی آن بگذارید و حدود ۵ دقیقه صبر کنید تا تخم مرغها بپزند. سپس کمی نمک، فلفل سیاه و پودر پاپریکا روی تخم مرغ بپاشید و از طعم آن لذت ببرید.
۷- تخم مرغ هم زده در مایکروویو
در این روش باید یک ظرف را با کمی روغن یا کره چرب کنید. سپس تخم مرغ را در آن بریزید. میتوانید روی تخم مرغ کمی نمک، فلفل سیاه، پنیر یا سبزیجات خرد شده بپاشید. حالا ظرف را برای ۳۰ ثانیه در مایکروویو قرار دهید.
سپس دستگاه را خاموش کنید و مواد را هم بزنید. دوباره ظرف را ۳۰ ثانیه دیگر در مایکروویو بگذارید و بعد هم بزنید تا تخم مرغ آماده شود.
۸- نیمروی اسپانیایی
برای تهیه نیمرو اسپانیایی، مقداری روغن زیتون در ماهیتابه بریزید و آن را روی حرارت ملایم قرار دهید. سپس تخم مرغها را در یک کاسه بشکنید و در روغن بریزید. روغن را باید به آرامی روی تخم مرغها بریزید. اجازه دهید تخم مرغ به آرامی در روغن زیتون سرخ شود. در این روش، سفیده باید حالت خامهای پیدا کند و زرده کمی شل باشد.
بیشتر بخوانید: حقایق جالب در مورد تخم مرغ
۹- تخم مرغ هم زده خامهای
برای تهیه تخم مرغ هم زده خامهای، مقداری کره در ماهیتابه بریزید و آن را روی حرارت قرار دهید. بهتر است به ازای هر تخم مرغ یک تکه کوچک کره استفاده کنید. تخم مرغها را در ماهیتابه بریزید و مدام هم بزنید تا تخم مرغها برای ۵ دقیقه بپزند.
درست زمانی که تخم مرغها در حال سفت شدن هستند، قبل از این که شعله را خاموش کنید، باید مقداری
“““html
خامه ترش را به تخممرغها اضافه کنید. سپس ماهیتابه را از روی حرارت بردارید و تخممرغهای خامهای را روی نان تست سرو کنید و کمی نمک و فلفل روی آن بپاشید.
۱۰- املت سوفله
اگر به دنبال یک روش جدید برای پخت تخممرغ هستید، املت سوفله را امتحان کنید. در این روش، ابتدا زرده و سفیده تخممرغ را جدا کنید. زردهها را در یک کاسه بریزید و کمی نمک و فلفل به آن اضافه کنید و خوب هم بزنید.
سفیدهها را در یک ظرف جداگانه با همزن بزنید تا خوب کف کنند. سپس نیمی از سفیدهها را به زردهها اضافه کرده و مواد را ترکیب کنید. حالا نیمی از پنیر و پیازچه خرد شده را به مخلوط اضافه کنید و به مدت ۲ دقیقه هم بزنید. سپس باقیمانده سفیده را به آرامی به مخلوط اضافه کنید.
کمی کره در یک ماهیتابه بریزید و آن را روی حرارت متوسط قرار دهید. وقتی کره آب شد، مخلوط را داخل ماهیتابه بریزید و خوب پهن کنید. درب ماهیتابه را بگذارید تا املت بپزد و زیر آن قهوهای شود.
سپس بقیه پنیرها را روی آن بپاشید و دوباره درب را بگذارید تا پنیر ذوب شود. سپس املت را به آرامی از ماهیتابه خارج کنید و آن را از وسط تا کنید و از طعم خوشمزه آن لذت ببرید.
۱۱- تخممرغ سرخشده پفدار
در این روش، ابتدا تخممرغها را بشکنید و در یک کاسه بریزید. سپس آنها را چند دقیقه با همزن بزنید تا سبک و پفدار شوند. مقدار بیشتری روغن نسبت به حالت معمول در ماهیتابه بریزید.
شعله را روشن کنید تا روغن داغ شود. سپس یک آبکش را بالای ماهیتابه نگه دارید و تخممرغها را داخل آن بریزید تا به صورت رشتهای در روغن بریزند. کمی آنها را زیر و رو کنید تا تخممرغهای پفدار شما آماده شود.
۱۲- تخممرغ سبدی
یکی از روشهای جذاب پخت تخممرغ، تهیه آن به صورت سبدی است. ابتدا چند تخممرغ را بشکنید و در یک کاسه بریزید.
سپس کمی آرد اضافه کنید تا خمیری نرم و رقیق بوجود آید. خمیر را در یک کیسه زیپدار بریزید. مقداری روغن در ماهیتابه بریزید و آن را روی حرارت قرار دهید تا داغ شود. حالا یک گوشه کیسه را سوراخ کنید.
یک ملاقه استیل را روی ماهیتابه نگه دارید و خمیر را به صورت دورانی روی ملاقه بریزید و سپس به سرعت آن را برعکس کرده و در روغن قرار دهید تا خمیر خوب سرخ شود. بعد از چند دقیقه، تخممرغ را از روغن خارج کنید.
در این روش باید به اندازهای روغن بریزید که تخممرغ کاملاً در آن غوطهور شود. همه تخممرغها را به همین ترتیب آماده کنید و سپس داخل آنها را با سبزیجات خرد شده و هر چیزی که دوست دارید پر کنید.
“““html
۱۳- تخم مرغ پخته سرخ شده
برای درست کردن تخم مرغ پخته سرخ شده، چند تخم مرغ را بپزید. سپس در یک ماهیتابه مقداری روغن بریزید و آن را روی حرارت بگذارید. تخم مرغهایی که پختهاید را در روغن داغ بگذارید تا سرخ شوند. میتوانید این تخم مرغها را با سس گوجه سرو کنید یا به هر روشی که دوست دارید میل کنید.
۱۴- تخم مرغ پاستایی
برای تهیه تخم مرغ پاستایی، چند تخم مرغ را در یک کاسه بشکنید و کمی نمک، فلفل و آرد به آن اضافه کنید. سپس یک ماهیتابه را چرب کنید و روی حرارت قرار دهید. مایه تخم مرغ را به صورت یک لایه نازک در ماهیتابه بریزید. درب ماهیتابه را بگذارید و بگذارید تخم مرغ بپزد.
بیشتر بخوانید: خوردن چند تخم مرغ در روز مجاز است؟
بعد از پختن، تخم مرغها را با یک چاقو یا کاتر پیتزا به نوارهای باریک برش بزنید. حالا تخم مرغهای پاستایی را در ظرف مورد نظرتان بریزید. مقداری پنیر رنده شده، ریحان خرد شده و گوجه فرنگی گیلاسی خرد شده روی آن بریزید و سرو کنید.
۱۵- تخم مرغ پرتقالی
برای تهیه تخم مرغ پرتقالی، قسمت بالای پرتقال را ببرید و داخل آن را خالی کنید. سپس یک تخم مرغ را داخل آن بریزید و کمی شیر هم اضافه کنید. تخم مرغ و شیر را با هم خوب مخلوط کنید و دوباره پوست پرتقال را روی آن بگذارید. پرتقال را به مدت ۱۰ تا ۱۵ دقیقه در فر با دمای ۱۷۵ درجه بگذارید. سپس این تخم مرغ پرتقالی خوشمزه را با قاشق میل کنید.
برای درست کردن تخم مرغ، نیازی به استفاده از روشهای سنتی و تکراری نیست. اگر کمی خلاق باشید، میتوانید این غذای ساده را به روشهای جالبتری درست کنید و طعم و ظاهر بهتری به آن بدهید. شما از چه روشهای خلاقانهای برای پخت تخم مرغ استفاده میکنید؟