۲ روش ساده و جذاب جهت تهیه مرغ شکم پر مجلسی (مرحله به مرحله)

“`html
دستور تهیه مرغ شکم پر مجلسی و خوشمزه در قابلمه نمک و فر
مرغ شکم پر یکی از غذاهای خوشمزه و مجلسی ایرانی است که در مهمانیها و مجالس گزینه خوبی برای پختن است. همانطور که از اسمش پیداست، مرغ شکم پر از مرغی درست میشود که شکم آن با مخلفات و سبزیجات معطر پر میشود.
این ویژگی باعث میشود که مرغ شکم پر دارای ارزش غذایی بالایی باشد. دستور تهیه این غذا در شهرهای مختلف ایران متفاوت است. در این مقاله دو روش برای تهیه مرغ شکم پر به شما معرفی میشود که مواد لازم و طرز تهیه مرغ در هر دو روش یکسان است.
دستور تهیه مرغ شکم پر و نکات مهم برای طرز تهیه آن
یکی از نکات مهم در پخت مرغ شکم پر، تمیز کردن داخل مرغ و پر کردن آن با مقدار مناسب از مواد است. با مطالعه دستور تهیه مرغ شکم پر نکات ریز آن را یاد بگیرید.
مواد لازم برای تهیه مرغ شکم پر :
- مرغ: 1 عدد متوسط
- سبزیجات معطر: 200 گرم
- پیاز: 3 عدد متوسط
- سیر: 5 حبه
- مغز گردو: 100 گرم
- زرشک: نصف پیمانه
- رب انار: 4 قاشق غذا خوری
- رب گوجه فرنگی: 1 قاشق غذا خوری
- کشمش: نصف پیمانه
- آلو خورشتی: 6 عدد
- آلو جنگلی: 6 عدد
- دارچین: 1 قاشق چای خوری
- سیب زمینی: 1 عدد
- هویج: 1 عدد
- نمک، زردچوبه و فلفل سیاه: به مقدار لازم
- آبلیمو تازه: به میزان لازم
- روغن مایع: به مقدار لازم
- کره: به مقدار لازم
- زعفران آب کرده: به مقدار لازم
آمادهسازی و پرکردن شکم مرغ (مشترک برای پخت در فر و بدون فر) :
اول از همه، مرغ را تمیز کنید. آن را به خوبی بشویید و توجه ویژهای به داخل قفسه سینه داشته باشید تا هنگام پخت بوی بدی نگیرد.
دقت کنید که وزن مرغ به اندازه مناسب باشد و حدود 1.5 تا 2 کیلوگرم باشد. اگر وزن مرغ بیشتر باشد، محتویات داخل آن خوب پخته نخواهند شد.
زعفران دم کرده را با دارچین، آبلیمو، نمک، فلفل و کمی روغن مایع مخلوط کنید و با این مایع مرغ را مزه دار کنید. آن را بر روی پوست مرغ و داخل آن اضافه کنید و خوب مخلوط کنید.
سپس دو حبه سیر و یک پیاز را پوست بگیرید، بشویید و ریز خرد کنید و درون پوست و شکم مرغ بگذارید.
حالا روی مرغ یک سلفون بکشید و آن را به مدت نیم روز تا یک روز در یخچال بگذارید تا هم بوی بد مرغ برطرف شود و هم مرغ طعم بهتری بگیرد.
پس از این زمان، مرغ را از یخچال درآورید و سیر و پیاز را از داخل مرغ خارج کنید و از آنها برای تهیه سس مرغ شکم پر استفاده کنید.
دستور تهیه مرغ شکم پر در فر و قابلمه
حالا نوبت آماده کردن مواد داخل شکم مرغ است. ابتدا پیازهای باقیمانده را پوست گرفته و خرد کنید.
سپس یک تابه را آماده کنید و درون آن کمی روغن مایع و مقداری کره بریزید و روی حرارت ملایم قرار دهید تا داغ شود.
بعد پیازها را به تابه اضافه کرده و تفت دهید تا طلایی شوند. مغز گردوهایی که قبلاً آسیاب کردهاید را نیز به تابه اضافه کنید و تفت دهید و سپس زرشک، کشمش، آلو جنگلی و آلو بخارا را بیفزایید و همه را خوب هم بزنید تا مزه بگیرند.
آسیاب کردن گردو و اضافه کردن آلو جنگلی و آلو بخارا در این مرحله اختیاری است اما باعث بهبود طعم غذا میشود.
سبزیجات معطر شامل گشنیز، شنبلیله، پونه و جعفری را تمیز کنید، بشویید و سپس خرد کنید.
“““html
در یک تابه دیگر که مقداری روغن در آن ریختهاید و بر روی اجاق گاز با حرارت ملایم داغ شده است، سبزیها را تفت دهید تا آب آنها بخار شود و کمی سرخ شوند.
سپس سبزیها را به سایر مواد اضافه کنید و خوب هم بزنید. در نهایت، مقداری نمک و فلفل سیاه به تابه اضافه کنید و دوباره همهی مواد را هم بزنید. حالا دو قاشق غذاخوری از رب انار را به مخلوط اضافه کنید و خوب هم بزنید تا همه چیز یکدست شود.
حالا نوبت به آماده کردن سس مرغ شکم پر میرسد. برای این کار از تابهای که سبزیها را در آن تفت دادهاید استفاده کنید. کمی روغن به آن اضافه کنید و بر روی اجاق با حرارت ملایم قرار دهید تا داغ شود.
سپس یک قاشق غذاخوری رب گوجه فرنگی و دو قاشق غذاخوری رب انار را به تابه اضافه کنید و آنها را تفت دهید.
بعد مقداری زعفران دمکرده، دو پیمانه آب، نمک و فلفل را به مواد اضافه کنید. یادتان باشد که میتوانید از سیر و پیاز باقیمانده از مرحله طعمدار کردن مرغ برای تهیه سس استفاده کنید.
اجازه دهید مواد به مدت 5 دقیقه بجوشند تا کمی غلیظ شوند.
بعد نوبت به پر کردن شکم مرغ است. مواد را دوباره خوب مخلوط کنید و با قاشق به درون شکم مرغ بریزید. پس از آن شکاف شکم مرغ را با نخ مخصوص آشپزی ببندید.
با استفاده از هویج و سیبزمینی، باقیماندهی فضای داخل مرغ را پر کنید. برای حفظ شکل مرغ، پاهای آن را هم با نخ محکم ببندید.
دستور تهیه مرغ شکم پر در فر:
اگر میخواهید مرغ را در فر بپزید، یک ظرف پیرکس دردار انتخاب کنید و کف آن را با روغن چرب کنید.
سیبزمینی و هویجها را که پوست گرفته و شستهاید به قطعات بزرگ خرد کنید و در کف ظرف قرار دهید.
سپس مرغ را روی آنها بگذارید و سس مخصوص را روی مرغ و اطراف آن بریزید. در ظرف را ببندید و به مدت 3 تا 4 ساعت در دمای 180 درجه سانتیگراد در فر قرار دهید.
اگر ظرف پیرکس ندارید، میتوانید از ظرف خود فر استفاده کنید، ولی باید مرغ را با یک لایه فویل بپوشانید.
برای جلوگیری از خشک شدن مرغ، بعد از یک ساعت از پختن مرغ، فویل را بردارید و هر 5 دقیقه کمی سس روی مرغ بریزید. اگر مرغ خیلی خشک شد، کمی کره به آن اضافه کنید.
هر نیم ساعت یکبار کمی از سس را روی مرغ بریزید تا خشک نشود. زمان پخت مرغ شکم پر بستگی به اندازه مرغ دارد.
دستور تهیه مرغ شکم پر در قابلمه:
اگر فر ندارید، میتوانید مرغ شکم پر را در قابلمه هم درست کنید. بدین صورت که مرغ را در قابلمه مناسب قرار دهید و به اندازه نصف آن آب بریزید.
سپس قابلمه را در حرارت ملایم قرار دهید و به مدت 1 تا 5 ساعت بپزید.
برای پخت هر دو طرف مرغ، هر نیم ساعت به آرامی آن را زیر و رو کنید. وقتی که آب مرغ تبخیر شد، مرغ شکم پر شما آماده است.
یادتان باشد که مواد داخل مرغ معمولاً سلیقهای است و میتوانید بسته به ذائقه خود، طعم ترش یا شیرین را انتخاب کنید و مواد را تغییر دهید.
بعضیها از سبزیجات معطر در داخل مرغ شکم پر استفاده میکنند، برای مثال فلفل دلمهای عطر خوبی به مرغ میدهد.
همچنین میتوانید مرغ شکم پر را در قابلمه حاوی نمک درست کنید. بدین صورت که پس از پر کردن شکم مرغ با مواد دلخواه و دوختن آن و متصل کردن پاهای مرغ به هم، مقدار زیادی نمک در داخل قابلمه بریزید و مرغ را در آن قرار دهید.
بهتر است یک فویل در ته قابلمه بگذارید تا از چسبیدن نمک به کف قابلمه جلوگیری کند. (نمک را روی فویل بریزید.)
در قابلمه را ببندید و حدود یک ساعت روی حرارت متوسط قرار دهید تا کاملاً برشته شود.
مرغ شکم پر – دستور تهیه مرغ شکم پر عالی و خوشمزه
“““html
با عکس
بعد از اینکه مرغ شکم پر آماده شد، آن را در یک سینی قرار دهید و با سبزیجات معطر و همچنین سبزیجات بخارپز تزیین کنید. این غذا را میتوانید به تنهایی یا همراه با پلو زعفرانی سرو کنید.
برخی افراد معتقدند که لایه بیرونی مرغ به اندازه کافی خوشمزه نمیشود. در این صورت، میتوانید از سسهای خانگی برای مزهدار کردن آن استفاده کنید تا به سلیقه خودتان نزدیکتر شود.
نکاتی در تهیه مرغ شکم پر:
اگر طعم ترش را دوست دارید، میتوانید به میزان ۲ قاشق غذاخوری رب آلوچه هنگام مزه دار کردن مرغ اضافه کنید.
هویج و سیبزمینی که در کف ظرف قرار میگیرد، به این خاطر است که مرغ به کف ظرف نچسبد. همچنین میتوانید از فلفل دلمهای و فلفل سبز هم استفاده کنید.
نکتهی مهم در تهیه مرغ شکم پر این است که مرغ حتما باید پوست داشته باشد. زیرا پوست مرغ در حین پخت چربی خود را آزاد میکند و از خشک شدن آن جلوگیری میکند.
موادی که برای پر کردن شکم مرغ به کار میروند، بسته به سلیقهی شماست. میتوانید از سبزیجات معطر محلی شهر خودتان هم استفاده کنید.
مرغ شکم پر در گیلان به طور شیرین تهیه میشود. به این صورت که مقداری شکر را در یک لیوان آب جوش حل کرده و به سس مرغ شکم پر اضافه میکنند.
دستور تهیه مرغ شکم پر که به آن پرداختیم، برای ۶ نفر مناسب است.
دستور تهیه مرغ شکم پر + سس مخصوص
۴ روش سنتی جهت تهیه ماهی شکم پر + عکس
کلیپ آشپزی با بوراک : دستور تهیه شتر مرغ شکم پر !