۳ رسپی آش برنج و گشنیز؛ ساده و خوشمزه

آش برنج و گشنیز یک غذای خوشمزه و متفاوت است که معمولا برای درمان سرماخوردگی و آنفولانزا استفاده میشود. درست کردن این آش کار سختی نیست و در شهرهای مختلف به شیوههای متفاوت تهیه میشود. در این مقاله از رضیم بلاگ با طرز تهیه آش برنج و گشنیز آشنا میشوید.
مواد لازم برای تهیه آش برنج و گشنیز با گوشت قلقلی
برای تهیه این آش خوشمزه به مواد زیر نیاز دارید:
گشنیز تازه | ۳۵۰ گرم |
برنج | ۱/۲ لیوان فرانسوی دستهدار |
گوشت چرخ کرده | ۲۰۰ گرم |
عدس | ۱/۴ لیوان فرانسوی دستهدار |
پیاز | ۲ عدد متوسط |
هویج | ۱ عدد متوسط |
نخود لوبیا | ۱ لیوان فرانسوی دستهدار |
نمک، فلفل سیاه و زردچوبه | به مقدار لازم |
روغن سرخ کردنی | به مقدار لازم |
مراحل تهیه آش برنج و گشنیز با گوشت قلقلی
تهیه این آش حدود ۳ تا ۴ ساعت طول میکشد و مواد لازم برای ۴ نفر کافی است. در ادامه با مراحل درست کردن این غذای خوشمزه همدانی آشنا میشوید.
مرحله اول: حبوبات را بخیسانید
نخود و لوبیا را از شب قبل در آب بخیسانید و چند بار آب آنها را عوض کنید. این کار به پخت بهتر و از بین بردن نفخ حبوبات کمک میکند.
بیشتر بخوانید: رسپی آش برگ مو
مرحله دوم: گشنیزها را خرد کنید
گشنیزها را خوب بشویید و آنها را کمی خرد کنید و برای تهیه آش کنار بگذارید.
مرحله سوم: پیاز را در روغن تفت دهید
پیاز را بشویید و پوست آن را بکنید. سپس آن را ریز خرد کنید. مقدار کمی روغن در یک قابلمه بریزید و روی حرارت قرار دهید تا داغ شود. سپس پیاز را سرخ کنید تا طلایی و نرم شود.
مرحله چهارم: حبوبات و برنج را به پیاز داغ اضافه کنید
وقتی پیاز طلایی شد، نخود و لوبیای خیسانده شده را آبکش کرده و همراه با برنج به قابلمه اضافه کنید. کمی آب نیز بیفزایید و درب قابلمه را بگذارید تا پخته شوند.
بیشتر بخوانید: رسپی آش گوشت بوشهری
مرحله پنجم: عدس را اضافه کنید
وقتی نخود و لوبیا پخته شدند، عدس را نیز به قابلمه اضافه کنید و درب آن را بگذارید تا به خوبی بپزد.
مرحله ششم: مایه گوشتی را آماده کنید
گوشت چرخ کرده را در یک ظرف بریزید.
“`html
پیاز را رنده کنید و آب آن را بگیرید. سپس آن را با نمک و فلفل به گوشت اضافه کنید. حالا همه مواد را چند دقیقه ورز دهید تا همه چیز یکدست شود.
مرحله هفتم: آمادهسازی قلقلیها
مقداری از مایه گوشتی را بردارید و آن را به شکل گلولههای کوچک درآورید. این کار را برای تمام مایه گوشت تکرار کنید و قلقلیها را روی یک سینی بچینید.
بیشتر بخوانید: رسپی آش هدیح خوی نذری
مرحله هشتم: سرخ کردن قلقلیها
مقداری روغن در ماهیتابه بریزید و آن را روی حرارت قرار دهید. سپس قلقلیها را در روغن داغ سرخ کنید. قلقلیها را در حین سرخ شدن به آرامی بچرخانید تا همه قسمتهای آنها به خوبی سرخ شود. سپس آنها را از ماهیتابه خارج کنید و در یک ظرف قرار دهید.
بیشتر بخوانید: رسپی آش نعنا خوشمزه با کوفته قلقلی
مرحله نهم: آمادهسازی آش
بعد از اینکه حبوبات خوب پخته شدند، میتوانید گشنیز خرد شده را به آش اضافه کنید. سپس نوبت افزودن گوشت قلقلیها است. مقداری نمک و فلفل به آن اضافه کنید و بعد از ۱۰ دقیقه شعله را خاموش کنید و از طعم این آش لذت ببرید.
مواد لازم برای تهیه آش برنج و گشنیز با ماست
مواد لازم برای تهیه آش برنج و گشنیز با ماست به شرح زیر است:
برنج | ۱ لیوان فرانسوی دستهدار |
گشنیز خرد شده | ۲۰۰ گرم |
عدس | ۱/۴ لیوان فرانسوی دستهدار |
آب قلم | ۲ لیوان فرانسوی دستهدار |
نمک | به مقدار لازم |
ماست | به مقدار لازم |
رسپی آش برنج و گشنیز با ماست
یکی از محبوبترین آشهای برنج و گشنیز متعلق به همدان است که در تهیه آن از ماست استفاده میشود. آماده کردن این آش حدود ۲ ساعت طول میکشد.
مراحل تهیه آش برنج و گشنیز با ماست به شکل زیر است:
- برای تهیه این آش ابتدا قلم را با مقداری آب و نمک در قابلمه بریزید و خوب بپزید.
- برنج را برای ۱ تا ۲ ساعت در آب بخیسانید. حبوبات را هم برای ۲ ساعت در آب بخیسانید.
- بعد از پختن خوب قلم، آن را صاف کنید و برنج را با آب قلم مخلوط کرده و در قابلمه بریزید.
- قابلمه را روی حرارت قرار دهید، وقتی که برنج نیم پز شود، عدس و گشنیز را اضافه کنید.
- مقداری نمک به آش اضافه کنید. صبر کنید تا آش به طور کامل بپزد و سپس شعله را خاموش کنید و آن را با ماست سرو کنید.
بیشتر بخوانید: رسپی آش عدس به روش خانگی
“““html
مواد لازم برای تهیه آش برنج و گشنیز با آلو
برای تهیه آش برنج و گشنیز با آلو به مواد اولیه زیر نیاز دارید:
گوشت چرخ کرده | ۱۰۰ تا ۲۰۰ گرم |
گشنیز | ۲۰۰ گرم |
برنج | ۱/۲ لیوان فرانسوی دستهدار |
آب نارنج | ۱ قاشق غذاخوری |
آلو | ۸ عدد |
نمک و فلفل سیاه | به مقدار لازم |
پیاز داغ و کشک (برای تزئین) | به مقدار لازم |
رسپی آش گشنیز و برنج با آلو
در این رسپی آش گشنیز و برنج از مقداری آلو و آب نارنج برای طعم دادن به آش استفاده میشود. آماده کردن این آش حدود ۲ ساعت طول میکشد. مواد اولیه به کار رفته در این آش برای ۴ نفر مناسب است.
مراحل تهیه آش گشنیز و برنج با آلو به شرح زیر است:
- ابتدا گشنیزها را بشویید و خوب خشک کنید. سپس آنها را ریز خرد کنید.
- آلوها را بشویید و در یک کاسه آب بریزید و ۱ ساعت صبر کنید تا کمی نرم شوند.
- پیاز را به صورت نگینی خرد کنید و در مقداری روغن تفت دهید. وقتی پیازها نرم شدند، مقداری زردچوبه را به آنها اضافه کنید.
- بعد از ۲ دقیقه، گوشت چرخ کرده را به ماهیتابه اضافه کنید.
- وقتی رنگ گوشت تغییر کرد، برنج را آبکش کرده و به ماهیتابه اضافه کنید.
- بعد از ۱ دقیقه گشنیز را اضافه کنید و مواد را برای ۵ دقیقه تفت دهید.
- یک مقدار آب به آش اضافه کنید و بگذارید که مواد با حرارت ملایم بپزند و برنج کاملا نرم شود.
- وقتی برنج پخت و آش جا افتاد (در ۵ دقیقه آخر پخت آش) میتوانید آلوها را اضافه کنید.
- در ادامه مقداری آب نارنج، نمک و فلفل سیاه به آش بریزید و بعد از ۵ دقیقه شعله گاز را خاموش کنید.
- آش را در ظرف مورد نظرتان قرار دهید و با پیاز داغ و کشک رقیق شده تزئین کنید.
بیشتر بخوانید: رسپی آش شولی کاشان
نکات و فوت و فنهای درست کردن آش برنج و گشنیز
“““html
در اینجا چند نکته مفید برای تهیه آش برنج و گشنیز را برای شما شرح میدهیم. با ما همراه باشید.
- برای تهیه این آش بهتر است از برنج نیم دانه استفاده کنید تا آش شما سریعتر پخته شود.
- قبل از پخت حبوبات، حتماً آنها را برای چند ساعت در آب بخیسانید تا نفخشان گرفته شود.
- اگر در هر مرحله از پخت احساس کردید که آب آش کم شده، میتوانید مقداری آب جوش به آن بیفزایید.
- برای تزیین این آش میتوانید از پیاز داغ، سیر داغ و نعنا داغ استفاده کنید.
- برای تهیه آش گشنیز مخصوص سرماخوردگی، به هیچ وجه مواد را سرخ نکنید و در صورت تمایل از پیاز خام استفاده کنید.
آش برنج و گشنیز یک آش خوشمزه است که میتوانید آن را به روشهای مختلفی طبق سلیقه خودتان درست کنید. این آش طعم عالی و خواص زیادی دارد و آمادهسازی آن خیلی ساده است.
اگر تجربهای در تهیه این آش دارید، میتوانید نظرات و تجربیات خود را در این مطلب از مجله آشپزی رضیم با ما و دوستان علاقهمند به آشپزی به اشتراک بگذارید.