۴ رسپی آلبالو پلو مجلسی؛ با مرغ،گوشت قلقلی و مربای آلبالو

“`html
آلبالو پلو یکی از غذاهای محبوب است که میتوانید با مرغ یا گوشت درست کنید. در این مقاله از بخش آشپزی در مجله اینترنتی رضیم طرز تهیه آلبالو پلو را به شما آموزش خواهیم داد. تا انتها با ما همراه باشید تا با نکات ساده، یک آلبالو پلوی خوشمزه تهیه کنید.
۱- طرز تهیه آلبالو پلو با مرغ
در این روش میتوانید با توجه به سلیقه خود از فیله مرغ یا تکههای مرغ با استخوان استفاده کنید. پیشنهاد میشود تکههای مرغ کوچک باشند تا طعم آنها با بقیه مواد خوب ترکیب شود.
برنج | ۲ پیمانه (یک ساعت قبل خیس شده) |
آلبالو بیهسته | ۲۰۰ گرم (بسته به سلیقه، میتوانید بیشتر یا کمتر استفاده کنید) |
فیله مرغ مکعبی خرد شده | ۱۵۰ گرم (میتوانید بیشتر یا کمتر کنید) |
پیاز | یک عدد متوسط |
سیر | سه حبه |
زعفران دم کرده | دو قاشق غذاخوری |
فلفل قرمز، زردچوبه | به مقدار دلخواه |
خلال پسته یا بادام | به مقدار دلخواه |
روغن | به مقدار لازم |
شکر | ۲ قاشق غذاخوری |
مراحل تهیه آلبالو پلو با مرغ
با ما همراه باشید تا در ۴ مرحله ساده طرز تهیه آلبالو پلو با مرغ را به شما بگوییم.
مرحله اول: آمادهسازی برنج
در مرحله اول، به سراغ آمادهسازی برنج بروید. برنجی که قبلاً خیس کردهاید را کمی بشویید و در یک قابلمه مناسب با مقداری آب، روغن و نمک بریزید.
قابلمه را روی حرارت زیاد قرار دهید تا آب آن به جوش آید.
سپس حرارت را کم کنید و بگذارید تا دانههای برنج نیمپز شوند و آب بخار شود.
حالا با یک قاشق برنجها را از دیوارهها جدا کرده و به وسط قابلمه بیاورید تا نسوزند. سپس چند سوراخ در برنج ایجاد کنید و حرارت را کم کنید. درب قابلمه را بگذارید و ۳۵ تا ۵۰ دقیقه زمان دهید تا برنج خوب پخته شود.
(مدت زمان پخت برای انواع برنجها متفاوت است، پس با توجه به نوع برنج، زمان را تنظیم کنید.)
شیوه پخت برنج به سلیقه شما بستگی دارد و میتوانید برنج را آبکش کرده و به صورت پلویی سرو کنید.
بیشتر بخوانید: طرز تهیه مرغ آلبالویی با سادهترین روش
مرحله دوم: آمادهسازی مرغ
برای سرعت بخشیدن به پخت غذا، در زمانی که برنج در حال پخت است، مواد گوشت را آماده کنید. در یک تابه مناسب، مقداری روغن بریزید و پیازها را نگینی خرد کرده و به تابه اضافه کنید.
“““html
کمی صبر کنید تا آب اضافی پیازها گرفته شود و آنها کمی طلایی رنگ شوند. در این زمان، سیر له شده را به تابه اضافه کنید و چند دقیقه تفت دهید تا عطر سیر بلند شود.
تکههای مرغ شسته شده را به تابه بریزید و خوب هم بزنید تا رنگ مرغها تغییر کند.
حالا کمی زردچوبه و فلفل قرمز به مخلوط مرغ و پیاز اضافه کنید. خوب هم بزنید تا همه تکههای مرغ طعمدار شوند. درب تابه را بگذارید، حرارت را کم کنید و ۱۵ دقیقه زمان بدهید تا مرغها خوب بپزند.
مرحله سوم: آمادهسازی آلبالوها
در این مرحله به آلبالوها میپردازیم. آلبالوهای بدون هسته را با دو قاشق شکر ترکیب کنید تا همه قسمتهای آلبالو به شکر آغشته شود. در یک تابه نچسب کمی روغن بریزید و آن را روی حرارت کم قرار دهید. سپس مخلوط آلبالو و شکر را به تابه اضافه کنید.
بیشتر بخوانید: رسپی خورشت آلبالو و سیب
ترکیب را مدام هم بزنید تا آلبالوها و شکر نسوزند.
۵-۱۰ دقیقه به آن زمان بدهید تا آلبالوها نیمپز شوند و رنگشان تغییر کند، سپس حرارت را خاموش کنید و تابه را کنار بگذارید.
مرحله چهارم: سرو آلبالو پلو
در این مرحله، شما دو راه دارید برای سرو آلبالو پلو.
- روش اول: برنج را در ظرف سرو بریزید و روی آن را با تکههای مرغ پخته شده و آلبالو تزیین کنید.
- روش دوم: برنج، تکههای مرغ و آلبالوهای پخته شده را به صورت لایه لایه ترکیب کنید و در نهایت در ظرف سرو بریزید.
به همین سادگی با انجام ۴ مرحله آسان، آلبالو پلو خوشمزهتان آماده است.
بخوانید: کلم پلو شیرازی خوشمزه و مجلسی
۷ نکته طلایی که در تهیه آلبالو پلو با مرغ باید بدانید!
- در مرحله آخر میتوانید مقداری خلال بادام از قبل خیس شده به مخلوط داخل تابه اضافه کنید.
- موقع اضافه کردن شربت آلبالو دقت کنید که بیش از حد نریزید، چون برنج له میشود. حداکثر نصف لیوان کافی است.
- اگر طعم شیرینی برنج را دوست ندارید، میتوانید مقدار شکر را کم کنید تا آلبالو پلویی با طعم ملس داشته باشید.
- در پخت آلبالو پلو، حرارت باید خیلی کم باشد. شیره آلبالو به سادگی میسوزد و ممکن است بوی بدی به برنج بدهد.
- اگر آلبالوها و شکر را در ظرف مسی حرارت دهید، رنگ آلبالوها حفظ میشود و غذا زیباتر میشود.
- میتوانید آلبالو را در فصل تابستان فریز کنید و در فصلهای دیگر از آن استفاده کنید.
- رسپی گفته شده برای ۲ نفر است. اگر تعداد افراد بیشتر یا کمتر بود، مقادیر مواد را تنظیم کنید.
بیشتر بخوانید: روش نگهداری آلبالو
“““html
در طولانی مدت
۲- رسپی آلبالو پلو با گوشت قلقلی
استفاده از گوشت قلقلی، یک راه دیگر برای تهیه آلبالو پلو است. در این دستور میتوانید از گوشت گوسفند یا گوساله چرخ کرده، یا حتی ترکیبی از هر دو استفاده کنید.
مقدار مواد ذکر شده، مناسب برای ۳ تا ۴ نفر است.
گوشت چرخ کرده | ۳۰۰ گرم |
آلبالو | ۳۰۰ گرم |
برنج | ۳ پیمانه |
پیاز | ۲ عدد |
زردچوبه | به میزان لازم |
نمک | به میزان لازم |
فلفل سیاه | به میزان لازم |
زعفران دم کرده | به میزان لازم |
دارچین | به میزان لازم |
کره | به میزان لازم |
شکر | ۲ قاشق غذاخوری |
مراحل رسپی آلبالو پلو با گوشت قلقلی
با مراحل تهیه آلبالو پلو با گوشت قلقلی همراه ما باشید.
مرحله اول: آماده سازی برنج
نخست، در یک قابلمه مناسب ۳ پیمانه برنج، مقداری آب و نمک میریزیم و اجازه میدهیم تا خیس بخورد.
شما میتوانید برنج را به روش کتهای یا پلویی بپزید.
مرحله دوم: آماده سازی گوشت قلقلی
در مرحله دوم، در یک کاسه، ۳۰۰ گرم گوشت چرخ کرده را با ۱ عدد پیاز رنده شده، نمک، فلفل سیاه و زردچوبه مخلوط میکنیم.
مواد را خوب ورز میدهیم. سپس دو قاشق چایخوری زعفران دم کرده و پودر دارچین به آن اضافه میکنیم و دوباره ورز میدهیم. سپس گوشت را به اندازههای دلخواه قلقلی کرده و به مدت ۲۰ دقیقه در یخچال میگذاریم تا استراحت کند.
در یک ماهیتابه، ۳۰۰ گرم آلبالو و ۲۰ گرم کره را روی حرارت ملایم میگذاریم و ۲ قاشق غذاخوری شکر را اضافه میکنیم. مواد را خوب مخلوط کرده و ۱۰ تا ۱۵ دقیقه صبر میکنیم تا آلبالوها در آب خود بپزند.
بیشتر بخوانید:
“““htmlرسپی غوره پلو شمالی
مرحله سوم: آماده سازی آلبالو
یک صافی روی یک ظرف مناسب میگذاریم و آلبالوهای پخته شده را در آن میریزیم تا آب آنها کاملاً گرفته شود.
سپس یک تابه مناسب را روی حرارت میگذاریم و کمی روغن در آن میریزیم. وقتی روغن داغ شد، گوشت قلقلی را اضافه کرده و تفت میدهیم.
در تابهای دیگر، یک عدد پیاز متوسط را رنده کرده و تفت میدهیم. وقتی پیاز طلایی شد، گوشت قلقلی و آلبالو را به آن اضافه میکنیم، همچنین دو قاشق غذاخوری آب آلبالو و دو قاشق مرباخوری زعفران دمکرده را به مخلوط میافزاییم و همه مواد را به خوبی ترکیب میکنیم.
یک قابلمه مناسب با درب را آماده کرده و کمی روغن در آن میریزیم. میتوانید برای تهدیگ از برنج، نان یا سیبزمینی استفاده کنید. ابتدا یک لایه برنج در قابلمه میریزیم و سپس یک لایه از مخلوط گوشت و آلبالو را روی آن میگذاریم. این کار را تا وقتی که مواد تمام شوند ادامه میدهیم. در آخرین لایه، آب آلبالو را اضافه میکنیم تا طعم آلبالو به برنج خوب برود. درب قابلمه را میگذاریم و اجازه میدهیم غذا دم بکشد.
پس از ۴۵ دقیقه، آلبالو پلو ما آماده است و میتوانیم آن را سرو کنیم.
بیشتر بخوانید: رسپی پلو شاه عباسی
۳- رسپی آلبالو پلو با مربای آلبالو
آلبالو همیشه در دسترس نیست؛ اما مربای آن را میتوانید در هر فصل استفاده کنید. با کمک مربای آلبالو، این غذای خوشمزه را تهیه کنید. در ادامه با دستور تهیه آلبالو پلو با مربای آلبالو آشنا خواهید شد:
برنج | ۲ پیمانه |
فیله مرغ | ۴ عدد |
زعفران | به مقدار لازم |
مربای آلبالو | ۴ قاشق غذاخوری |
پیاز | ۲ عدد |
نمک و فلفل سیاه | به مقدار لازم |
روغن | به مقدار لازم |
رسپی آلبالو پلو با مربای آلبالو و فیله مرغ
تهیه آلبالو پلو با مربای آلبالو بسیار آسان است و شما میتوانید با سادهترین مواد اولیه و در کمترین زمان، یک غذای خوشمزه درست کنید.
- این غذا در دسته غذاهای آسان قرار دارد.
- مدت زمان تهیه آن ۵۰ تا ۶۰ دقیقه است.
- مقدار این مواد برای دو تا سه نفر کافی است و شما میتوانید بسته به نیاز خود، مقدار آن را تغییر دهید.
مرحله اول: آمادهسازی یا مرینت کردن مرغ
اولین مرحله، آمادهسازی و طعمدار کردن مرغ است.
فیلههای مرغ را در یک ظرف مناسب قرار دهید و پیاز را خلالی خرد کرده و به آن اضافه کنید.
مقداری نمک و فلفل سیاه نیز به مرغ اضافه کنید و مواد را خوب با هم مخلوط کنید. روی ظرف را بپوشانید و به مدت ۳۰ دقیقه بگذارید بماند.
بیشتر
“““htmlبخوانید: رسپی ته چین آلبالو
مرحله دوم: آماده سازی برنج
برنج را طبق دستورهای قبلی آماده کنید.
مرحله سوم: سرخ کردن مرغ
در این مرحله، همانند کاری که برای آلبالو پلو با مرغ انجام میدهید، مرغها را سرخ و مزهدار کنید.
مرحله چهارم: ترکیب کردن مواد آلبالو پلو
در این مرحله آخر، مقداری روغن در یک قابلمه مناسب بریزید و قابلمه را روی حرارت قرار دهید تا روغن داغ شود. اگر دوست دارید تهدیگ نانی داشته باشید، کمی نان در ته قابلمه بچینید. سپس یک لایه نازک از برنج نیمپخته را روی نانها بریزید و بعد، مقداری از مرغهای سرخ شده را روی برنج بگذارید.
کمی از مربای آلبالو را روی مرغها بچکانید و این کار را تا وقتی که مواد تمام شوند تکرار کنید. با کمک یک چنگال برنج را از دیوارههای قابلمه دور کنید و درب قابلمه را بگذارید.
اگر میخواهید برنج کمی صورتی و خوشرنگ شود، میتوانید یک تا دو قاشق از شربت مربا را در کمی آب حل کرده و روی برنج بریزید. حال قابلمه را بین 40 تا 60 دقیقه روی حرارت ملایم قرار دهید تا برنج پخته شود.
به همین سادگی با چهار مرحله آسان، آلبالو پلو با مربا آماده سرو و نوش جان کردن است. در نهایت میتوانید با مقداری خلال بادام یا پسته برنج را تزیین کنید.
بیشتر بخوانید: رسپی انبه پلو؛ طعمی بهشتی از هندوستان
۴- رسپی آلبالو پلوی شیرازی
حالا به رسپی آلبالو پلو شیرازی خوشمزه میپردازیم:
برای تهیه این آلبالو پلوی خوشمزه با گوشت قلقلی به مواد زیر نیاز دارید.
برنج | ۴ پیمانه |
آلبالوی تازه | ۵۰۰ گرم |
شکر | ۲۰۰ گرم |
پیاز | ۱ عدد |
گوشت چرخ کرده | ۳۰۰ گرم |
نمک و فلفل سیاه | به مقدار لازم |
روغن مایع | به مقدار لازم |
- اولین مرحله، شستن آلبالوهاست. ابتدا شاخه و برگهای چسبیده به میوه و آلبالوهای معیوب را جدا کنید.
- سپس آلبالوها را در یک ظرف مناسب بریزید و کمی آب به آن اضافه کنید تا آلبالوها در آب سرد غوطهور شوند.
- چند دقیقه صبر کنید تا گرد و غبار و موجودات ریز از روی میوه تمیز شوند.
- آلبالوها را از آب خارج کرده و در یک آبکش قرار دهید تا آب اضافی آنها گرفته شود، سپس با هستهگیر یا وسیلهای دیگر هستههای آلبالوها را درآورید.
- آلبالوهای بدون هسته را در یک قابلمه مناسب بریزید، شکر را به آن اضافه کنید و خوب مخلوط کنید.
- قابلمه را روی حرارت ملایم قرار دهید و حدود 10 تا 15 دقیقه صبر کنید تا شکر حل شود و آلبالوها کمی نرم شوند.
- توجه داشته باشید که اضافه کردن شکر در این مرحله اختیاری است و شما میتوانید بسته به میزان ترشی آلبالوها مقدار شکر را تنظیم کنید.
برای ادامه
“““html
رسپی آلبالو پلوی شیرازی به محتوای آن مراجعه کنید.
نکات طلایی که آلبالو پلوی شما را بینقص میکند!
- وقتی پیاز را به گوشت اضافه میکنید، حتما آن را با رنده ریز رنده کنید. آب آن را بگیرید و بعد به گوشت اضافه کنید. این کار باعث میشود که بافت گوشت شل نشود.
- گوشت را تا جایی ورز بدهید که به دست شما و ظرف نچسبد.
- اضافه کردن دارچین به سلیقه شما بستگی دارد. دارچین طعم خوبی به گوشت میدهد و سردی آلبالو را میگیرد.
- میزان شکر هم به طعم آلبالو بستگی دارد. اگر آلبالو ملس است، ۲ قاشق شکر کافی است تا طعم متعادلی داشته باشید.
- اضافه کردن کره به آلبالو باعث بهتر شدن طعم و براقتر شدن آلبالوها میشود.
- برای برنج خوب، حتما ۱ ساعت قبل از پخت آن را در آب خیس کنید و به ازای هر پیمانه برنج، یک قاشق مرباخوری نمک به آن اضافه کنید.
- برنج را در حین آبکشی نباید خیلی بپزید چون در زمان دمکشیدن حالت خمیری میشود.
- اگر گوشت قرمز را دوست دارید، میتوانید به همان روش از قلقلیهای گوشت چرخ کرده (گوسفند یا گوساله) استفاده کنید.
- در صورت عدم دسترسی به فیله مرغ، میتوانید از مرغهای استخوان دار هم استفاده کنید و آن را به قطعات کوچکتر برش بزنید.
- بجای گوشت مرغ میتوانید از بوقلمون هم استفاده کنید.
- اگر بدن شما سرد است و نمیخواهید بعد از خوردن غذا سردی پیدا کنید، عرق نعنا یا شربت بهار نارنج را در کنار غذا میل کنید.
- اگر زمان بیشتری برای تهیه غذای خود دارید، میتوانید فیلههای مرغ مزهدار شده را به صورت نواری برش زده و به شکل حلزونی سرخ کنید تا غذای شما شیکتر و مدرنتر شود.
- میتوانید از مقدار بیشتری مربای آلبالو استفاده کنید، ولی مراقب باشید که زیاد شربت مربا نریزید که برنج له نشود.
بیشتر بخوانید: رسپی موس آلبالو