۴ روش ساده جهت تهیه کوفته ریزه یا قیمه ریزه (مرحله به مرحله)

“`html
دستور تهیه قیمه ریزه خوشمزه و خوش طعم یک خورش محبوب ایرانی
این خورش لذیذ و آسان برای شام و ناهار یکی از محبوبترین غذاها است. همچنین نسخههای دیگر قیمه ریزه با گوشت و مرغ نیز در کرمانشاه، ارومیه و شیراز بسیار شناخته شدهاند.
۴ دستور تهیه کوفته ریزه یا قیمه ریزه اصفهانی و نیز کوفته ریزه کرمانشاهی، کاشانی و ارومیهای با گوشت و مرغ را در مجله رضیم بخوانید.
دستور تهیه قیمه ریزه خوشمزه و خوش طعم با 4 روش
1. دستور تهیه کوفته ریزه یا قیمه ریزه اصفهانی
مواد لازم برای ۶ نفر
- گوشت چرخ کرده یا سینه مرغ چرخ کرده: ۵۰۰ گرم
- آرد نخودچی: ۱۰۰ گرم الک شده
- پیاز درشت: ۱ عدد رنده شده و آب گرفته
- نمک، فلفل، زرچوبه، دارچین: به مقدار دلخواه
- گوجه فرنگی: ۵ عدد متوسط و رنده شده
- نعنا خشک پودر شده: به مقدار دلخواه
- رب گوجه فرنگی: ۱ قاشق غذاخوری
- آب جوش: ۳ لیوان
- سیب زمینی: ۲ عدد مکعبی درشت خرد شده
دستور تهیه کوفته ریزه یا قیمه ریزه اصفهانی
گوشت یا مرغ را با آرد نخودچی و ادویهها خوب مخلوط کنید و ورز دهید تا یکدست شود و سپس گلولههایی درست کنید.
پیاز را با کمی روغن تفت دهید تا سبک شود و سپس گوجههای رنده شده را به آن اضافه کنید.
بعد از اینکه گوجهها کمی نرم شدند، رب گوجه را اضافه کنید و بگذارید کمی تفت بخورد.
سپس نعنا پودر شده را اضافه کنید و کمی تفت دهید. بعد ۳ لیوان آب جوش به آن اضافه کنید و بگذارید ۵ دقیقه بپزد.
در این مدت، قیمه ریزهها را نیز در کمی روغن تفت دهید و بعد آرام آرام به سس اضافه کنید. بگذارید یک ساعت روی حرارت ملایم بپزد.
شما میتوانید سیبزمینیها را نیز اضافه کنید تا با بقیه مواد خوب بپزند.
اگر حس کردید که سس کم است، کمی آب به آن اضافه کنید تا سس غلیظتری داشته باشید.
میتوانید روی غذا سیبزمینی سرخکرده به صورت خلالی بگذارید یا به دلخواه گرد لیمو اضافه کنید.
2. دستور تهیه کوفته ریزه یا قیمه ریزه بادمجان کاشانی
در کاشان معمولاً قیمه ریزه را به همراه بادمجان درست میکنند و به آن قیمه ریزه بادمجان میگویند.
مواد لازم برای ۴ نفر
- گوشت چرخکرده: ۴۰۰ گرم
- بادمجان: ۴ عدد متوسط
- سیبزمینی: ۲ عدد
- پیاز: ۱ عدد درشت
- آرد نخودچی: ۲ قاشق غذاخوری
- نعنا خشک: ۱ قاشق غذاخوری
- رب گوجه فرنگی: ۲ قاشق غذاخوری
- آب جوش: ۲ لیوان
- ادویه شامل: نمک، دارچین، زردچوبه، پودر سیر و پودر گشنیز به مقدار دلخواه
دستور تهیه قیمه ریزه بادمجان کاشانی
قیمه ریزه کاشانی به همان شکل تهیه میشود مثل قیمه ریزه اصفهانی، اما با ادویههای متفاوت و بادمجانهایی که باید جداگانه سرخ کنید و در حین پخت به مادههای دیگر اضافه کنید.
3. دستور تهیه قیمه ریزه یا کوفته ریزه کرمانشاهی
مواد
“““html
مواد لازم برای ۴ نفر
- گوشت چرخکرده: ۲۵۰ گرم
- برنج: ۴ قاشق غذاخوری
- پیاز: ۱ عدد متوسط
- لپه: ۲۰۰ گرم
- تخم مرغ: ۲ عدد
- آرد نخودچی: ۲ قاشق مرباخوری
- زعفران دم کرده غلیظ: ۱ قاشق غذاخوری
- نمک، فلفل، زردچوبه: به مقدار دلخواه
- رب انار یا رب گوجه فرنگی: ۲ قاشق غذاخوری
- شکر: ۱ قاشق مرباخوری
- آب جوش: ۱ لیوان
دستور تهیه کوفته ریزه کرمانشاهی
ابتدا لپهها را بپزید و سپس آنها را با غذاساز یا چرخ گوشت خوب میکس کنید.
پیاز را رنده کنید و آب آن را بگیرید، سپس آن را با گوشت چرخکرده، لپه میکس شده، تخم مرغ، نمک، فلفل، زردچوبه و آرد نخودچی خوب مخلوط کنید.
زعفران را هم به ترکیب اضافه کنید و خوب ورز دهید تا یکدست و صاف شود. بگذارید مایه کوفته ریزه کمی استراحت کند.
میتوانید برای تهیه قیمه ریزه کرمانشاهی، از گوشت چرخکرده مخلوط و یا سینه مرغ چرخکرده هم استفاده کنید.
وقتی مایه قیمه ریزه کمی سرد شد، از آن به اندازه یک گردو یا نارنگی بر دارید و گرد کنید.
در یک قابلمه، ۴ قاشق غذاخوری برنج بریزید و آن را بپزید تا لعاب بیندازد. سپس به برنج، رب انار (یا رب گوجهفرنگی تفت داده شده)، قیسی و شکر اضافه کنید.
در این حین، کوفتهها را کمی در روغن تفت دهید و سپس آنها را به مایه برنجی اضافه کنید تا در شعله ملایم گاز به مدت یک ساعت بپزند.
مقدار آبی که اضافه میکنید باید به اندازهای باشد که روی کوفتهها را بگیرد و در انتها یک سس غلیظ داشته باشید.
در پایان میتوانید به کوفتهها پیازداغ و نعنا داغ اضافه کنید و با برنج یا نان سرو کنید.
بیشتر بخوانید :
روشی متفاوت برای تهیه دلمه برگ مو با سس رب انار
دستور تهیه کوفته نخودچی با طعم خوشمزه و ماندگار
کوفته سیرابی | دستور تهیه کوفته سیرابی
4. دستور تهیه قیمه ریزه ارومیهای
مواد لازم برای ۶ نفر
- گوشت چرخکرده: ۵۰۰ گرم
- لپه خام: ½ لیوان دستهدار فرانسوی
- پیاز: ۲ عدد متوسط
- نعنا خشک پودر شده: ۱ قاشق غذاخوری
- آبغوره: ۲ قاشق غذاخوری
- نمک، فلفل و زردچوبه: به مقدار دلخواه
- سیبزمینی: ۲ عدد متوسط
- رب گوجهفرنگی: ۱ قاشق غذاخوری
دستور تهیه قیمه ریزه ارومیهای
ابتدا لپهها را بپزید و زمانی که سرد شدند، آنها را چرخ کنید. یکی از پیازها را رنده کنید و با گوشت و ادویه و نعنا مخلوط کنید.
به خوبی ورز دهید تا مایه گوشتی چسبناک شود. از مایه کوفته به اندازه یک گردو بردارید و قلقلی شکل دهید. سپس کوفتهها را کمی در روغن تفت دهید و از ماهیتابه خارج کنید.
در همان ماهیتابه، یک عدد پیاز دیگر را نگینی خرد کنید و تفت دهید تا طلایی شود. سپس زردچوبه، نمک، رب گوجهفرنگی و فلفل را اضافه کنید و کمی تفت دهید تا طعم ادویه و رب خوب گرفته شود.
حالا دوباره کوفتهها را به پیاز داغ اضافه کنید و ۲ یا ۳ لیوان آب جوش هم بریزید.
در صورت تمایل دو عدد سیبزمینی را به صورت مکعبی بزرگ خرد کرده و به این ترکیب اضافه کنید تا در شعله ملایم گاز به مدت ۴۵ دقیقه الی یک ساعت بپزند.
در انتهای پخت، آبغوره را اضافه کنید و بعد از دو یا سه جوش، گاز را خاموش کنید.
سایتی برای دستور تهیه آشپزی رضیم
“`