۵ روش حیرت انگیز برای تشخیص زعفران اصل (2 نکته مهم)

“`html
روش تشخیص زعفران اصل از تقلبی
با مجله اینترنتی رضیم همراه باشید تا با روش های تشخیص زعفران اصل بیشتر آشنا شوید.
در این مطلب سعی کردهایم به تمامی سوالاتی که ممکن است درباره روشها و روش تشخیص اصل بودن زعفران در ذهن شما باشد، پاسخ دهیم.
امروزه تشخیص خالص بودن یا ناخالص بودن زعفران در آزمایشگاهها کار آسانی است، اما برای مصرف کنندگان در حالت عادی این کار به همین سادگی نیست.
تقلب در زعفران فقط به مخلوط کردن چند گیاه شبیه زعفران با این محصول محدود نمیشود، بلکه برخی افراد برای سنگینتر کردن وزن زعفران از چربی، عسل، نمک و شکر استفاده میکنند و حتی زعفران پودر شده و دیگه مواد غیرمجاز به آن اضافه میکنند.
زیرا زعفران ارزش زیادی دارد و هر گرم آن به قیمت بالایی در بازار فروخته میشود، بنابراین عدهای سودجو به دنبال روشهایی میگردند که با کمتر کردن زعفران اصل، آن را به مردم بفروشند.
ظاهر زعفران باید چگونه باشد؟
شکل ظاهری زعفران یکی از روشهای شناسایی خالص بودن آن است و ما این شکل را برای شما توضیح خواهیم داد.
زمانی که زعفران میخرید، شکل ظاهری آن یکی از اصلیترین راههای تشخیص خالص بودنش است. زعفران ظاهری شبیه به میخک دارد.
پایین زعفران میلهای و انتهای آن دندانهدار، عریض و دوشاخه است. همچنین رنگ زعفران باید قرمز تند باشد و نه روشن و شکل کلالههای آن نباید براق باشد.
روش تشخیص زعفران اصل
1. رنگ مصنوعی، تقلبی بسیار خطرناک در زعفران
یکی دیگر از راههای تشخیص زعفران اصلی استفاده از رنگهای مصنوعی است. اگر در زعفران از رنگهای مصنوعی استفاده شده باشد، این موضوع در آزمایشگاه قابل تشخیص است. کم بودن قدرت رنگدهی آن نشاندهنده تقلب خواهد بود.
این رنگهای مصنوعی میتوانند برای سلامتی انسان بسیار خطرناک باشند و در واقع گلهایی که به عنوان زعفران از عربستان سعودی به کشور وارد میشود، معمولاً با همین رنگهای خطرناک مصنوعی رنگآمیزی شدهاند.
البته رنگ کردن قسمتهای سفید این گیاه با رنگ طبیعی زعفران به عنوان کمخطرترین روش تقلب در زعفران مطرح است که برای مصرفکنندگان به راحتی قابل تشخیص نیست.
متاسفانه این روش بسیار فراگیر شده است و متقلبان میتوانند بر روی خالص بودن زعفران خود تأکید داشته باشند و حتی قسم بخورند که هیچ چیزی به جز زعفران در آن وجود ندارد.
2. روشهای شناسایی زعفران عسلی یا روغنی
تشخیص اصل بودن زعفران یکی از دغدغههای همیشگی ما و به ویژه خانمها هنگام خرید زعفران و برای پخت و دم کردن آن به حساب میآید.
آیا واقعاً زعفران اصلی میخریم یا نه؟ آغشته کردن این گیاه به چربی، عسل و … از حرفهایترین روشهای تقلب در فروش زعفران است.
یکی از راههای تقلب در زعفران این است که کلالههای آن را با نوعی چربی، شکر، نمک یا عسل آغشته کرده و وزن آن را افزایش دهند.
معمولاً در این روش، متقلبان به صورت تخصصی کار میکنند، به همین دلیل نمیتوان به راحتی از اصل یا ناخالص بودن آن مطمئن شد. آنها ماهها تلاش میکنند تا با آغشته کردن این گیاه به مواد دیگر، سود بیشتری به دست بیاورند.
متقلبان معمولاً این مواد را به صورت محلول روی کلالههای زعفران میپاشند یا اسپری میکنند و هنگامی که خشک میشوند، وزن زعفران را افزایش میدهد که به راحتی قابل تشخیص نیست.
اگر رشتههای زعفران بسیار براق باشند، باید به اصل بودن آن شک کرد. در صورت مشاهده این وضعیت غیرطبیعی، آن را بین انگشتان دست یا روی کاغذ له کنید. اگر مادهای خاص از آن روی کاغذ نقش بست و کاغذ و انگشتان دست چرب شد، در این صورت…
“““html
روش تشخیص زعفران اصلی از تقلبی
روش تشخیص زعفران خوب چیست : برای شناسایی زعفران حقیقی بهتر است به قسمت سرشاخه های آن دقت کنید.
این روش، سادهترین روش برای یافتن زعفران اصل و باکیفیت است. زعفران دارای سه سرشاخه است که بالای آن به شکل شیپور است. با بالا رفتن، متوجه میشوید که شیپور باریکتر میشود.
کسانی که در خرید و فروش زعفران فعالیت میکنند، خوب میدانند که طعم و بوی زعفران اصل بسیار خاص است. به همین خاطر، رنگ و بو و مزه زعفران، به عنوان نشانهای قابل اعتماد شناخته میشوند.
اگر کمی از شاخکهای زعفران را بچشید، میفهمید که کمی تلخ است اما عطر دلپذیری دارد. بوی زعفران کمی تند اما خوشایند است!
بسیاری از فروشندگان و صادرکنندگان زعفران بر این نکته تأکید میکنند که زعفران گناباد از نظر رنگ و بو و زعفران قائنات و تربت حیدریه از نظر اندازه، در میان زعفرانهای تولیدشده در ایران و حتی در جهان، ارزش بالایی دارند.
کمی از زعفران را بین کاغذ کاهی و روزنامه فشرده کنید. اگر در نقطهای که فشار دادهاید، ذرات روغن مشاهده کردید، نشاندهنده تقلبی بودن زعفران است. اما اگر زعفران خرد شده و اثری از چربی دیده نشود، نشان از کیفیت و خلوص آن دارد.
روش تشخیص اصل بودن زعفران
3. گاز شهری متان یکی از روشهای تشخیص اصل بودن زعفران است
معمولاً برای تهیه پودر زعفران از پودر گلرنگ استفاده میکنند و به دلیل رنگ قرمز این پودر، آن را با گرده ذرت ترکیب میکنند تا رنگش تعدیل شود.
برای تشخیص این نوع تقلب میتوانید مقداری از این پودر را روی شعله گاز بوتان قرار دهید. در این حالت زعفران خالص رنگ بنفش یا نارنجی از خود ساطع میکند ولی نوع تقلبی آن رنگ زرد به وجود میآورد.
4. روش تشخیص زعفران اصل با بنزین
زعفران در بنزین حل نمیشود . برای تشخیص زعفران اصل باید مقداری از زعفران را در بنزین بیندازید. اگر بنزین رنگی شد، نشاندهنده این است که زعفران شما اصل نیست و تقلبی محسوب میشود.
زعفران واقعی در تماس با آب داغ، رنگ قرمز مایل به نارنجی و زرد تولید میکند و با گذشت زمان به همان رنگ اولیه باقی میماند. در حالی که زعفران تقلبی رنگ قرمز تیره میدهد و پس از مدتی رنگ خود را از دست میدهد.
راه های تشخیص زعفران اصل از تقلبی
5. روش تشخیص زعفران اصل و درجه یک با شیر
رنگدانههای زعفران اصل وقتی با آب یا شیر تماس میگیرند، بعد از چند دقیقه آزاد میشوند. اما زعفران تقلبی بلافاصله رنگ آب را عوض میکند.
زعفران با کیفیت معمولاً سالم و یک اندازه است. یک طرف آن شکل شیپور و طرف دیگرش نازک و شبیه پیچک است.
اگر زعفران شکل نامنظم یا خرد شده داشته باشد یا پودر شده باشد، این نشانه کیفیت پایین آن است.
اگر زعفران ظاهر آسیبدیده و فرسوده داشته باشد، این نیز نشاندهنده کیفیت پایین آن است.
بیشتر بخوانید :
قیمت زعفرانهای پودر شده کمتر از زعفرانهای کامل است و دلایل خوبی برای این تفاوت وجود دارد. زعفران پودر شده معمولاً عطر و رنگ کمتری دارد و طعم آن نیز بدتر از نوع کامل است. معمولاً زعفرانهای پودر شده شامل زردچوبه، پاپریکا و بخشی از زعفران هستند.
سایت رضیم
“`