بیماری ها و درمان آنها

۸ قدم طلایی برای درمان اسهال مسافرتی (2 نکته مهم)

بهترین آپلیکیشن آشپزی

اسهال مسافرتی

اسهال مسافرتی یک مشکل رایج است که در 60% از افرادی که به خارج از کشور سفر می‌کنند، در دو هفته اول سفرشان پیش می‌آید.

جهان را می‌توان به سه دسته از نظر شیوع اسهال مسافرتی تقسیم کرد: مناطق کم خطر، مناطق با خطر متوسط و مناطق پرخطر.

برای کاهش خطر آن در مناطق پرخطر، بهتر است در کشورهای مختلف اقداماتی برای بهبود بهداشت غذا و آب انجام شود.

با این حال، افرادی که قصد سفر دارند می‌توانند اقداماتی برای پیشگیری یا درمان خفیف و کاهش احتمال اسهال مسافرتی انجام دهند.

معمولاً اسهال مسافرتی یک بیماری است که بعد از 4 تا 6 روز خودبه‌خود بهبود می‌یابد و در آن فرد ممکن است مدفوع شل، تب خفیف، حالت تهوع، دل درد، سردرد یا کسالت عمومی را تجربه کند.

در حدود یک چهارم این افراد ممکن است فعالیت‌های خود را تغییر دهند، 15% از بیماران در بستر می‌مانند و تنها 1% به بیمارستان نیاز پیدا می‌کنند.

علائم اسهال مسافرتی

اسهال مسافرتی یا مسمومیت گوارشی می‌تواند به صورت تهوع و استفراغ یا اسهال ظاهر شود و در حالت‌هایی هم هر دو علامت دیده می‌شوند. از عمده‌ترین نشانه‌های مسمومیت غذایی می‌توان به اسهال و استفراغ اشاره کرد.

برخی میکروب‌ها می‌توانند در مدت کمتر از 6 ساعت افراد را دچار مسمومیت غذایی کنند و از شایع‌ترین غذاهای مسمومیت‌زا می‌توان به انواع گوشت‌ها اشاره کرد.

  1. در مسمومیت گوارشی ناشی از گوشت‌ها، معمولاً تهوع و استفراغ غالب بوده، اما دل‌درد و اسهال هم ممکن است تجربه شود. نشانه‌های مسمومیت با برنج ممکن است بعد از 48 ساعت بروز کند.
  2. در این مسمومیت، اسهال و دل‌درد غالب است و استفراغ کمتر مشاهده می‌شود. مسمومیت ناشی از برخی غذاها ممکن است تا 48 ساعت هم طول بکشد.
  3. در بیشتر موارد، اسهال مسافرتی به شکل اسهال آبکی همراه با دل‌درد رخ می‌دهد، اما در برخی موارد می‌تواند منجر به اسهال خونی شود.
  4. اسهال خونی به دلیل حضور میکروب‌هایی مانند «اشریشیا‌کلی» (E.coli)، «شیگلا»، و برخی آمیب‌ها مانند «آمیب هیستولیتیکا» به وجود می‌آید.
  5. میکروب‌های E.coli معمولاً از طریق فرآورده‌های گوشتی، مانند همبرگر، وارد بدن شده و روده را ملتهب می‌کنند.

پیشگیری و درمان اسهال مسافرتی

میکروب‌هایی که از طریق غذا، آب یا تماس با دست‌های آلوده وارد بدن می‌شوند، در ایجاد اسهال مسافرتی نقش دارند. توالت‌های عمومی که بهداشتی نیستند، مکان‌های مناسبی برای رشد میکروب‌ها هستند.

بنابراین، افراد در سفر باید از توالت‌های بهداشتی استفاده کرده و بعد از رفتن به دست‌شویی، دستان خود را با آب و صابون به خوبی بشویند.

همچنین ضد عفونی کردن دست‌ها با مواد مناسب پس از شستن با آب و صابون توصیه می‌شود.

1. دستان خود را بشویید

یکی از مهم‌ترین علل ابتلا به اسهال، رعایت نکردن بهداشت فردی است. شستن مرتب دست‌ها از ورود باکتری به معده جلوگیری می‌کند.

یک بطری ضد آب و بهداشتی به همراه یک قالب صابون داشته باشید تا در صورت نبود صابون در سفر به راحتی از آن استفاده کنید.

۸ قدم طلایی برای درمان اسهال مسافرتی (2 نکته مهم)

چی کار کنم تو سفر اسهال نگیرم ؟

2. استفاده از داروهای ضداسهال

اگر تمام راه‌های جلوگیری نتوانست شما را از مبتلا شدن به اسهال حفظ کند، می‌توانید از داروهای ضد اسهال استفاده کنید. برای موارد ملایم از ایمودیوم، پپتو بیسمول یا لوموتیل استفاده کنید.

اما در شرایط حاد، شما به آنتی‌بیوتیک نیاز خواهید داشت؛ 500 میلی‌گرم سیپرو هر 12 ساعت به مدت یک تا 3 روز تا زمانی که علائم بیماری رفع شود.

همچنین می‌توانید از زیترومایسین 500 میلی‌گرم برای یک روز یا 25 میلی‌گرم برای چهار روز استفاده کنید.

“`html
اسهال مسافرتی / قرص ضد اسهال مسافرتی

درمان اسهال مسافرتی

3. استفاده از پودرهای او-آر-اس

یکی از مهم‌ترین چیزهایی که باید در نظر داشته باشید وقتی دچار اسهال می‌شوید، جلوگیری از کم‌آبی بدن است. برای تهیه محلول نمکی – خوراکی، از دستور زیر استفاده کنید:

برای هر 8 اونس از آب شیرین و پاک، 1/4 قاشق غذاخوری جوش شیرین اضافه کنید.

حتما آبمیوه‌های بسته‌بندی شده و از برندهای معتبرِ تهیه کنید.

مصرف مایعات فراوان را فراموش نکنید.

اسهال مسافرتی / قرص ضد اسهال مسافرتی

برای اسهال تو سفر چی بخورم ؟

    4. مصرف نکردن برخی غذاها

    توصیه می‌کنیم که اگر می‌توانید، از غذاهای زیر دوری کنید:

    • صدف، سوشی و ماهی خام
    • تخم‌مرغ خام
    • غذاهای خیابانی
    • سالاد و سبزیجات خام که ممکن است توسط افراد مختلف حمل شده باشند یا با آب آلوده شسته شده باشند.
    • گیاهان آبزی
    • گوشت گوساله، خوک و ماهی
    • محصولات لبنی و آب‌میوه‌های غیر پاستوریزه، غذاهای بوفه‌ای، مگر اینکه در کشتی‌های کروز یا رستوران‌های با کیفیت عالی باشند.

    اسهال مسافرتی / قرص ضد اسهال مسافرتی

    5. مسواک زدن در سفر

    این نکته به خصوص در سفر به کشورهای در حال توسعه اهمیت دارد. از آب جوشیده یا بسته‌بندی شده و بهداشتی برای شستشوی دهان‌تان استفاده کنید.

    اسهال مسافرتی / قرص ضد اسهال مسافرتی

    6. در سفر آب درمانی کنید

    باید آب را حداقل به مدت 2 تا 3 دقیقه بجوشانید و سپس اجازه دهید سرد شود و بعد استفاده کنید. همچنین آب جوشیده را در ظروف کاملا بهداشتی نگهداری کنید. می‌توانید برای ضدعفونی کردن آب، ید یا کلر به آن اضافه کنید.

    (اگر باردار هستید، باید در مصرف ید خیلی احتیاط کنید.) برای کلر زنی، یک قطره کلر را به یک لیتر آب اضافه کنید و مراقب باشید که رنگ آب هنگام مصرف ابری نشود.

    اسهال مسافرتی / قرص ضد اسهال مسافرتی

    7. پروبیوتیک استفاده کنید

    پروبیوتیک‌ها به عنوان یک درمان مؤثر برای اسهال شناخته شده‌اند، اما اثرگذاری آن‌ها بستگی به فرد، مقصد و نوع باکتری دارد. افراد مختلف در این زمینه پژوهش کردند و به نتایج جالبی رسیدند. حتما قبل از سفر در مورد مصرف پروبیوتیک‌ها با پزشک خود مشورت کنید.

    اسهال مسافرتی / قرص ضد اسهال مسافرتی

    8. غذاهای کاملا پخته شده بخورید

    همیشه به ضرب‌المثل «بجوشانید، بپزید، پوست بکنید یا فراموشش کنید» توجه کنید! اگر از غذای خود مطمئن نیستید، بهتر است آن را نخورید.

    فقط از جاهای مطمئن و معروف غذا تهیه کنید. فقط از آب‌های معدنی و بسته‌بندی شده استفاده کنید.

    اگر می‌توانید، آب شهری که از لوله کشی می‌آید را ابتدا جوشانده و سپس مصرف کنید تا میکروب‌های احتمالی را از بین ببرید.

    در اینجا لیستی
    “““html

    از غذاهای مطمئن را دراختیار شما قرار می دهیم :

    • از گزینه های خشک، مانند نان استفاده کنید.
    • غذاهای پخته‌ای که به صورت داغ عرضه می‌شوند را مصرف کنید.
    • هرگز از یخ در نوشیدنی‌های خود استفاده نکنید.
    • چای و قهوه‌هایی که حداقل تا 70 درجه سانتیگراد حرارت دیده‌اند.
    • آب جوشیده شده در ظروف مطمئن و بهداشتی.
    • فقط از گوشت کاملاً پخته شده و بدون حتی یک لکه صورتی رنگ در آن استفاده کنید.
    • غذاهای کنسرو شده مصرف کنید؛ مراقب تاریخ انقضا نیز باشید.

    اسهال مسافرتی / قرص ضد اسهال مسافرتی

    نکات ضروری هنگام مصرف غذا‌های خانگی در بین راه

    برخی افراد غذا را در خانه می‌پزند تا در بین راه آن را استفاده کنند، در این موارد شست‌وشوی دست‌ها قبل از خوردن غذا و پرهیز از مصرف مواد غذایی که سریع فاسد می‌شوند مانند انواع گوشت‌ها و سالاد الویه به ویژه در هوای گرم ضروری است.

    سبزی‌ها و میوه‌هایی که در طول سفر مصرف می‌شوند باید به دقت شست‌وشو و ضدعفونی شوند، زیرا میوه‌ها و سبزی‌های نشسته می‌توانند حامل انواع میکروب‌ها یا انگل‌های بیماری‌زا باشند.

    اسهال مداوم در مسافران

    دو درصد از کسانی که دچار اسهال مسافرتی می‌شوند، دچار اسهال مزمن می‌شوند که بیش از یک ماه طول می‌کشد.

    این اختلالات ممکن است فرد را دلسرد و خسته کند، چون تشخیص در بیشتر مواقع علیرغم آزمایش‌های تشخیصی گسترده، گیج کننده است و در بعضی افراد، عوامل آسیب‌زا ناشناخته می‌مانند.

    برخی از مطالعات محدود نشان می‌دهند که شش ماه پس از دوره حاد اسهال مسافرتی، در 4 تا 32 درصد موارد، بروز سندرم روده تحریک‌پذیر (روده عصبی) پس از عفونت اتفاق می‌افتد.

    سایت رضیم
    “`

    دیدگاهتان را بنویسید

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

    دکمه بازگشت به بالا