آشنایی با تنقلات جذاب و خوشمزه شب یلدا + دستور تهیه (مرحله به مرحله)

“`html
میوهها و تنقلات شب یلدا چیست؟
رضیم : انواع تنقلات شب یلدا شامل میوههای تازه پاییزی، میوههای خشک تابستانی، آجیل و انواع دسر و شیرینیهایی است که برای دور هم نشینی خانواده در طولانیترین شب سال آماده میشوند.
پذیرایی شب یلدا با تنقلات وخوراکی های مخصوص شب یلدا
۱. ژله هندوانه دسر خوشمزه شب یلدا
ژله هندوانه یکی از دسرهای خوشمزه برای شب یلداست که میتوانید آن را به شکل دسر انار با نشاسته یا به صورت قاچهای زیبا درست کنید. تهیه این ژله بسیار آسان است و با صرف یک ساعت زمان، میتوانید یک دسر خوش رنگ و خوشمزه برای شب یلدا آماده کنید.
مواد لازم :
- پودر ژله قرمز مانند آلبالو ۱ بسته
- پودر ژله آلوئه ورا ۱ بسته
- خامه ۱۰۰ گرم
- رنگ خوراکی سبز به میزان لازم
- شکلات چیپسی به میزان لازم
دستور تهیه:
پودر ژله آلبالو را در ۱.۵ لیوان آب جوش حل کنید. سپس ۱ قاشق مرباخوری خامه را با ۲ قاشق غذاخوری از ژله حلشده مخلوط کنید و این ترکیب را به ژله آلبالو اضافه کنید.
ژله را در یخچال بگذارید تا نیم بند شود، سپس آن را هم بزنید و شکلات چیپسی را به آن اضافه کنید. بعد این ترکیب را در قالب ناودانی بریزید و دوباره در یخچال قرار دهید تا سفت شود.
پودر ژله آلوئه ورا را در ۱ لیوان آب جوش حل کنید و بعد از خنک شدن، خامه را به آن اضافه کرده و هم بزنید تا ترکیب یکنواخت شود. نیمی از این مخلوط را به عنوان لایه دوم بعد از سفت شدن لایه اول، در قالب بریزید.
پس از سفت شدن لایه دوم، چوبهای بستنی را با فاصله ۴-۳ سانتیمتر در ژله فرو کنید. رنگ سبز را به نیم دیگر مخلوط ژله آلوئه ورا و خامه اضافه کنید و به عنوان لایه سوم بعد از سفت شدن لایه دوم در قالب بریزید.
پس از اینکه همهی لایهها سفت شدند، با یک چاقوی تیز ژله را از دیواره قالب جدا کنید و برش بزنید.
۲. کیک لبو خوراکی خوشمزه شب یلدا
کیک لبو یکی از محبوبترین تنقلات شب یلداست که با استفاده از میوههای خوش رنگ و طعم به آن جلوه ویژهای میدهد. کیک کدو حلوایی و کیک لبو از جمله این خوراکیها هستند.
مواد لازم :
- لبوی کوچک ۲۵۰ گرم
- کره ۲۵۰ گرم
- پوست لیموی رنده شده ۳ قاشق چایخوری
- پودر شکر ۱ پیمانه
- تخم مرغ ۴ عدد
- آرد ۳۰۰ گرم
- بکینگ پودر ۲ قاشق چایخوری
- کشمش بی دانه ۱۵۰ گرم
دستور تهیه:
فر را روی حرارت ۱۷۵ درجه سانتیگراد گرم کنید. لبوها را بشویید، پوست بکنید و رنده کنید. کره، پوست لیمو و پودر شکر را در یک کاسه بریزید و با همزن برقی بزنید تا رنگ آن روشن شود.
تخممرغها را یکی یکی اضافه کرده و هم بزنید تا مواد خوب مخلوط شوند. آرد و بکینگ پودر را با هم مخلوط کرده و الک کنید، سپس به مخلوط اضافه کنید و هم بزنید.
در پایان، لبوی رنده شده و کشمش را اضافه کنید و با بقیه مواد مخلوط کنید. قالبی به قطر ۲۰ سانتیمتر را چرب کرده و مایه کیک را در آن بریزید.
قالب را حدود ۶۵-۷۰ دقیقه در فر بگذارید تا کیک بپزد.
بیشتر بخوانید : دستور تهیه ۶ نوع دسر ویژه برای شب یلدا
۳. باسلوق انار یکی از تنقلات ویژه شب یلدا
باسلوق انار یکی از تنقلات خوشمزه برای شب یلداست که با طعم انار درست میشود و به این مناسبت بیشتر جلوه میکند.
مواد لازم :
- آب انار ۱ پیمانه
- پودر ژلاتین ۱ قاشق چایخوری
- نشاسته ۵۰ گرم
- پودر نارگیل ۲ پیمانه
- گلاب ۱/۲ پیمانه
- روغن مایع ۱ قاشق چایخوری
- شکر ۱/۲ پیمانه
- دانه انار ۱/۴ پیمانه
“““html
دستور تهیه:
نشاسته را در آب انار بریزید و هم بزنید تا خوب حل شود، سپس گلاب و شکر را به آن اضافه کنید.
مواد را روی حرارت ملایم قرار دهید و مرتب هم بزنید تا غلیظ شود، سپس از روی حرارت بردارید.
پودر ژلاتین را در ۲ قاشق غذاخوری آب انار بریزید و روی بخار آب بگذارید، مرتب هم بزنید تا ژلاتین در آب انار حل شود.
سپس از روی حرارت برداشته و بگذارید خنک شود. پس از خنک شدن، ژلاتین را به مخلوط نشاسته اضافه کرده و هم بزنید.
روی یک سطح صاف یک تکه فویل بگذارید و روی آن پودر نارگیل بپاشید. مایه باسلوق را روی فویل بریزید، دست خود را چرب کنید و مایه را رول کنید تا به شکل لوله درآید.
سپس مقداری دانه انار روی آن بپاشید و فویل را دور آن بپیچید. باسلوق را یک ساعت در فریزر و ۲۴ ساعت در یخچال قرار دهید تا کاملا سفت شود، سپس از فویل جدا کرده و برش بزنید.
بیشتر بخوانید : دستور تهیه لوکوم یا باسلوق انگور، دسری شیک و متفاوت برای شب یلدا
۴. شیرینی هویج از انواع تنقلات شب یلدا
یکی از انواع تنقلات شب یلدا، شیرینیها هستند که یا مانند کوکی هندوانه به شکل میوه درست میشوند یا مانند شیرینی هویج که با میوههای خوش رنگ و خوشمزه تهیه میشود. شیرینی هویج یکی از سادهترین و خوشمزهترین شیرینیهاست که به راحتی درست میشود.
مواد لازم :
- هویج متوسط ۳ عدد
- شکر ۳ پیمانه
- آب ۲ پیمانه
- پودر نارگیل به میزان لازم
- فندق درسته ۱ پیمانه
دستور تهیه:
هویجها را رنده کنید، سپس ۲ پیمانه آب و ۳ پیمانه شکر به آن اضافه کنید و روی حرارت بگذارید تا به جوش بیاید. بعد حرارت را کم کنید و حدود ۲ ساعت صبر کنید تا هویج پخته و آب آن غلیظ شود.
حرارت را خاموش کرده و پس از سرد شدن، آن را در غذاساز بریزید تا به شکل خمیر درآید. فندق را به خمیر هویج اضافه کنید و هم بزنید.
کف سینی را با یک تکه کاغذ روغنی بپوشانید و خمیر هویج را روی آن پهن کنید. روی خمیر را با پشت قاشق صاف کنید و ۸-۷ ساعت در یخچال قرار دهید تا سفت شود.
سپس روی آن پودر نارگیل بپاشید و با استفاده از یک چاقوی خیس برش بزنید. تکههای شیرینی را برگردانید و طرف دیگر را نیز پودر نارگیل بپاشید.
بیشتر بخوانید :
دسرهای خوشمزه ویژه دورهمی شب یلدا
دستور تهیه کامل دسر پاناکوتای انار خوشمزه و لذیذ