آشنایی با خواص بی نظیر نارنگی در دوران بارداری (2 نکته مهم)

ارزش غذایی نارنگی در دوران بارداری
در هر ۱۰۰ گرم نارنگی، این مواد غذایی موجود است:
ویتامین آ : ۴۲۰ واحد بینالمللی
کربوهیدرات : ۳۴/۱۳ گرم
فیبر غذایی : ۸/۱ گرم
پروتئین : ۸۱/۰ گرم
تیامین (ویتامین B1) : شش صدم میلیگرم
نیاسین (ویتامین B3) : سی و هفت صدم میلیگرم
ویتامین B6 : هشت صدم میلیگرم
ویتامین C : بیست و هفت میلیگرم
کلسیم : ۳۷ میلیگرم
آهن : ۱۵/۰ میلیگرم
منیزیم : ۱۲ میلیگرم
فسفر : ۲۰ میلیگرم
پتاسیم : ۱۶۶ میلیگرم
سدیم : ۲ میلیگرم
روی : ۰۷/۰ میلیگرم
چربی : ۳/۰ گرم
کالری : ۴۴ کیلوکالری
فواید درمانی نارنگی در دوران بارداری
نارنگی به طور کلی میوهای با طبیعت سرد است و منبع خوبی از ویتامین C و بتاکاروتن محسوب میشود. این میوه به کاهش تب و بهبود وضعیت کبد کمک میکند. برخی بر این باورند که نارنگی به خاطر خاصیت ضدعفونیکنندگیاش میتواند در درمان مشکلاتی مانند سفلیس موثر باشد. همچنین به خاطر داشتن ویتامین A، برای پیشگیری از سرطان مفید است.
نارنگی میتواند آرامشبخش خوبی برای اعصاب باشد و به تصفیه و افزایش خون کمک میکند. اگر دچار بیخوابی هستید، متخصصان توصیه میکنند یک یا دو ساعت قبل از خواب، چند عدد نارنگی بخورید.
این میوه نه تنها موجب افزایش اشتها میشود، بلکه برای تقویت قلب و معده نیز مناسب است و به افراد کماشتها و کسانی که تمایل دارند وزن خود را افزایش دهند، توصیه میشود.
کارشناسان تغذیه بیان میکنند که به خاطر ویتامینهای C، A و B، نارنگی میتواند باعث شادابی قلب شود و عملکرد آن را تنظیم کند.
نارنگی دارای خاصیت مدر است و به همین دلیل میتواند به دفع سموم از بدن کمک کند. پزشکان معمولاً مصرف نارنگی را برای بیمارانی که از سرگیجه رنج میبرند، تجویز میکنند. همچنین این میوه با بهبود چسبندگی خون میتواند به درمان بعضی از مشکلات عروقی نیز کمک کند.
نارنگی به خاطر منیزیم زیادی که دارد، در انجام فعالیتهای عضلانی، گوارش و سیستم عصبی موثر است. همچنین به دلیل داشتن مقادیر بالای فسفر و کلسیم، در ساخت استخوانها و اسکلت بدن تاثیرگذار است و میتواند به تقویت حافظه و هوش کمک کند.
این میوه به درمان بیماریهای زیر کمک میکند:
- چاقی
- برونشیت
- التهاب ریه
- آسم
- زکام
- فشار خون بالا
- بیماریهای پوستی مختلف
نارنگی و فشار خون:
نارنگی سرشار از پتاسیم و دارای سدیم کمی است. این باعث میشود تا رگهای خونی آرام شوند و فشار خون را در حد مناسبی نگه دارند.
نارنگی و سلامت قلب:
فیبر، ویتامین C، ویتامین B6 و پتاسیم به حفظ سلامت قلب کمک میکنند.
نارنگی و مبارزه با عفونتها:
یک نارنگی بزرگ حدود 53 درصد از نیاز روزانه ویتامین C را تأمین میکند. ویتامین C یک آنتیاکسیدان قوی است که به بدن کمک میکند در برابر عفونتها مقاومتر باشد و رادیکالهای آزاد را کاهش دهد.
نارنگی برای زیبایی پوست و مو:
جذب
ویتامین C فقط به مبارزه با عفونتها کمک نمیکند، بلکه در ساخت و حفظ کلاژن، که یک پروتئین مهم در مو و پوست است، نقش دارد. همچنین، ویتامین A موجود در این میوه به حفظ رطوبت مو کمک میکند با افزایش تولید چربی. نارنگی میتواند به بهبود سیستم گوارش شما نیز کمک کند، زیرا منبع عالی فیبر است.
نوشیدن آب نارنگی تازه یا افزودن میوه خشک آن به غذا میتواند فشار خون را کاهش دهد و کنترل کند. افرادی که نیاز به پتاسیم بیشتری دارند، میتوانند این نیاز را با مصرف نارنگی، پودر نارنگی یا آب آن برآورده کنند.
پوست نارنگی یکی از کارآمدترین قسمتهای این میوه در درمان و تسکین سرفههای زمستانی است. میوه نارنگی به کاهش تب و بهبود وضعیت کبد هم کمک میکند. اگر دچار بیخوابی هستید و شبها خواب راحتی ندارید، متخصصان تغذیه توصیه میکنند یک یا دو ساعت قبل از خواب چند دانه نارنگی بخورید.
این میوه به عنوان یک ادرارآور خوب عمل میکند و بنابراین میتواند به دفع سموم بدن کمک کند، البته به شرطی که در مصرف آن زیادهروی نشود. همچنین خوردن نارنگی به افرادی که دچار سرگیجه میشوند پیشنهاد میشود.
نارنگی حاوی مقدار زیادی منیزیم است و به فعالیت عضلات، دستگاه گوارش و سیستم عصبی کمک میکند. به خاطر داشتن فسفر و کلسیم بالا، این میوه در تشکیل استخوان و اسکلت بدن نیز موثر است.
درمان نفخ شکم با نارنگی:
افرادی که دچار نفخ شکم هستند میتوانند با مصرف میوه نارنگی به درمان نفخ خود بپردازند. نارنگی علاوه بر تقویت معده و قلب، به عنوان یک اشتهاآور طبیعی برای بیماران کماشتها و کسانی که تمایل به افزایش وزن دارند، پیشنهاد میشود.
نارنگی، اکسپکتورانتی طبیعی:
میوه نارنگی به عنوان یکی از بهترین داروهای طبیعی ضدسرفه شناخته میشود و در طب سنتی چین به عنوان اکسپکتورانت طبیعی معروف است. مصرف این میوه به افرادی که سرفههای خلطدار دارند، به شدت توصیه میشود. این میوه مانند شربت اکسپکتورانت عمل کرده و کمک میکند تا اخلاط موذی از گلو تخلیه شود و سرفهها کاهش یابد.
نارنگی و مسمومیت در بارداری:
افرادی که دچار مسمومیت با الکل میشوند، میتوانند با نوشیدن آب نارنگی یا خوردن نارنگی تازه این مسمومیت را کاهش دهند. خاصیت سمزدایی نارنگی به افراد کمک میکند تا زودتر بر ضعف و مسمومیت خود غلبه کنند.
کاهش فشار خون بالا در بارداری با نارنگی:
اگر به فشار خون مبتلا هستید، نوشیدن آب نارنگی تازه یا افزودن میوه خشک آن به غذا میتواند به شما در کنترل و کاهش فشار خون کمک کند.
منبع غنی پتاسیم:
افرادی که به پتاسیم بیشتری نیاز دارند، میتوانند از طریق میوه نارنگی، پودر نارنگی یا آب این میوه مقدار پتاسیم مورد نیاز خود را تأمین کنند.
خواص پوست نارنگی
خوردن پوست نارنگی میتواند از بیماریهای قلبی جلوگیری کند. از پوست سبزرنگ این میوه برای درمان فشار خون پایین و التهاب استفاده میشود. طبق گفته متخصصان تغذیه، جویدن پوست نارنگی کلسترول بد خون را کاهش میدهد و تاثیر آن مشابه داروهای شیمیایی است اما بدون عوارض منفی.
آنزیمهای موجود در سلولهای سرطانی با ترکیبی به نام Q40 که در پوست نارنگی وجود دارد، از بین میروند. آنتیاکسیدانهای پوست نارنگی 20 برابر بیشتر از خود میوه هستند. بر اساس طب چینی، پوست نارنگی میتواند اختلالات مربوط به طحال و ریه را درمان کند.
مصرف پوست میوه نارنگی ناراحتیهای عصبی، افسردگی، استرس و اختلالات خواب را نیز کاهش میدهد. بسیاری از اختلالات گوارشی میتوانند با مصرف پوست نارنگی بهبود یابند و نفخ و حالت تهوع را کاهش دهند.
با تحریک سیستم لنفاوی، پوست نارنگی میتواند به دفع مایعات اضافی کمک کند و با چاقی مفرط مبارزه کند. پس از شستن پوست نارنگی، آن را در فر یا زیر نور خورشید خشک کرده و پودر کنید. این پودر را میتوان بر روی تمام غذاها از جمله خورشت، سوپ، برنج، چای و مرغ اضافه کرد.