دارو های گیاهی

آشنایی با خواص دارویی بی نظیر گل نسترن (2 نکته مهم)

بهترین آپلیکیشن آشپزی

“`html

نسترن و این همه خاصیت

نسترن یک گیاه ایرانی است که گونه‌های وحشی آن در حال حاضر در کوه‌ها و مناطق سنگلاخی کشور رشد می‌کند. در آذربایجان، می‌توان انواع آن را در کنار جاده‌های روستایی و زمین‌های کشاورزی دید.

نسترن دارای طبع گرمی است. میوه آن سرشار از ترکیبات مفیدی چون فلاونوئید، اسانس، پکتین، قند، تانن، ویتامین C و ویتامین‌های B است. همچنین دارای اسیدهای مختلفی از جمله اسید سیتریک و مالیک، و موسیلاژ بوده و شامل کاروتن و چربی نیز می‌باشد.

نسترن یک درختچه کوچک با حداکثر ارتفاع ۳ متر است. برگ‌های آن پنج تا هفت برگچه دندانه‌دار دارند که به شکل بیضی نوک‌تیز است. گل‌های آن به رنگ‌های صورتی کمرنگ، سفید مایل به صورتی و یا سفید می‌باشند. این گل زیبا و خوشبو دارای خواص دارویی زیادی است و از آن می‌توان رب مخصوصی تهیه کرد که جایگزین خوبی برای رب انار در غذاها محسوب می‌شود.

خواص درمانی نسترن

نسترن دارای خواص خوبی مثل ادرارآوری، قابض بودن، درمان اسهال، کاهش التهاب و ورم کلیه‌ها، آرامش اعصاب، جلوگیری از خونریزی، دفع سنگ کلیه و مثانه، رفع بی‌خوابی و تسریع جریان خون است. دمنوش میوه نسترن شاداب‌کننده است، بوی بد دهان را رفع می‌کند و در درمان اسهال کودکان مؤثر است. همچنین به قوی‌تر شدن معده کمک می‌کند.

الیاف درون میوه نسترن خاصیت ضدانگلی دارند و دردهای نقرس را تسکین می‌دهند. غرغره کردن جوشانده نسترن برای مشکلات لثه و دندان درد مفید است. این جوشانده همچنین می‌تواند در شستشوی زخم‌ها و درمان بیماری‌های پوستی به عنوان یک ماده ضدعفونی کننده استفاده شود. موسیلاژ موجود در میوه نسترن مقاومت بدن را به خصوص در برابر بیماری‌های مانند سرماخوردگی افزایش می‌دهد.

توصیه ها و تجویز درباره مصرف نسترن

برای تهیه دمنوش نسترن، ۵۰ گرم میوه نسترن را در یک لیتر آب جوش دم کنید و به عنوان یک نوشیدنی خوشبو و نشاط‌آور مصرف کنید. این دمنوش برای درمان اسهال، تقویت معده و رفع بوی بد دهان نیز مفید است.

جوشانده نسترن

برای تهیه جوشانده نسترن، ۵۰ گرم از برگ‌ها و گل‌های خشک آن را در یک لیتر آب بجوشانید و به مدت ۱۵ تا ۲۰ دقیقه بپزید. این جوشانده به عنوان ضدعفونی کننده برای شستشوی زخم‌ها و درمان بیماری‌های پوستی استفاده می‌شود. همچنین می‌توانید برای درمان مشکلات داخلی دهان، درد دندان و خونریزی لثه‌ها از آن استفاده کنید. افرادی که عرق می‌کنند می‌توانند بعد از حمام بدن خود را با این جوشانده خوشبو شستشو دهند.

گل نسترن

داروی ضد انگل نسترن

اگر یک قاشق چای‌خوری از الیاف درون میوه نسترن را با ۵۰ گرم عسل مخلوط کنید و قبل از غذا مصرف کنید، این ترکیب در از بین بردن انگل‌ها به خصوص در کودکان مفید خواهد بود.

شربت نسترن

برای تهیه شربت نسترن، یک کیلوگرم میوه نسترن را بعد از حذف الیاف و دانه‌ها تمیز کنید و سپس با ۲۵۰ گرم نبات کوبیده و مقداری شکر مخلوط کنید. بعد از آن ۱٫۵ لیتر عرق نعنا اضافه کرده و به مدت دو هفته در جای گرم نگهداری کنید. هر روز این محلول را هم بزنید. از این شربت می‌توان استفاده کرد.

“`

روزانه یک فنجان از این گیاه را در هر وعده غذایی بنوشید.

قبل از اینکه از گیاهان دارویی استفاده کنید، حتماً از خواص آن‌ها آگاه شوید. بعضی از گیاهان ممکن است واکنش‌های خاصی بروز دهند. بنابراین، توصیه می‌شود قبل از مصرف، با یک پزشک متخصص مشاوره کنید.

در طب سنتی آذربایجان (تّرکِه دوا) برای درست کردن نوعی آش طبی به نام (گیلدیک آشی) از میوه‌های غنی از ویتامین C استفاده می‌شود. این آش ترکیبی از خرما، میوه نسترن و برخی حبوبات است و طعم آن شیرین و بسیار مغذی است. دانه‌های داخل میوه هم به سوپ بیماران اضافه می‌شود. برای کمک به بهبود ضرب‌دیدگی‌های استخوان، می‌توان از برگ‌های کوبیده شده نسترن نوعی ضماد تهیه کرده و آن را روی ناحیه آسیب‌دیده قرار داد.

آشنایی با خواص دارویی بی نظیر گل نسترن (2 نکته مهم)

separator line

بیشتر بخوانید:

separator line

سایت رضیم

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا