دارو های گیاهی

آشنایی با خواص و مضرات لگجین (2 نکته مهم)

بهترین آپلیکیشن آشپزی

“`html

معرفی میوه لگجین یا هندوانه وحشی

لگجین یا هندوانه وحشی گیاهی است که در طب سنتی خواص زیادی از آن یاد شده. برگ‌های این گیاه در اوایل بهار می رویند و در این فصل می‌توان از فواید درمانی آن بهره برد.

این گیاه که به نام لگجین نیز شناخته می‌شوید، به وفور در استان بوشهر پیدا می‌شود. نام علمی این گیاه caparis spinosa است. میوه‌ی کوچک آن برای درست کردن ترشی استفاده می‌شود و میوه‌ی رسیده‌اش را تازه و مستقیم می‌خورند. تحقیقات نشان داده که ریشه این گیاه می‌تواند در درمان هپاتیت موثر باشد. گیاه لگجی بومی سرزمین ماست و متاسفانه از آن غافل می‌شویم در حالی که در کشورهای دیگر مثل مراکش، اسپانیا، ایتالیا، پرتغال و یونان طرفداران زیادی دارد.

لگجین به کاهش نفخ کمک کرده و خاصیت ضد رماتیسمی دارد. همچنین برای درمان تصلب شرایین و عفونت کلیه استفاده می‌شود. در طب آیروودایی، لگجی به عنوان یک محافظ و تحریک کننده کبد شناخته شده است. در بعضی موارد، لگجی برای درمان آسیب‌ها به مفاصل و پوست نیز کاربرد دارد. پوست ریشه‌ی آن همچنین سابقاً برای درمان بیماری‌های مختلف، به ویژه بیماری‌های کبد و طحال مورد استفاده قرار می‌گرفته است.

در اسپانیا از این گیاه نوعی سس به نام سس کبار تهیه می‌شود که عطر و طعم خوبی دارد و کمی شبیه سس خردل است. غنچه‌ی آن به عنوان ادویه در تهیه سس، کره، پنیر و تزیین غذا و سالاد استفاده می‌شود. میوه‌های نارس و کوچک نیز در سرکه یا آب نمک نگهداری می‌شوند و ترشی خوشمزه‌ای درست می‌کنند. طعم میوه‌ی آن تند و خوش‌طعم است و با پیتزا، گوشت، ماهی، سالاد و ساندویچ سرو می‌شود. همچنین می‌توان آن را به صورت پخته همراه با سبزیجات مصرف کرد.

گیاه‌شناسی لگجین

این گیاه دارای برگ‌هایی به قطر دو سانتی‌متر و گل‌هایی سفید و زیبا است که میوه‌ای خوش‌طعم و شیرین تولید می‌کند. لگجین در نقاط مختلف ایران مانند ایلام، کرمانشاه، کهگیلویه و بویراحمد و بوشهر یافت می‌شود.

مصرف خوراکی لگجین یا هندوانه وحشی

از غنچه‌ی گیاه لگجین به عنوان ادویه در تهیه‌ی سس، کره، پنیر، سالاد، پیتزا، ساندویچ، غذاهای گوشتی و ماهی و در تزیین غذا استفاده می‌شود.

  • میوه‌های نارس و کوچک را پس از برداشت در سرکه یا آب نمک نگهداری کرده و ترشی خوشمزه‌ای درست می‌کنند.
  • در اسپانیا از این گیاه نوعی سس خوش‌عطر و طعم تهیه می‌شود.
  • میوه‌ی رسیده و پخته‌ گیاه با انواع سبزیجات مصرف می‌شود.
  • میوه

کاربرد آرایشی لگجین

از این گیاه برای تولید مواد آرایشی مناسب برای پوست‌های خشک و بعضی داروهای خاص استفاده می‌شود.

خواص لگجین یا هندوانه وحشی

  • اگر دچار نفخ می‌شوید، می‌توانید لگجین را به عنوان یک سبزی خوراکی با غذا مصرف کنید.
  • این گیاه خاصیت ضد روماتیسمی دارد و در بهبود دردهای مفاصل مفید است.
  • “`

  • تصلب شرائین و عفونت‌های کلیه را درمان می‌کند.
  • برای درمان زخم‌های مفاصل، پوست و سایر نواحی بدن کاربرد دارد.
  • ریشه‌ی این گیاه برای درمان بیماری‌های کبد و طحال مؤثر شناخته شده است.
  • این گیاه خاصیت ادرارآوری و قابض دارد.
  • استفاده از آن، بدن را در برابر سرماخوردگی قوی‌تر می‌کند.
  • خاصیت ضد میکروبی و ضد التهابی دارد.
  • مشکل کم‌خونی و رنگ پریدگی صورت را برطرف می‌کند.
  • توان عمومی بدن و اعصاب را تقویت می‌کند.
  • جوانه‌ها و گل‌های این گیاه قدرت‌بخش هستند.
  • از دم‌کرده‌ی گیاه برای درمان نقرس استفاده می‌شود.
  • مصرف برگ‌های لگجین، کرم‌های معده و روده را از بین می‌برد.
  • پوست این گیاه آرام‌بخش، عرق‌آور و ملین است.
  • در درمان سرفه و تسکین حملات آسم مؤثر است.

separator line

بیشتر بخوانید:

separator line

آشنایی با خواص و مضرات لگجین (2 نکته مهم)

سایت رضیم

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا