آشنایی با سبزی مخصوص دلمه کلم و دستور تهیه پیچیدن آن (مرحله به مرحله)

“`html
سبزی دلمه کلم
سبزی دلمه کلم موضوعی است که در مورد آن صحبت میکنیم. دلمه کلم یکی از غذاهای خوشمزه و معروف ایرانی است که با کلم پیچ درست میشود. دلمهها انواع مختلفی دارند، اما معمولاً مواد داخل آنها مثل هم هستند. روش تهیه دلمه کلم بسیار آسان است و شما به راحتی میتوانید یک غذای خوشطعم و عالی درست کنید.
سبزی مخصوص دلمه کلم شامل چه سبزیهایی است؟
1. سبزی دلمه کلم: تره
تره خواصی مشابه سیر و پیاز دارد، اما طعم و بوی ملایمتری دارد و خوشبویی دهان را بهتر میکند. خوردن تره برای رفع یبوست، ترش کردن غذا، مشکلات هضم غذا، چاقی و درد مفاصل مفید است.
2. سبزی دلمه کلم: گشنیز
گشنیز برای جلوگیری از حالت تهوع، استفراغ و بیماریهای معده به کار میرود. این گیاه سرشار از مواد مفید است و به همین دلیل همواره خواص جدیدی از آن کشف میشود.
به علاوه، برگهای تازه گشنیز یک پیشغذای عالی برای کمک به هضم غذا هستند.
کالری تخم گشنیز: 100 گرم گشنیز خام و پخته چقدر کالری دارند؟
3. سبزی دلمه کلم: شوید
شوید با طبیعت گرم و خشک، برای افرادی که مزاج سرد دارند مفید است. این سبزی مسکن درد معده و روده است و به هضم غذا کمک میکند. خوردن شوید همچنین میتواند مشکلاتی مانند یرقان (زردی پوست) و سکسکه را حل کند.
استفاده از شوید تازه برای بهبود سرفه، تنگی نفس، درد قاعدگی و دیگر مشکلات مفید است.
4. سبزی دلمه کلم: جعفری
جعفری یکی دیگر از سبزیهای دلمه کلم است. در طب سنتی، جعفری برای درمان مشکلات گوارشی، فشار خون بالا، بیماریهای قلبی و دیابت استفاده میشود. خواص این سبزی به دلیل وجود آنتیاکسیدانها و ویتامینهای مختلف است.
5. سبزی دلمه کلم: مرزه
مرزه ترکیبات شیمیایی خوبی دارد که خاصیت آنتیاکسیدانی دارند. این ترکیبات از بروز بیماریها جلوگیری میکنند و به سلامت بدن کمک میکنند.
به علاوه، فیبر موجود در مرزه به کاهش کلسترول بد خون کمک میکند.
6. سبزی دلمه کلم: ترخون
ترخون یکی از گیاهان معطر است که در صنایع غذایی مورد استفاده قرار میگیرد. این گیاه به افزایش ترشح اسید معده و اشتها کمک میکند و همچنین فشارخون را کاهش میدهد.
7. سبزی دلمه کلم: نعنا
نعنا بویی خوش دارد و برای درمان سرماخوردگی، مشکلات معده و تنظیم فشار خون هم مفید است.
دستور تهیه دلمه کلم برگ
- کلم پیچ بزرگ: یک عدد
- برنج: ۲ پیمانه
- لپه: نصف پیمانه
- گوشت چرخ کرده: ۴۰۰ گرم
- سبزی دلمه: یک کیلو
- پیاز: ۲ عدد
- نمک، فلفل و زردچوبه به میزان لازم
- رب گوجه فرنگی: ۳ قاشق غذاخوری
- آب نارنج یا آبلیمو به میزان لازم
- پیاز داغ به میزان لازم
مراحل تهیه دلمه کلم برگ:
برگهای کلم را یکی یکی جدا کرده و از ساقه جدا میکنیم. در یک قابلمه بزرگ آب میریزیم و وقتی به جوش آمد، برگهای کلم را داخل آن میگذاریم.
زمانی که برگها نرم شدند، آنها را آبکش کرده و کنار میگذاریم تا خنک شوند. پیازها را ریز خرد کرده و در کمی روغن تفت میدهیم تا نرم و طلایی شوند. سپس گوشت چرخ کرده را با نمک، فلفل، زردچوبه و رب به پیازها اضافه میکنیم.
برنج را که شستهایم، در قابلمهای با آب و کمی نمک میپزیم تا نیمپز شود. لپهها را جداگانه بپزید و کنار بگذارید. سبزی دلمه را هم خرد کنید.
در یک کاسه، مواد تفت داده شده را با برنج نیمپز، لپه پخته شده و سبزی دلمه مخلوط میکنیم.
در این مرحله، از قسمت پشت کلم که دارای رگ برگ ضخیم است، کمی با کارد برش میدهیم تا بتوانیم مواد را داخل کلم ریخته و آن را به راحتی بپیچیم.
سپس مقداری از مواد دلمه را داخل برگها میگذاریم و لبههای برگ را روی مواد میآوریم. با مقداری پیاز داغ، رب و آب نارنج یا آبلیمو سس درست کرده و روی دلمهها میریزیم. بعد روی آنها سلفون کشیده و یک ساعت در فر که از قبل گرم شده، میگذاریم.
دستور تهیه پیچیدن دلمه کلم
برگهای دلمه کلم باید در آب پخته شوند. برای این کار، برگها را جدا کرده و بشویید. قابلمهای پر از آب کرده و بگذارید جوش بیاید. برگها را به صورت جداگانه به آب جوش اضافه کنید و حدود ۳ تا ۵ دقیقه بپزید.
در آب کلم دو قاشق غذاخوری سرکه و یک قاشق چایخوری نمک بریزید. بعد از پختن برگها، آنها را با آب سرد آبکش کنید تا کاملاً خنک شوند. بعد از پختن، تیغه سفت پشت برگها را بگیرید تا برگها نرم شوند.
مایه دلمه را در جایی که تیغه برگ کلم است بریزید. کمی از انتهای برگ را روی مواد رول کنید و تقریباً یک دور رول کنید تا مواد میانی دیده نشوند.
دو طرف برگ را روی رول برگردانید و مجدد تا انتهای برگ رول کنید. دلمههای پیچیده شده را در کنار یکدیگر بچینید تا باز نشوند. حتماً زیر ظرف دو لایه برگهای ضخیمتر کلم بچینید تا دلمههای زیر بیشتر پخته نشوند و وا نروند.
سبزی دلمه برگ مو چیست و چه خواصی دارد
دستور تهیه دلمه فلفل دلمهای خوشمزه و مجلسی
سبزی دلمه فلفل دلمهای
سبزی دلمه بادمجان : دستور تهیه دلمه بادمجان خوشمزه و مجلسی