رسپی

آشنایی با فواید شگفت انگیز آش شیر تبریزی (مرحله به مرحله)

بهترین آپلیکیشن آشپزی

“`html

دستور تهیه آش شیر تبریزی

آش شیر یکی از غذاهای محلی تبریز است. این آش مخصوصاً در روزهای سرد زمستانی بسیار خوشمزه می‌شود.

این آش دارای مواد مغذی و مفیدی است و همه افراد، از کودکان تا بزرگسالان، می‌توانند از آن بهره‌مند شوند.

مواد لازم برای تهیه آش شیر: برای ۴ تا ۶ نفر

  • شیر: ۱ لیتر
  • گندم پوست کنده: ۳۰۰ گرم
  • نخود: ۶۰ گرم
  • نمک و فلفل: به میزان لازم
  • کشمش بی‌دانه، گردو، بادام: برای تزیین

دستور تهیه آش شیر تبریزی:

گندم را از شب قبل خیس کنید. سپس آن را با یک لیتر آب و نخود روی حرارت بگذارید تا نخود پخته شود و گندم نرم و لعاب دار گردد.

بعد از این‌که حبوبات خوب پخته شد، کمی نمک اضافه کنید تا آب آن‌ها کم شود. سپس شیر را به مخلوط اضافه کنید و با حرارت ملایم بگذارید تا آش غلیظ شود.

در انتها، آش را در ظرف سرو کنید و روی آن مقدار زیادی کشمش شسته شده، گردو و بادام بپاشید. معمولاً این آش را با فالوده خانگی سرو می‌کنند.

طرز پخت آش شیر/آش شیر تبریزی

خواص آش شیر تبریزی

خواص آش شیر عبارتند از:

1. خواص شیر در آش شیر

سموم مختلف از طرق مختلف، مانند محیط یا غذاهای ناسالم، می‌توانند به بدن ما راه پیدا کنند. یکی از فواید نوشیدن روزانه شیر این است که این سموم را خنثی می‌کند. این سموم بسیار خطرناک هستند و می‌توانند به سلامتی آسیب بزنند. به همین دلیل، نوشیدن روزانه شیر به از بین بردن سموم کمک می‌کند.

استخوان‌ها و دندان‌ها اعضای مهمی از بدن ما هستند. استخوان‌ها در انجام فعالیت‌ها کمک می‌کنند و شیر به حفظ سلامت دندان‌ها نیز کمک می‌کند. بنابراین، هضم مواد غذایی به خوبی انجام می‌شود و ویتامین‌ها و مواد مغذی جذب می‌شوند.

با افزایش سن، قدرت استخوان‌ها و دندان‌ها کاهش می‌یابد، زیرا کلسیم که ماده‌ای ضروری برای استحکام آن‌هاست، از طریق ادرار دفع می‌شود. لذا نوشیدن شیر می‌تواند به تقویت استخوان‌ها و دندان‌ها کمک کند و از مشکلات این نواحی جلوگیری نماید.

بد نیست بدانید که نوشیدن شیر برای سلامتی بی خطر است، مگر برای افرادی که به لاکتوز حساسیت دارند. این افراد می‌توانند از شیر بز استفاده کنند.

شیر همچنین دارای کالری است که می‌تواند انرژی بدن را تأمین کند. اگرچه برخی افراد از کالری پرهیز می‌کنند، اما باید بدانند که بدن به کالری نیاز دارد. باید در مصرف آن دقت کرد چون کالری بیش از حد می‌تواند منجر به چاقی شود.

آشنایی با فواید شگفت انگیز آش شیر تبریزی (مرحله به مرحله)

یکی دیگر از مزایای شیر این است که می‌تواند فشار خون را در افراد با فشار خون بالا یا پایین تنظیم کند. تحقیقی در اسپانیا نشان داد که افرادی که هر روز شیر می‌خورند، خطر ابتلا به فشار خون بالا در آنها ۵۴ درصد کمتر است.

کالری شیر: یک لیوان شیر کم‌چرب و پرچرب چقدر کالری دارد؟

2. خواص گندم در آش شیر

گندم با دانه‌های غنی از فیبر (الیاف) برای سلامت روده بسیار مفید است، اما الیاف اصلی آن بیشتر در سبوس آن موجود است. تحقیقات نشان می‌دهد که برخی از عناصر این دانه، مانند پروبیوتیک‌ها، به تغذیه باکتری‌های مفید روده و بهبود عملکرد دستگاه گوارش کمک می‌کنند.

یک مطالعه نشان داد که مصرف سبوس گندم می‌تواند خطر ابتلا به یبوست را در کودکان کاهش دهد. با این حال، بسته به علت یبوست، مصرف سبوس همیشه نمی‌تواند به رفع آن کمک کند.

“““html

تنهایی یبوست را درمان کند.

رایج‌ترین سرطان در دستگاه گوارش، سرطان روده بزرگ است. تحقیقات نشان داده‌اند که مصرف غلات، به ویژه گندم، می‌تواند خطر ابتلا به این نوع سرطان را کم کند. یک مطالعه نشان داد که خوردن غذاهای کم‌فیبر می‌تواند تا 40 درصد احتمال ابتلا به سرطان را افزایش دهد.

یک نکته واضح این است که گندم دارای آنتی‌اکسیدان‌ها و مواد مغذی گیاهی است که خطر ابتلا به سرطان روده بزرگ را کاهش می‌دهد.

گندم می‌تواند در درمان بسیاری از مشکلات گوارشی مؤثر باشد. در یک مطالعه بر روی تعدادی از بیماران، نتایج مثبتی به دست آمد. در یک تحقیق دیگر، استفاده از عصاره گندم به کاهش اثرات منفی آمیلوئید کمک کرده است.

آشنایی با کالری، ارزش غذایی و خواص گندم و سبوس گندم

3. خواص نخود در آش شیر

نخود دارای فوائد زیادی است، از جمله: بهبود سلامت پوست و مو، کاهش قند خون، کمک به درمان دیابت، کاهش وزن، درمان یبوست و اسهال، پایین‌آوردن فشار خون، بهبود سلامت قلب و عروق، درمان ناباروری در مردان، جلوگیری از پوکی استخوان و پیشگیری از سرطان.

کالری نخود: 100 گرم نخود چه مقدار کالری دارد؟

فواید آش شیر/خواص آش شیر

4. خواص کشمش در آش شیر

کشمش، انگور خشک‌شده است. این میوه غنی از آهن، پتاسیم، کلسیم و ویتامین‌های گروه B است و خواص آنتی‌اکسیدانی دارد که از تخریب سلول‌ها جلوگیری می‌کند.

کشمش میوه‌ی خشک‌شده‌ی انگور است که با توجه به نوع انگور و روش خشک‌کردن، نام‌های متفاوتی دارد و در تمام سال در دسترس است.

فیبر موجود در کشمش به جلوگیری از سرطان کولون و رشد غیرطبیعی سلول‌ها کمک می‌کند، همچنین برای کنترل قند خون و درمان مشکلات معده و یبوست مفید است. کشمش انرژی‌زا است و آب اضافی بدن را کاهش می‌دهد.

5. خواص گردو در آش شیر

التهاب مزمن در بدن می‌تواند به بیماری‌های مختلفی از جمله بیماری‌های قلبی، دیابت نوع 2، آلزایمر و سرطان منجر شود. مصرف گردو می‌تواند در بهبود التهاب کمک کند. ترکیبات موجود در گردو به مبارزه با استرس اکسیداتیو و التهاب کمک می‌کنند.

یکی از مهم‌ترین نتایج مصرف گردو، کنترل وزن است که به کاهش خطر ابتلا به دیابت نوع 2 کمک می‌کند. همچنین، گردو می‌تواند به کنترل قند خون نیز کمک کند.

کالری گردو: ارزش غذایی گردو

6. خواص بادام در آش شیر

بادام دارای خواص زیادی می‌باشد، از جمله: بهبود عملکرد مغز، پیشگیری از زوال عقل، کاهش کلسترول بد خون، تقویت استخوان‌ها، پیشگیری از بیماری‌های قلبی، حفظ سلامت پوست و مو، کاهش فشار خون و جلوگیری از سرطان.

دستور تهیه آش گوشت و گوشت چرخ کرده خوشمزه و مفید

دستور تهیه آش آبادانی، صبحانه‌ای خوشمزه و مقوی

سبزی آش کشک: دستور تهیه آش کشک خوشمزه و ساده

دستور تهیه آش حبوبات جوانه‌دار، خوشمزه و مقوی

سبزی آش برگ مو چیست؟ خواص آش برگ مو

“`

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا