آش ماسوآ | دستور تهیه آش محلی لرستان ( بروجرد ) (مرحله به مرحله)

طرز تهیه آش ماسوآ بروجرد
به این آش ، آش ماسوآ میگویند که آ به معنی آب و ماسو به معنی کشک، ماست یا دوغ است. با رضیم همراه باشید.
آش ماسـوآ – افطاری محلی به سبک بروجردیها
مواد لازم برای تهیه آش ماسوآ
- نخود / یک پیمانه، خیس شده
- لوبیا سفید / یک پیمانه، خیس شده
- نمک / به مقدار لازم
- بلغور خام / یک پیمانه سرخالی، خیس شده
- پیاز / یک عدد، خرد شده
- اسفناج / یک و نیم کیلو، خرد شده
- کشک / یک پیمانه، ساییده شده
- زعفران / یک قاشق غذاخوری، در صورت تمایل
- نعناع داغ / نصف پیمانه
- پیاز داغ / نصف پیمانه
- سیر داغ / نصف پیمانه
- نمک / به اندازه کافی
دستور تهیه آش ماسوآ
- نخود و لوبیا را از شب قبل خیس کنید و روز بعد با آب و نمک بر روی حرارت ملایم بپزید.
- آب بلغور را که از شب قبل خیس شده است، عوض کرده و با پیاز خرد شده و آب به مقدار لازم روی حرارت کم بگذارید تا خوب پخته و لعاب بیاندازد.
- بعد از نیم پز شدن، مرتب هم بزنید تا ته نگیرد. سپس اسفناج خرد شده را اضافه کنید و در دیگ را بردارید تا ادامه پخت انجام شود.
- نخود و لوبیای پخته شده، کشک جوشانده و زعفران را به آن اضافه کرده و بگذارید تا روی حرارت ملایم جا بیفتد.
- درآخر نعناع داغ، پیاز داغ و سیر داغ را به آش اضافه کنید. مقداری از آنها را برای تزئین کنار بگذارید.
- زمانی که آش آماده شد، آن را در ظرف مورد نظر ریخته و با باقیمانده نعناع داغ، پیاز داغ و سیر داغ تزئین کنید و بعد نوش جان کنید.
نکتههای کلیدی برای پخت آش ماسوآ
1ـ این دستور 295 گرم کربوهیدرات، 100 گرم پروتئین، 100 گرم چربی و 2480 کیلوکالری انرژی دارد.
2ـ در مرکز استان، که خرمآباد یا خرماوه است، این غذا را ماسوا مینامند، اما در بروجرد، این غذا را (ماسوآ) یا (ماسوعا) و به زبان لری فارسی (ماست عبا) میگویند.
3ـ اگر خواستید، میتوانید سیر داغ و زعفران را حذف کنید که به طعم غذا آسیبی نرساند.
4ـ اگر از کشک خانگی یا محلی استفاده میکنید، آن را به مدت 20 دقیقه بجوشانید تا هم غلیظ شده و هم میکروبزدایی شود.
5ـ اگر خواستید، میتوانید کمی زعفران به کشک اضافه کنید.
بیشتر بخوانید :
دستور تهیه آبگوشت کشک | غذای محلی
آبگوشت بامیه | دستور تهیه آبگوشت با بامیه غذای محلی ایلام
دستور تهیه آب ترشی غذای محلی چهارمحال و بختیاری