آش میوه | دستور تهیه ۵ مدل آش میوه خوشمزه و آسان + عکس (مرحله به مرحله)

“`html
دستور تهیه پخت آش میوه یا آش ترش آش میوهدر منزل
آش میوه یک غذای خوشمزه است که در تابستان با میوههای تازه و در زمستان و سایر فصلها با میوههای خشک درست میشود. زردآلوی تازه، آلو سیاه و آلبالو زیبایی و طعم خوبی به این آش میدهند.
مهمترین نکته در طعم این آش ترشی و شیرینی آن است که باعث میشود مزهای دلپذیر ایجاد شود. برخی افراد برای خوشطعمی بیشتر به این آش آبغوره یا رب اضافه میکنند و برخی هم از سرکه و شیره استفاده میکنند. به همین دلیل است که این آش به آش ترش نیز معروف است. با ما همراه باشید.
دستور تهیه آش میوه مرحله به مرحله
برای درست کردن آش میوه نیازی به سبزیجات نیست، اما اگر دوست داشته باشید میتوانید تره، جعفری، گشنیز و برگ چغندر به آن اضافه کنید. در غیر این صورت، میتوانید آش را بدون سبزی تهیه کنید.
1 – دستور تهیه آش میوه با گوجه برقالی
مواد لازم:
- لوبیا قرمز: یک پیمانه
- نخود: یک پیمانه
- عدس: ۲ پیمانه
- برنج: نیم پیمانه
- گندم پوست کنده: یک پیمانه
- رشته آش: ۳۵۰ گرم
- آلوی خورشتی: ۲۰۰ گرم
- برگه آلو زرد: ۲۰۰ گرم
- قیسی زرد آلو: ۲۰۰ گرم
- آلبالو خشک: ۲۰۰ گرم
- گوجه برقالی: ۲۰۰ گرم
- نمک، فلفل و ادویه: به مقدار لازم
- پیاز متوسط: ۲ عدد
- تره، جعفری، گشنیز و برگ چغندر (در صورت تمایل): یک کیلو گرم
دستور تهیه:
- لوبیا قرمز و نخود را از شب قبل خیس کنید و سپس در قابلمهای بگذارید تا بپزند. بعد از نیمپز شدن، عدس و گندم را نیز به آن اضافه کنید.
- پیاز خرد شده را در قابلمهای دیگر با کمی روغن تفت دهید تا طلایی شود. سپس نمک، فلفل، ادویه و رب گوجه را اضافه کنید و کمی تفت دهید.
- برنج را با مقداری آب به پیاز داغ اضافه کنید و سپس سبزیجات را هم به آن بیفزایید.
- حالا حبوبات پخته را اضافه کنید و آرام هم بزنید. وقتی مواد آش پخت، میوههای خشک و رشته آش را نیز اضافه کنید و منتظر بمانید تا آش خوب جا بیفتد.
- پس از آماده شدن آش میوه، میتوانید با نعنا داغ، پیاز داغ و میوههای خشک آن را تزئین کنید.
نکات مهم:
- حبوبات را از شب قبل بخیسانید تا سریعتر بپزند و نفخ آنها کاهش یابد.
- نیم ساعت قبل از افزودن میوههای خشک، آنها را در آب سرد بخیسانید.
- در حین پخت، پیوسته آش را هم بزنید تا ته نگیرد.
2 – دستور تهیه آش میوه با حبوبات
مواد اولیه:
- پیاز داغ ۴ قاشق غذاخوری
- زردچوبه به مقدار لازم
- نمک و فلفل سیاه به مقدار لازم
- حبوبات ۴۵۰ گرم
- سبزی آش ۱ کیلو گرم
- رشته آش ۳۵۰ گرم
- آلو بخارا ۱۰۰ گرم
- برگه زردآلو ۱۰۰ گرم
- آلوچه ۱۰۰ گرم
- به ۱ عدد متوسط
- نعناع داغ به مقدار لازم
دستور تهیه:
- دو قاشق غذاخوری پیاز داغ را در قابلمهای روی حرارت متوسط بریزید و کمی زردچوبه، نمک و فلفل سیاه به آن اضافه کنید و تفت دهید.
- حبوبات خیس خورده را به همراه چند لیوان آب اضافه کنید و بگذارید حدود یک ساعت بپزند تا نرم شوند.
- سبزیجات را نیز به مخلوط اضافه کنید و بگذارید بپزند.
“““html
نکته مهم برای تهیه آش میوه
برای تهیه این آش باید توجه کنید که طعم آن ملس باشد. برای این منظور از به، آلو و برگه زردآلو استفاده کنید تا طعم ملس به خوبی حس شود.
اگر پس از اضافه کردن رشته هنوز آش آبکی بود، میتوانید مقداری آرد را در آب حل کرده و به آش اضافه کنید و اجازه دهید حدود 20 دقیقه بجوشد تا کمی سفتتر شود.
اگر خیلی سفت شد، میتوانید مقداری آب به آن اضافه کنید و بگذارید کمی بجوشد تا آش رقیقتر شود.
حتما دقت کنید که از سبزیهای تازه و پاک و خردشدهای که برای این آش استفاده میکنید، بیشتر از مقدار گفتهشده استفاده نکنید؛ زیرا در این صورت طعم سبزی غالب میشود و طعم خوبی نخواهد داشت.
اگر به سبزی تازه دسترسی ندارید، میتوانید به همان نسبت از سبزی خشک شده استفاده کنید.
هنگام سرو این آش، میتوانید از آبغوره نیز استفاده کنید، چرا که در رستورانهای شمالی این آش را با آبغوره سرو میکنند.
دستور تهیه آش میوه با گوشت چرخ کرده
مواد لازم:
- گوشت چرخ کرده 500 گرم
- ترهفرنگی 200 گرم
- جعفری خردشده 200 گرم
- نعناع 200 گرم
- گشنیز 200 گرم
- برگ چغندر 200 گرم
- برنج 200 گرم
- پیاز داغ عسلی 3 قاشق سوپخوری
- نخود 125 گرم
- لوبیا قرمز 125 گرم
- آلبالو 500 گرم
- گوجه سبز 500 گرم
- زردآلو 500 گرم
- گندم 100 گرم
- فلفل به مقدار لازم
- نمک به مقدار لازم
دستور تهیه:
- پیاز داغ، نخود، لوبیا و گندم را با کمی زردچوبه و 5 تا 6 لیوان آب بپزید. سپس برنج را اضافه کنید و بعد از پخت برنج، سبزیها را که تمیز و خرد شدهاند به آش اضافه کنید.
- گوشت را به شکل کوفته ریزه درست کرده و به آش اضافه کنید و گاهی هم بزنید تا همه چیز خوب بپزد.
- هسته میوهها را جدا کنید و در اواخر پخت، میوهها را به آش اضافه کنید. مقداری نمک و فلفل به آن بزنید و دقت کنید که میوهها پخته شوند اما زیاد له نشوند.
- در زمستان میتوانید به جای میوه تازه از برگ زردآلو، آلوهای خشک و مربای آلبالو استفاده کنید. فراموش نکنید که میوههای خشک را قبل از استفاده خیس کنید.
- در انتهای پخت میتوانید 4 تا 5 قاشق شکر به آش اضافه کنید تا طعم آن کمی ترش و شیرین شود.
دستور تهیه آش میوه با گندم
مواد لازم:
- گوشت چرخ کرده: ربع کیلو
- برنج: نصف پیمانه یا 100 گرم
- گوجه سبز: ربع کیلو
- سبزی آش شامل تره…
“““html - جعفری , نعنا , گشنیز , برگ چغندر : ربع کیلو
- زرد آلو : ربع کیلو
- آلبالو : ربع کیلو
- پیاز سرخ کرده : 1 تا 2 قاشق سوپ خوری
- گندم پوست گرفته : 14 ( یک چهارم ) پیمانه یا 50 گرم
- نخود و لوبیای قرمز : 125 گرم
- نمک و فلفل : به مقدار کافی
دستور تهیه:
- پیاز داغ را با نخود، لوبیا و گندم در 5 تا 6 لیوان آب بپزید.
- وقتی آب جوشید، برنج را اضافه کنید و سبزی را پس از تمیز کردن و خرد کردن، هنگامی که برنج پخته شد، به آش اضافه کنید.
- گوشت را به شکل کوفته ریزه درست کرده و به آش اضافه کنید. آش را گاهی هم بزنید تا خوب بجوشد.
- هسته میوهها را جدا کنید و در اواخر پخت، میوهها را اضافه کنید. نمک و فلفل را بریزید. میوهها باید بپزند ولی له نشوند.
5 – دستور تهیه آش میوه و سیب
مواد لازم :
- لوبیا قرمز یک پیمانه
- نخود یک پیمانه
- عدس 2 پیمانه
- برنج نصف پیمانه
- گندم پوست کنده یک پیمانه
- رشته آش 350 گرم
- گوشت چرخ کرده 500 گرم
- آلوی خورشی 200 گرم
- برگه آلو زرد 200 گرم
- سیب 200 گرم
- آلبالو خشک 200 گرم
- گوجه برقانی 200 گرم
- نمک، فلفل و زردچوبه به مقدار لازم
- پیاز متوسط 2 عدد
دستور تهیه :
- لوبیا قرمز و نخود را از قبل خیس کنید و چند بار آب آن را عوض کنید. سپس آنها را در قابلمه بریزید و با مقداری آب بپزید تا نیمپز شوند.
- بعد از نیمپز شدن، آب آن را خالی کرده و دوباره با آب تازه بپزید تا کاملاً نرم شوند.
- این کار باعث میشود که خاصیت نفاخیت حبوبات از بین برود. حالا عدس و گندم را به آن اضافه کنید و پس از نرم شدن، پیاز خرد شده را که با روغن تفت دادهاید به مواد اضافه کنید. نمک، فلفل و ادویه را هم بیفزایید و بگذارید در حرارت ملایم بپزند.
- سپس برنج را به آش اضافه کنید. گوشت چرخ کرده را با پیاز رنده شده و ادویه مخلوط کرده و ورز دهید.
- از این گوشت کوفته ریزه درست کنید و اگر از سبزی آش استفاده میکنید، کنار سبزی به آش اضافه کنید.
بیشتر بخوانید :
دستور تهیه ی آش گندم سنتی و خانگی
دستور تهیه پخت آش دوغ با ۶ روش سنتی و خوشمزه + عکس
دستور تهیه ۸ مدل آش کدو حلوایی خوشمزه و پرخاصیت + عکس