دانستنی های پزشکی

آلودگی هوا و چند راه مقابله با آن در تهران (2 نکته مهم)

بهترین آپلیکیشن آشپزی

“`html

آلودگی هوا و چند راه مقابله با آن در تهران

آلودگی هوا – کارشناسان و گروه‌های محیط زیستی در سطح جهانی به این نتیجه رسیده‌اند که کمک به حفاظت از محیط زیست و منابع طبیعی بسیار مهم و ضروری است. کلید اصلی برای بهتر کردن اوضاع محیط زیست، کاهش مصرف سوخت‌های فسیلی است.

با توجه به مشکلاتی که در صد سال گذشته به خاطر پخش مواد آلوده‌کننده در محیط به وجود آمده، تلاش برای داشتن هوای پاک‌تر در چند دهه اخیر شدت گرفته و حالا به یک واقعیت جهانی تبدیل شده است،

چرا که آلودگی هوا مرزهای بین کشورها را نمی‌شناسد و هیچ کسی در برابر آلودگی هوا ایمن نیست. در حال حاضر، این مشکل بیشتر شهرهای بزرگ و پرجمعیت را تحت تأثیر قرار می‌دهد.

کارشناسان و گروه‌های زیست‌محیطی دریافته‌اند که اتخاذ روش‌های موثر برای محافظت از محیط زیست یک امر ضروری است. کاهش استفاده از سوخت‌های فسیلی، کلید اصلی حفظ شرایط مناسب در زمین است.

آلودگی هوا و چند راه مقابله با آن در تهران

● راه های مقابله با آلودگی هوا:

▪ یکی از بهترین راه‌ها برای کاهش آلودگی، جلوگیری از آن در مبدا است: یعنی ساخت و طراحی خودروهایی که کمترین سوخت را مصرف کنند، به‌طرز موفقی در کشورهای پیشرفته انجام شده و آن‌ها در تلاش برای بهبود وضعیت هستند. ‌می‌دانیم که وسایل نقلیه در ایران نسبت به دیگر کشورها سوخت بیشتری مصرف می‌کنند.

▪ تغییر سوخت خودروها به گاز طبیعی (CNG) به جای بنزین و کاهش واردات بنزین.

آلودگی هوا و چند راه مقابله با آن در تهران

▪ برگزاری برنامه‌های آموزشی برای کاهش مصرف سوخت به روش‌های مختلف، مثل آموزش نگهداری از خودروها، نحوه رانندگی و عوامل مؤثر بر مصرف سوخت خودرو.

▪ استفاده از رسانه‌ها (مثل رادیو، تلویزیون، مطبوعات و …) و فعالیت‌های منظم برای آموزش و افزایش آگاهی در مورد تهدیدهای مربوط به آلودگی هوا و اهمیت اجرای قوانین مربوط به آن‌ها، بسیار ضروری است. این رسانه‌ها از اولین ابزارهایی هستند که می‌توانند برای ایجاد تغییر استفاده شوند.

آلودگی هوا و چند راه مقابله با آن در تهران

▪ به کودکان از همان سنین کم آموزش دهیم که استفاده از وسایل نقلیه عمومی، دوچرخه یا پیاده‌روی در مسافت‌های کوتاه به بهبود کیفیت هوا کمک می‌کند؛

▪ خارج کردن صنایع آلاینده از مناطق شهری؛

آلودگی هوا و چند راه مقابله با آن در تهران (2 نکته مهم)

▪ از رده خارج کردن خودروهای قدیمی و فرسوده با حفظ حقوق مالکان آن‌ها.

▪ استفاده از انرژی‌های تجدیدپذیر که اکنون در بسیاری از نقاط دنیا در حال پیشرفت است.

“`

آن‌ها شامل منابع مختلفی هستند از جمله انرژی خورشید، باد، انرژی گرمایی اقیانوس‌ها، انرژی امواج آب و انرژی جزر و مد اقیانوس‌ها، و بیوگاز. بیوگاز سوختی پاکیزه است که از تجزیه میکروبی مواد آلی در غیاب اکسیژن به دست می‌آید و می‌توان از آن برای پخت و پز، گرم کردن فضا و آب، روشنایی و حتی تولید توان مکانیکی در ماشین‌آلات کشاورزی استفاده کرد.

درختان و گیاهان به عنوان ریه‌های زمین شناخته می‌شوند و برای سلامتی این سیاره ضروری هستند. اما انسان با تولید دی‌اکسید کربن و آسیب به لایه اوزون، وضعیتی خطرناک ایجاد کرده است. درختان توانایی زیادی در اصلاح این تاثیرات دارند. به همان اندازه که درختان اکسیژن در جو ایجاد می‌کنند، قطع آن‌ها می‌تواند به از بین رفتن این مزیت منجر شود.

یک درخت در طی دویست سال می‌تواند دی‌اکسید کربن هوا را جذب کند و کربن را در چوب خود ذخیره کند. اما اگر آن را قطع کنیم و به صورت چوب یا کاغذ بسوزانیم، این کربن دوباره به شکل دی‌اکسید کربن آزاد می‌شود و به تشدید اثرات گلخانه‌ای کمک می‌کند. بنابراین نیاز داریم که درخت بکاریم و از قطع درختان بپرهیزیم، زیرا هر درخت مانند یک جواهر باارزش است. لایه اوزون و گازهای گلخانه‌ای مرز نمی‌شناسند و قطع هر درخت اثرات جهانی خواهد داشت.

ما باید از انرژی‌ها به شکل مناسب و به مقدار لازم استفاده کنیم. انرژی‌های خانگی شامل: پخت و پز، روشنایی، حرارتی، الکتریکی و مکانیکی است.

آلودگی هوا و چند راه مقابله با آن در تهران

پس:

باید درب یخچال را کمتر باز کنیم، از آب گرم فقط برای مصارفی که لازم است استفاده کنیم و انرژی برق را برای چراغانی‌های تجملاتی به کار نبریم. این کارهای ساده به ما کمک می‌کند تا از اتلاف انرژی جلوگیری کنیم، منابع طبیعی را هدر ندهیم و در هزینه‌های خانوادگی صرفه‌جویی کنیم. هوا نعمتی باارزش است که باید بین همه تقسیم شود.

برخی از متخصصان و مسئولان به نزدیکی سونامی سرطان هشدار می‌دهند و برخی دیگر براین باورند که اگرچه آمار ابتلا به سرطان افزایش یافته، اما نمی‌توان به طور قطعی گفت این سونامی در راه است.

آلودگی هوا و چند راه مقابله با آن در تهران

با این حال، دکتر علیدوستی در افتتاحیه نهمین کنگره کلینیکی انکولوژی اعلام کرده که فاجعه نزدیک است و با هر روز که می‌گذرد، این خطر افزایش می‌یابد. طبق گفته علیدوستی، حدود 60 درصد موارد جدید ابتلا به سرطان در کشورهای کمتر توسعه‌یافته رخ خواهد داد و کشور ما نیز از این موج سرطانی که قرار است در جهان به راه بیفتد، مصون نخواهد ماند.

از همین ارقام و آمارها می‌توان دریافت که محققان معتقدند با بهبود سبک زندگی و تغذیه مناسب، می‌توان تا حد زیادی خطر ابتلا به سرطان را کاهش داد.

1. انگور قرمز بخورید

خواص ضدسرطانی انگور، به ویژه نوع قرمز آن، بسیار شناخته شده است. محققان بر این باورند که این میوه سرشار از آنتی‌اکسیدان‌ها است که می‌تواند…

خطر ابتلا به سرطان را پایین بیاورید. پژوهشگران می‌گویند که احتمال ابتلا به سرطان‌های معده، پوست، کبد، غدد لنفاوی و سینه با مصرف انگور قرمز به شکل قابل توجهی کمتر می‌شود. علاوه بر این، رنگدانه‌های موجود در این میوه می‌تواند سلامت پوست مصرف‌کنندگان را نیز تأمین کند. پس تا فصل انگور تمام نشده، با کمک این میوه یک قدم برای کاهش خطر سرطان بردارید.

2. سیر و پیاز را فراموش نکنید

از بوی پیاز خام نترسید و با غذاهای خود چند پر از آن را مصرف کنید. محققان می‌گویند پیاز و موسیر سرشار از آنتی‌اکسیدان‌ها هستند و ترکیباتی که برای جلوگیری از رشد سلول‌های سرطانی یا پیشگیری از این بیماری ضروری است را در خود دارند. پس اگر با پیاز خام زیاد رابطه ندارید، حداقل آن را کمی تفت دهید و در غذایتان بریزید. از طرفی، مصرف سیر را هم فراموش نکنید. محققان می‌گویند سیر یک داروی طبیعی ضد سرطان است و مصرف مداوم آن می‌تواند خطر ابتلا به سرطان کولون را تا 50 درصد کاهش دهد.

3. از گوشت قرمز فاصله بگیرید

افرادی که هر روز حدود 150 گرم گوشت قرمز می‌خورند، 13 درصد بیشتر از دیگران با خطر مرگ به علت بیماری‌های قلبی یا سرطان مواجه هستند. محققان می‌گویند زنانی که پروتئین حیوانی زیادی مصرف می‌کنند، 70 درصد بیشتر از دیگران ممکن است به مشکلات مربوط به غدد لنفاوی مبتلا شوند. همچنین افرادی که چربی‌های اشباع شده زیادی در غذای خود دارند، تا 90 درصد با این خطر مواجه هستند. جایگزینی ماهی به جای گوشت قرمز و استفاده از روغن زیتون به جای کره و روغن‌های آفتابگردان می‌تواند تا حد زیادی این خطر را کاهش دهد.

4. کمتر کباب بخورید

هر وقت می‌خواهید خودتان را تقویت کنید، به جای درست کردن شام سراغ کبابی‌ها می‌روید و دو سیخ کباب می‌خورید؟ محققان می‌گویند این بدترین راهی است که برای تقویت خودتان انتخاب می‌کنید. بررسی‌ها نشان می‌دهد که مصرف مواد غذایی دودی و غذاهایی که روی آتش کباب می‌شوند، خطر ابتلا به سرطان معده را افزایش می‌دهند. پس برای حفظ سلامتی‌تان هم که شده، کمتر برای خودتان غذاهای دودی و کباب درست کنید.

5. 30 دقیقه قدم بزنید

کار و خستگی را بهانه نکنید و 30 دقیقه از هر روزتان را بدون فکر کردن به هیچ چیز صرف قدم زدن کنید. محققان می‌گویند نشستن‌های مداوم می‌تواند شما را به جمع بیماران سرطانی وارد کند. بررسی‌ها نشان می‌دهد زنانی که هر روز 30 تا 40 دقیقه راه می‌روند، کمتر با خطر ابتلا به سرطان سینه روبه‌رو می‌شوند. علاوه بر این، آنها فشار خون و سطح کلسترول پایین‌تری هم دارند و چون هورمون‌هایشان هم تنظیم می‌شود، در کنار سرطان خطر ابتلا به بسیاری از بیماری‌های دیگر را نیز کاهش می‌دهند.

6. چیپس و پنیر ممنوع

وقتی غذاها در درجه حرارت بالا سرخ یا بو داده می‌شوند، ترکیبی سرطان‌زا به نام آکریل‌آمید از آنها آزاد می‌شود که می‌تواند سلامت شما را به خطر بیندازد. بررسی‌های محققان نشان می‌دهد که آزاد شدن این ماده، می‌تواند افراد را با خطر ابتلا به انواع مختلفی از سرطان روبه‌رو کند. پس به جای سیب‌زمینی سرخ‌شده و چیپس، از پوره سیب‌زمینی استفاده کنید.

7. در آرایشگاه مانیکور نکنید

تحقیقات نشان می‌دهد کارهای ساده‌ای که آرایشگران انجام می‌دهند، می‌تواند شما را در خطر ابتلا به سرطان قرار دهد. یکی از این کارها، خشک کردن لاک با دستگاه‌های مخصوص است.

شما حتما دیده‌اید که در سالن‌های آرایشی برای سریع‌تر خشک شدن لاک، از دستگاه‌هایی با نور استفاده می‌کنند. برخورد این نور با دستان شما ممکن است خطر ابتلا به سرطان پوست را افزایش دهد.

8. آسپرین بخورید

اگر پزشک به شما توصیه کرده که آسپرین مصرف کنید، از این کار خودداری نکنید. مطالعات نشان می‌دهند زنانی که روزانه یک عدد آسپرین می‌خورند، کمتر از دیگران در معرض خطر ابتلا به سرطان تخمدان قرار دارند.

با این حال، به خاطر این یافته خودسرانه شروع به مصرف این دارو نکنید. اگر بدن شما نیازی به آسپرین نداشته باشد، مصرف آن ممکن است خطرات جدی به همراه داشته باشد.

9. شیر بنوشید

تحقیقات جدید نشان می‌دهد که مصرف کلسیم می‌تواند خطر ابتلا به سرطان کولون را به طور قابل توجهی کاهش دهد. به گفته محققان، مصرف روزانه 700 میلی‌گرم کلسیم، احتمال ابتلا به این سرطان را 45 درصد کاهش می‌دهد.

از طرف دیگر، محققان توصیه می‌کنند برای بهره‌مندی از فواید شیر، نوع کم‌چرب آن را انتخاب کنید تا به سلامتی‌تان آسیب نرسانید.

10. بیشتر بایستید؛ کمتر بنشینید

تحقیقات نشان می‌دهد افرادی که در طول روز بیشتر نشسته‌اند و کمتر می‌ایستند، 24 درصد بیشتر از دیگران در معرض ابتلا به سرطان روده بزرگ و سرطان آندومتر قرار دارند.

این محققان همچنین دریافته‌اند که افرادی که تماشاگران حرفه‌ای تلویزیون هستند، 54 درصد بیشتر از کسانی که تلویزیون نمی‌بینند، در معرض خطر ابتلا به سرطان روده بزرگ قرار دارند.

به همین دلیل، آنها توصیه می‌کنند که برای کم کردن خطر ابتلا به سرطان، در هر ساعت چند بار از جا بلند شوید و حتی اگر کاری برای انجام دادن ندارید، چند قدم راه بروید.

گردآوری: مجله اینترنتی رضیم

سایت رضیم

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا