آموزش کامل کاشت و پرورش کیوی در خانه (2 نکته مهم)

“`html
مراحل کاشت کیوی در گلدان در منزل
آیا تا به حال کیوی را در گلدان کاشتهاید؟ کیوی میوهای خوشمزه و سالم است که پرورش آن در گلدان خیلی آسان است. در این مقاله از رضیم طریقهی قدم به قدم کاشت کیوی در گلدان را برای شما توضیح میدهیم.
انتخاب نوع کیوی
انتخاب بذر کیوی و کاشت آن یک مرحله هیجانانگیز است. زیرا ممکن است میوهای که از بذر آن میگیرید با نوع اصلی کیوی متفاوت باشد. به طور کلی ۳ نوع کیوی داریم:
کیوی معمولی: این نوع در اکثر میوهفروشیها موجود است، پوست قهوهای زبری دارد و داخل آن سبز رنگ است. برای رشد بهتر این میوه باید آن را به مدت یک ماه در آب سردی بین 7 تا -1 درجه قرار دهید.
کیوی طلایی: این نوع از کیوی معمولی خوشمزهتر است و برای رشد به محیط سردتری نیاز دارد. رنگ این کیوی زرد است.
کیوی برری: این کیوی ترکیبی از دو نوع قبلی است، یعنی خوشمزه و در دمای معتدلتر رشد میکند، اما اندازهی آن کوچکتر است.
بذر را میتوان از مراکز فروش بذر یا گلفروشیها تهیه کرد، اما نمیدانیم که نوع میوه آنها چقدر شیرین و آبدار خواهد بود. به همین دلیل بهتر است خودتان بذر را به دست آورید. برای این کار، یک کیوی شیرین و آبدار را انتخاب کرده و دانههای سیاه آن را با قاشق جدا کنید. برای پاک کردن دانهها از میوه، چندین بار آنها را با آب شسته و با دست به آرامی مالش دهید.
شرایط مورد نیاز برای کاشت کیوی
رشد دانه کیوی
دانههای بهدستآمده را در یک دستمال مرطوب قرار داده و در یک ظرف پلاستیکی که قابل بسته شدن است، بگذارید. سپس آن را در یک جای گرم قرار دهید تا دانهها سبز شوند. مراقب باشید که دستمال باید تا زمان رشد دانهها مرطوب باقی بماند. اگر رطوبت دستمال از بین رفت و دانهها هنوز کامل رشد نکردند، دوباره آن را مرطوب کنید.
کاشت دانههای جوانهزده کیوی
۳ تا ۴ دانه جوانهزده را همراه با دستمالی که روی آن است، در یک گلدان بگذارید. ادامه دهید تا تمام بذرها کاشته شوند.
قرار دادن در نور کافی
گلدانهایی که جوانهها در آنها هستند را در خانه پشت پنجره قرار دهید تا نور کافی دریافت کنند. اکثر کسانی که در کار پرورش درخت و نهال کیوی هستند تا دو سال گلدان و نهال خود را به بیرون منتقل نمیکنند.
برای تغذیه گیاه از کودهای عمومی استفاده کنید یا از گلفروشی بخواهید شما را درباره نوع کود راهنمایی کند.
انتقال نهال کیوی به گلدان بزرگتر یا باغ
برای نهالهای خود یک محل آفتابی انتخاب کرده و خاک آن را خوب شخم بزنید و با مواد کودی مثل کودهای عمومی مخلوط کنید و بهبود دهید. این کار باید در گلدان یا هر محل دیگری بهطور مشابه انجام شود.
ایجاد تکیهگاه
برای اینکه نهال هنگام رشد کج نشود و وقتی میوه میدهد نشکند، از تکیهگاهی به ارتفاع ۲ متر استفاده کنید.
کاشت در محل جدید
به آرامی نهال را از گلدان خارج کنید و کمی از خاک را روی ریشه باقی بگذارید. سپس یک حفره به اندازه ۲ سانتیمتر بیشتر از طول ریشه ایجاد کنید و نهال را در آن بگذارید و اطراف آن را با خاک کوددار نرم پر کنید. پس از کاشت، آن را آبیاری کنید.
نگهداری از نهال کیوی
بر خلاف بسیاری از میوههای تجاری، درخت کیوی دشمن حشرهای ندارد، اما باید آن را از حیوانات و پرندگان حفاظت کرد. برگ درخت کیوی برای گوسفندان و حتی گربهها خوشمزه است!
در کنار نهال خود یک ستون محکم بگذارید تا نهال بهصورت صاف و درست به درخت تبدیل شود. اگر نهال کج شد، آن را به آرامی به ستون ببندید. هر سال یکبار شاخههای فرعی را هرس کنید تا درخت بلندتر شود. بسته به شرایط، ۳ تا ۵ سال بعد میتوانید از میوهها لذت ببرید.
پس از کاشت کیوی در گلدان، بهتر است که گلدان و نهال خود را به مدت دو سال به بیرون انتقال ندهید.
برای
“`
کشت کیوی از بذر میتواند یک فعالیت جالب و سرگرمکننده باشد که در نهایت نتیجه آن یک گیاه زیبا خواهد بود.
مصرف میوه کیوی برای این افراد بسیار توصیه میشود:
1. افرادی که سیگار میکشند
2. افرادی که الکل مینوشند
3. افرادی که از دیابت یا آلرژی رنج میبرند.
4. خانمهای باردار
5. افراد سالخورده
6. افرادی که دچار شکستگی استخوان شدهاند.
7. افرادی که به پارگی رباط مبتلا هستند.
8. خانمهای یائسه
9. افرادی که مشکلات بینایی دارند، مانند آب مروارید.
10. افرادی که سیستم ایمنی بدنشان ضعیف است، مثل افرادی که مبتلا به ایدز یا تبخال هستند.
چه کسانی نباید از کیوی استفاده کنند؟
افرادی که به نوعی آنزیم به نام آکتیدین حساسیت دارند، نمیتوانند کیوی، آناناس و پاپایا مصرف کنند.
همچنین افرادی که مستعد ابتلا به سنگ کلیه هستند، باید از مصرف این میوه پرهیز کنند چون کیوی حاوی مقدار زیادی اگزالات کلسیم است.
توصیه میشود که کودکان در مصرف این میوه زیادهروی نکنند و البته مصرف آن را نیز به طور کامل قطع نکنند.
از آنجایی که کیوی پتاسیم زیادی دارد، به افرادی که دچار نارسایی کلیه هستند، توصیه میشود که هیچگاه سراغ این میوه نروند.
علامتهای مسمومیت با کیوی شامل کهیر، مشکل در بلع، سوء هاضمه و حالت تهوع است.