ترفند های آشپزی

آموزش کامل ۴ روش‌ خانگی برای خشک کردن توت (2 نکته مهم)

بهترین آپلیکیشن آشپزی

 

چگونه توت سفید را خشک کنیم ؟

توت خشک بسته به نوع آن و میزان قند موجود درش، به شکل‌های مختلفی تهیه می‌شود. توت خشک یکی از خشکبارهای معروف در ایران به شمار می‌رود و انواع مختلفی دارد. سایر انواع توت خشک نیز به‌صورت عمده در بازار عرضه می‌شوند و قابل استفاده در موارد مختلف هستند.

چگونه در منزل شیره توت سفید درست کنیم ؟

چند روش برای تهیه توت خشک وجود دارد

خشک کردن توت در خانه یکی از بهترین روش‌ها برای نگهداری طولانی‌مدت این میوه‌ی خوش‌طعم و مقوی است. در ادامه، آموزش کامل و گام‌به‌گام روش‌های خانگی برای خشک کردن توت سفید یا قرمز رو برات آماده کردم 👇


🍇 ۱. روش خشک کردن توت در آفتاب (سنتی و طبیعی)

✅ مراحل:

  1. توت‌ها را به‌آرامی بشویید و روی پارچه‌ای تمیز و نخی پهن کنید تا آب آن‌ها خشک شود.

  2. یک سینی بزرگ یا پارچه سفید تمیز روی پشت‌بام یا بالکن بگذارید.

  3. توت‌ها را بدون روی‌هم‌افتادن روی سینی بچینید.

  4. روی آن‌ها را با توری نازک یا پارچه نازک سفید بپوشانید تا از حشرات و گردوغبار محافظت شوند.

  5. روزانه توت‌ها را برگردانید تا دو طرف خشک شود.

  6. مدت زمان: حدود ۴ تا ۷ روز بسته به دمای هوا و شدت نور آفتاب.

⚠️ نکته:

  • فقط در هوای گرم و خشک انجام شود.

  • مراقب باشید توت‌ها کپک نزنند.


🔥 ۲. روش خشک کردن توت در فر (سریع و دقیق)

✅ مراحل:

  1. توت‌ها را شسته و خشک کنید.

  2. کف سینی فر را با کاغذ روغنی یا پارچه نخی بپوشانید.

  3. توت‌ها را روی سینی به‌صورت تک‌لایه بچینید.

    آموزش کامل ۴ روش‌ خانگی برای خشک کردن توت (2 نکته مهم)
  4. فر را روی دما ۵۰–۶۰ درجه سانتی‌گراد تنظیم کنید (کمترین دمای ممکن).

  5. درِ فر را کمی باز بگذارید تا رطوبت خارج شود.

  6. هر ۳۰ دقیقه یک بار توت‌ها را زیر و رو کنید.

⏳ مدت زمان: ۳ تا ۵ ساعت

بسته به آب‌دار بودن توت‌ها.


🍃 ۳. روش خشک کردن توت با باد پنکه یا کولر آبی

✅ مراحل:

  1. توت‌ها را شسته و خشک کنید.

  2. آن‌ها را روی سبد یا پارچه نخی در یک محیط سایه و با تهویه خوب بچینید.

  3. یک پنکه روبروی توت‌ها قرار دهید تا جریان هوا باعث خشک شدن شود.

⏳ مدت زمان: حدود ۲ تا ۴ روز

مزیت: بدون گرما و تغییر رنگ – مناسب برای حفظ رنگ طبیعی توت.


⚡️ ۴. روش خشک کردن توت با دستگاه خشک‌کن میوه

✅ مراحل:

  1. توت‌های تمیز و خشک‌شده را در سینی‌های دستگاه بچینید.

  2. دستگاه را روی دمای ۵۰–۶۰ درجه سانتی‌گراد تنظیم کنید.

  3. هر ۲ ساعت سینی‌ها را بچرخانید تا یکنواخت خشک شوند.

⏳ مدت زمان: حدود ۶ تا ۸ ساعت


🏺 نکات مهم برای نگهداری توت خشک:

  • بعد از خشک شدن کامل، توت‌ها را در ظرف شیشه‌ای یا پارچه‌ای بریزید.

  • در جای خشک و خنک و تاریک نگهداری کنید.

  • برای جلوگیری از کپک، کاملاً مطمئن شوید که توت‌ها خشک کامل شده‌اند.

  • در یخچال هم می‌تونید نگهداری کنید برای ماندگاری طولانی‌تر.


1- خشک کردن توت با استفاده از آفتاب

ساده‌ترین روش برای خشک کردن توت، روش سنتی یعنی خشک کردن با آفتاب است.

توجه کنید که توت‌های سفید در زمان رسیدن کامل برای خشک کردن مناسب‌تر هستند. همچنین معمولاً توت‌های با خال سیاه برای این کار بهترند.

  1. بعد از شستن و تمیز کردن توت‌ها، آنها را روی پارچه‌ای تمیز در زیر نور آفتاب و در مکانی با جریان هوا، با فاصله و به‌طور مرتب بچینید تا رطوبتی به آنها نرسد.
  2. به مدت ۳-۴ روز در معرض حرارت مستقیم خورشید قرار دهید تا به حالت نیمه‌خشک تبدیل شود،
  3. پس از آن، توت‌ها را به سایه منتقل کنید و به خشک‌کردن کامل آنها در سایه ادامه دهید تا در مجموع یک هفته بگذرد.
  4. کیفیت، رنگ و ویژگی‌های دیگر توت خشک به روش خشک کردن آن بستگی دارد.
  5. برای جلوگیری از نشستن حشرات روی توت‌ها می‌توانید یک پارچه توری روی آنها پهن کنید.
  6. توجه داشته باشید که محل خشک کردن توت نباید نزدیک لانه مورچه‌ها باشد، زیرا در این صورت توت‌ها پر از مورچه می‌شوند.

نکته: اگر توت‌ها فقط در سایه یا فقط در آفتاب خشک شوند، سیاه می‌شوند. بهترین روش همان‌طور که در توضیحات قبلی آمده است، ترکیبی از آفتاب و سایه است.

2- خشک کردن توت با استفاده از دستگاه ماکروویو

استفاده از مایکروویو یک روش سریع برای خشک کردن توت است.

با کمک مایکروویو می‌توانید در عرض ۳ دقیقه توت خشک تهیه کنید.

سیستم‌های خشک کردن مایکروویو، زمان خشک‌کردن را به‌طور قابل‌توجهی کاهش می‌دهند بدون اینکه کیفیت محصول تحت تأثیر قرار بگیرد.

3- خشک کردن توت با استفاده از دستگاه میوه خشک کن

روش دیگر استفاده از دستگاه میوه خشک کن است که باعث می‌شود آب میوه به آرامی و با حرارت پایین تبخیر شود.

بیشتر این دستگاه‌ها دارای المنت‌های برقی در قسمت پایین هستند که به‌صورت مشبک طراحی شده‌اند و روی آنها هواکش قرار دارد.

بسته به نوع میوه و دستگاه، ممکن است تا ۲۴ ساعت زمان لازم باشد تا میوه‌ها به‌طور کامل خشک شوند. (بهتر است کمی آبلیمو به توت‌ها بزنید تا سیاه نشوند.)

دستگاه میوه خشک‌کن را روی تنظیمات خشک کردن میوه قرار دهید و اگر چنین تنظیمی ندارد، آن را روی دمای ۵۷ درجه سانتی‌گراد تنظیم کنید.

توت‌ها را درون دستگاه بچینید.

بعد از ۱۸ ساعت، برای جلوگیری از خشک شدن بیش از حد توت‌ها، آنها را مرتب چک کنید. اگر به نظرتان کافی بودند، آنها را خارج کنید.

4- خشک کردن توت با استفاده از فر

اگر در منزل میوه خشک کن ندارید،

خشک کردن با فر یک روش عالی برای خشک کردن میوه‌هاست که فقط چند ساعت زمان می‌برد.

برای این که میوه‌ها خوش رنگ و زیبا بمانند، لازم است آن‌ها را به مدت 10 دقیقه در مخلوطی از آب لیمو و آب بخوانید. سپس آن‌ها را در آبکش بگذارید و با یک حوله بدون پرز به آرامی خشک کنید.

  1. ابتدا فر را در دمای 71 درجه سانتی‌گراد گرم کنید.
  2. سینی فر را با کاغذ مومی بپوشانید و تکه‌های میوه را به گونه‌ای بچینید که فاصله بین آن‌ها وجود داشته باشد.
  3. میوه‌ها را داخل فر بگذارید و هر دو ساعت یکبار سینی را بچرخانید.
  4. زمانی که میوه‌ها بافتی شبیه به چرم پیدا کردند و کمی منعطف شدند، آماده خارج کردن از فر هستند.
  5. پس از خارج کردن میوه‌ها از فر، آن‌ها را در ظرف‌های پلاستیکی یا شیشه‌ای بریزید و تا 4 تا 5 روز درب ظرف‌ها را باز بگذارید تا رطوبت باقی‌مانده تبخیر شود.
  6. در این مدت در ظرف را تکان دهید تا میوه‌ها کمی جابه‌جا شوند. بعد از 5 روز درب ظرف را ببندید.

یکی از مزایای خشک کردن میوه‌ها در خانه این است که شما کنترل کاملی بر نتیجه کار دارید و می‌توانید میوه‌ها را به هر اندازه و شکلی که دوست دارید، خشک کنید.

نکته: بهترین روش برای خشک کردن توت، روش سنتی است که توت‌ها را با طعم بهتری تبدیل می‌کند.

توت خشک باید در شرایط بهداشتی و بدون آلودگی خشک شود،

و باید خشک کردن توت متناسب با نوع بافت و سرعت انجام شود تا نتیجه نهایی از نظر خشکی و نرمی مناسب باشد.

مطالب مرتبط

خواص شگفت‌انگیز توت سفید

فواید شیره توت سفید و سیاه

خواص توت برای افراد دیابتی

روش‌های کاشت و تکثیر انواع درخت توت

 

سایت آموزش آشپزی رضیم

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا