بیماری ها و درمان آنها

آنفولانزای معده چیست ؟ ۹ درمان خانگی آنفلوآنزای معده (2 نکته مهم)

بهترین آپلیکیشن آشپزی

“`html

درمان خانگی آنفلوانزای معده

آنفلوآنزای معده (گاستروآنتریت) نوعی بیماری است که به دلیل ویروس‌های مختلفی که به دستگاه گوارش آسیب می‌زنند، به وجود می‌آید. این ویروس می‌تواند از طریق غذاهای آلوده یا به علت عدم رعایت بهداشت در شستشوی دست‌ها منتقل شود. از گوشت خام تا آب‌های آلوده می‌توانند عامل این بیماری باشند.

با اینکه این بیماری را به اشتباه “آنفولانزای معده” می‌نامند، اما هیچ ارتباطی با بیماری آنفلوآنزا ندارد. برای درمان آنفولانزای معده و کاهش علائم، بهتر است با داروهای خانگی آنفولانزای معده آشنا شوید. با مجله رضیم همراه باشید

آنفولانزای معده چیست ؟

زمانی که معده و روده‌های شما دچار التهاب و تحریک می‌شوند، ممکن است به گاستروانتریت (آنفولانزای معده) مبتلا شده باشید. معمولاً، این بیماری به واسطه باکتری‌ها یا انگل‌ها در غذاهای فاسد یا آب‌های آلوده ایجاد می‌شود و ممکن است بروز آن ۱ تا ۲ روز طول بکشد (برای ویروس‌ها) و گاهی نیز برای عفونت‌های باکتریایی، بیش از یک هفته زمان می‌برد.

علل دیگر آنفلوانزای معده عبارتند از:

خوردن صدف، به خصوص صدف خام و نپخته
به اشتراک گذاشتن ظروف، حوله یا غذا با فردی که به آنفلوانزای معده مبتلا است
خوردن غذایی که با فرد آلوده در تماس بوده
تحریکات غذایی، مانند عدم تحمل لاکتوز در محصولات لبنی
روتا ویروس، شایع‌ترین علت اسهال عفونی در نوزادان و کودکان
نوروویروس، که باعث التهاب معده و روده بزرگ می‌شود.

علائم آنفولانزای معده

یکی از نشانه‌های اصلی آنفولانزای معده اسهال آبکی است که معمولاً بدون خونریزی همراه با درد و گرفتگی شکم بروز می‌کند. علائم دیگر شامل تهوع، استفراغ، تب کم و درد گاه به گاه عضلانی یا سردرد می‌شود. نشانه‌های گاستروآنتریت ویروسی معمولاً در عرض ۱ تا ۳ روز بعد از ابتلا ظاهر می‌شود. در برخی از موارد علائم به طور متوسط دو روز طول می‌کشند، در حالی که در موارد دیگر ممکن است آنفولانزای معده تا ۱۰ روز ادامه یابد.

درمان های خانگی آنفلوآنزای معده

وضعیت سیستم ایمنی بدن شما در احتمال ابتلا به آنفولانزای معده تأثیر زیادی دارد. مراکز نگهداری روزانه و خانه‌های سالمندان به علت تماس با کودکان و افراد سالخورده که سیستم ایمنی ضعیف‌تری دارند در شیوع این بیماری مشهور هستند. برای کاهش علائم آنفولانزای معده، از داروهای خانگی زیر استفاده کنید:

1. نوشیدنی های ورزشی

زمانی که به آنفولانزای معده مبتلا هستید، به دلیل استفراغ و اسهال، الکترولیت‌های مانند پتاسیم و سدیم (مواد معدنی مهم) از دست می‌روند. مصرف نوشیدنی‌های ورزشی مانند گاتاروید و پاورید می‌تواند این مواد از دست رفته را جبران کند.

2. لیموناد زنجبیلی

لیموناد زنجبیلی یک نوشیدنی خوشمزه و غیر الکلی است. برای کاهش تهوع و استفراغ مربوط به آنفولانزای معده، نوشیدن لیموناد زنجبیلی خنک می‌تواند مؤثر باشد.

3. چای زیره

یک قاشق چای‌خوری زیره سیاه را به یک فنجان آب جوش اضافه کنید. بگذارید تا چای زیره به مدت ۱۰ دقیقه بماند و سپس آن را در طول روز بنوشید.

4. سیب

به منظور تقویت سیستم گوارشی، سیب بخورید. سیب‌های پخته می‌توانند در تسکین علائم آنفولانزای معده کمک کنند.

آنفولانزای معده چیست ؟ ۹ درمان خانگی آنفلوآنزای معده (2 نکته مهم)

5. سیر

سیر به دلیل داشتن خواص آنتی بیوتیکی، می‌تواند باکتری‌های مسبب آنفولانزای معده را هدف قرار دهد و همچنین از باکتری‌های مفید در روده محافظت کند.

6. مایعات و غذاهای آبکی

علائم آنفلوانزای معده را با نوشیدن مایعات و غذاهای آبکی مانند آب، چای نرم و معجون آبلیمو و جوش شیرین درمان کنید. زمانی که احساس بهبودی کردید، می‌توانید آب سیب و سوپ مرغ بدون چربی نیز مصرف کنید.

7. نعناع

به دلیل خاصیت آرامش بخشی نعناع بر روی معده، می‌توانید از نعناع برای تسکین ناراحتی آنفولانزای معده استفاده کنید. قرص و یا چای نعناع مصرف کنید.

8. زنجبیل

زنجبیل نه تنها به بهبود مشکلات گوارشی کمک می‌کند، بلکه…

“`

این درمان تنها به کاهش احساس ناراحتی کمک نمی‌کند، بلکه در کاهش نشانه‌های آنفولانزای معده نیز بسیار مؤثر است. یکی از بهترین روش‌ها برای درمان این حالت، نوشیدن چای زنجبیل است. اما حتماً باید مصرف آن را متعادل کنید.

9. کاهش مصرف غذاهای جامد

وقتی که اشتهایتان بازگشت، بهتر است غذاهای سبک و بدون نمک و ادویه بخورید تا معده‌تان تحریک نشود. غذاهای ساده و آبکی که هضمشان راحت باشد را انتخاب کنید، مانند برنج، نان، غلات و سیب‌زمینی. برای اینکه مقدار پروتئین دریافتی‌تان افزایش یابد، سوپ مرغ کم‌چرب مصرف کنید، زیرا این کار به افزایش ایمنی بدنتان در برابر هر نوع عفونت ویروسی کمک می‌کند. همچنین از غذاهایی که ممکن است معده‌تان را تحریک کند، دوری کنید. این غذاها شامل آنهایی هستند که حاوی کافئین، فیبر زیاد، طعم‌های تند و ادویه‌دار، غذاهای اسیدی، چرب، شیرین و یا محصولات لبنی هستند.

ترجمه شده مجله اینترنتی رضیم

سهیلا مقصودی

سایت رضیم

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا