دانستنی های پزشکی

آیا احتمال انتقال سل پوستی از ماهی قرمز به انسان وجود دارد ؟ (2 نکته مهم)

بهترین آپلیکیشن آشپزی

احتمال انتقال سل پوستی از ماهی قرمز به انسان

با نزدیک شدن به پایان سال و گرم شدن بازار خرید برای عید، شایعات مختلفی در شبکه‌های اجتماعی پخش می‌شود. یکی از این شایعات درباره انتقال بیماری‌های انگلی، باکتریایی و ویروسی از ماهی قرمز به انسان است.

خوشبختانه این شایعه نادرست است و به گفته سرپرست دفتر بهداشت و بیماری‌های آبزیان سازمان دامپزشکی کشور، ماهی‌های زینتی و قرمز جزو آبزیان خانگی محسوب می‌شوند و کمتر احتمال دارد که بیماری‌های انگلی و باکتریایی را منتقل کنند. بنابراین، مردم نباید نگران این موضوع باشند.

سازمان دامپزشکی کشور مسئولیت کنترل و نظارت بر مراکز تولید و تکثیر این ماهی‌ها را به عهده دارد.

در حال حاضر اصفهان، کاشان و گیلان در تولید ماهی‌های قرمز کشور پیشتاز هستند و این سازمان به صورت سالانه و به ویژه در نزدیکی عید، کنترل و نظارت بیشتری بر مراکز تولید و فروش این ماهی‌ها انجام می‌دهد.

بر اساس بررسی‌های انجام شده، در مراکز تکثیر ماهی قرمز هیچگونه بیماری ویروسی کوئی هرپس و بیماری‌های باکتریایی مشاهده نشده است.

سرپرست دفتر بهداشت و بیماری‌های آبزیان سازمان دامپزشکی اعلام کرد که نمونه‌برداری‌ها و بررسی‌ها از ۲۵۰ مرکز تولید و تکثیر بزرگ این نوع از آبزیان زینتی و حتی برخی مراکز روستایی صورت گرفته است.

انتقال سل پوستی از ماهی قرمز به انسان

هرچند که این اطلاعات وجود دارد، بهتر است به ماهی قرمز نه بگوییم و آن را از سفره هفت سین حذف کنیم. نه فقط به این دلیل که ماهی‌های قرمز و سایر موجودات زنده ممکن است بیماری‌هایی چون عفونت‌های پوستی و گوارشی داشته باشند و بیماری‌هایی مانند سل نیز می‌تواند از آنها به انسان منتقل شود، بلکه چون قرار دادن ماهی قرمز در سفره هفت سین به سنت و آیین نوروز مربوط نیست و به مرور زمان رواج یافته است. گذاشتن ماهی قرمز در یک تنگ کوچک بدون نور خورشید باعث استرس به ماهی می‌شود و دست زدن به آن و ضربه زدن به تنگش می‌تواند عمر آنها را کوتاه کند و این کار اصلاً انسانی نیست.

separator line

بیشتر بخوانید:

سایت رضیم

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا