آیا اسفناج پخته و منجمد شده خواص و مواد مغذی خود را از دست میدهد ؟ (2 نکته مهم)

آیا اسفناج پخته و منجمد شده سرطانزاست؟
آنهایی که به غذاهای سرد میل دارند، باید بدانند که اسفناج را بهتر است با ادویههای گرم مانند فلفل مصرف کنند.
آهن موجود در اسفناج جذب نمیشود
در بسیاری از کارتونها و داستانها، اسفناج را به عنوان سبزیای که قدرت را افزایش میدهد، نشان میدهند و این را به خاطر مقدار زیاد آهن آن میگویند. اما باید بدانید که اسفناج نسبت به سایر سبزیها آهن بیشتری ندارد و آهن آن چون گیاهی است، به راحتی جذب نمیشود، مگر اینکه همراه با منابع حاوی ویتامین C مانند آب لیمو، فلفل دلمهای و کرفس خورده شود یا در غذاهایی مانند آش رشته و خورش آلو استفاده شود تا جذب آهن آن بیشتر شود. از طرفی، اسفناج دارای اگزالات زیادی است که میتواند جذب آهن و کلسیم را کاهش دهد.
همچنین، روی و کلسیم بالای موجود در اسفناج نیز میتواند جذب آهن این سبزی را محدود کند. بنابراین، چندان به آهن اسفناج اعتماد نکنید. همچنین باید بدانید که به دلیل وجود اگزالات، اسفناج برای افرادی که دچار ورم مفاصل، نقرس، سنگ کلیه، مثانه و صفرا هستند مناسب نیست.
توجه! اسفناج، آلوده به نیترات است
تحقیقات نشان میدهند برخی کشاورزان برای پرورش سبزیجات برگی مانند کاهو، اسفناج، شاهی و کلم پیچ، تا پنج برابر بیشتر از حد مجاز از کودهای شیمیایی، به ویژه نیتراته استفاده میکنند. متأسفانه این کودها به همان شکل و میزان در بافت گیاه ذخیره میشوند.
بیشتر این سبزیها از نظر ظاهری بسیار ترد، تازه، خوشمزه و آبدار به نظر میرسند، اما بار شیمیایی آنها بسیار بالا بوده و در گروه سبزیجات آلوده و تهدیدکننده سلامت قرار دارند. باید بدانید که مواد نیتراته با هیچ روشی، از جمله پختن، شست و شو یا ضدعفونی کردن از بین نمیروند.
درستی یا نادرستی سرطانزایی اسفناج منجمد
اما آیا درست است که میگویند فریزر، اسفناج پخته یا خام را سرطانزا میکند؟ چون نگهداری اسفناج در فریزر احتمال تبدیل نیترات به نیتریت و تولید ترکیب سرطانزای نیتروزامین را افزایش میدهد، اتحادیه اروپا آزمایشاتی در این زمینه انجام داده و نتیجهگیری کرده است که مقدار نیتروزامین تولید شده در اسفناج منجمد نگرانکننده نیست. اما توصیه ما به شما این است که از فریز کردن این سبزی صرف نظر کنید و آن را به صورت تازه و در فصل خود مصرف کنید.
منبع : افکار نیوز