آیا خلق و خوی ما به غذایی که میخوریم مربوط است؟ + انیمیشن (2 نکته مهم)

به من بگو چه میخوری، من هم به تو میگویم که کیستی!
انیمیشن زیر که در رضیم تولید شده را حتما ببینید و لذت ببرید.
آنچه در بشقابتان میگذارید میتواند چیزهای زیادی را درباره شما بگوید و تأثیر زیادی روی شما بگذارد.
شاید برایتان جالب باشد که غذاها میتوانند بر حال و هوای ما تأثیر داشته باشند. ولی نکته جالب این است که ترکیبات موجود در غذا میتوانند اخلاق شما را بهتر یا بدتر کنند.
رابطه بین تغذیه و حال و هوا یکی از مسائلی است که در علم تغذیه بسیار مورد بررسی قرار میگیرد.
تحقیقات علمی
تحقیقات نشان میدهد که بعضی از غذاها و مواد مغذی میتوانند به مغز شما کمک کنند تا مواد شیمیایی خاصی تولید کند که بر حال و هوا، توجه و تمرکز شما تأثیر میگذارد. در حالی که برخی دیگر از غذاها ممکن است انرژی روانی شما را کاهش دهند.
رژیم غذایی ناسالم میتواند باعث نوسانات در خلق و خو شود. این نوسانات معمولاً نتیجه نوسانات قند خون و عدم تعادل در تغذیه هستند. بدون غذاهای سالم، ذهن و بدن ما به خوبی کار نمیکند.
ارتباط بین رژیم غذایی و احساسات به دلیل ارتباط نزدیک بین مغز و دستگاه گوارش ما است که به آن “مغز دوم” هم گفته میشود.
دستگاه گوارش شما میزبان میلیاردها باکتری است که بر تولید مواد شیمیایی عصبی تأثیر میگذارند، مواد شیمیایی که پیامها را از روده به مغز منتقل میکنند، مثل دوپامین و سروتونین.
باکتریهای خوب و باکتریهای بد
غذای سالم باعث رشد باکتریهای “خوب” میشود که بر تولید مواد شیمیایی عصبی تأثیر مثبت میگذارد.
از طرف دیگر، یک رژیم غذایی ناسالم میتواند موجب التهاب شود و تولید این مواد شیمیایی عصبی را مختل کند.
وقتی تولید این مواد در وضعیت مناسبی باشد، مغز شما پیامهای مثبت دریافت میکند و شما احساس خوبی خواهید داشت. اما اگر این تولید مختل شود، حال و هوای شما نیز ممکن است تحت تأثیر قرار گیرد.
به عنوان مثال، شکر یکی از عوامل اصلی التهاب در روده است.
وقتی شکر میخوریم احساس خوبی داریم؟
موضوع این است که شکر به باکتریهای “بد” در دستگاه گوارش کمک میکند. بنابراین ممکن است موجب افزایش موقت دوپامین شود که احساس خوبی به ما میدهد. اما این خوشحالی برای ما خوب نیست. چرا؟ زیرا این احساس خوب ناشی از یک افزایش زودگذر قند است که پس از مدتی به افکار منفی منجر میشود و این برای حال و هوای ما مناسب نیست.
بر اساس نظریه موجود، مصرف کربوهیدراتها باعث تولید هورمونی در مغز میشود که به تنظیم خواب، بهبود خلق و خو و درمان افسردگی کمک میکند.
اگر ما بتوانیم حدود نیمی از انرژی مورد نیاز خود را از کربوهیدراتها و ۴۰ درصد آن را از میوهها، سبزیجات، غلات و حبوبات تامین کنیم و تنها ۱۰ درصد آن را از نان، شیرینیها و برنج به دست آوریم، حال و هوای ما پایدارتر و آرامتر خواهد بود. زیرا در این صورت هورمونها در تعادل بهتری قرار خواهند داشت.
فست فود
مصرف زیاد برخی از غذاها مثل فست فودها میتواند ما را عصبی، بیحوصله، حساس، زود رنج یا پرخاشگر کند و همچنین بر سلامت ما تأثیر منفی بگذارد.
در یک مطالعه نشان داده شده که افرادی که میوه و سبزیجات بیشتری میخورند، احساس خوشبینی و خودکارآمدی بیشتری دارند.
خوردن سالمترین و مغذیترین غذاهای طبیعی ممکن است مفید باشد اما هیچ غذایی به تنهایی معجزه نمیکند؛ اما یک رژیم غذایی سالم سرشار از میوهها، سبزیجات، غلات کامل و پروتئین بدون چربی میتواند بسیار مؤثر باشد و حس خوبی به شما بدهد.