آیا خوردن قهوه و شیر برای سلامتی مفید است؟ (2 نکته مهم)

اولین بار که شیر را به قهوه اضافه کردند، احتمالاً به دنبال راهی برای کمتر کردن تلخی قهوه بودند. شیر یکی از پرمصرفترین لبنیات است که بسیاری از افراد در زندگی روزمره خود از آن استفاده میکنند. با ترکیب شیر و قهوه، آنها به دنبال طعم جدید و کالری بیشتر در هنگام نوشیدن قهوه بودند. همانطور که میدانید، شیر قهوه یکی از ترکیبات محبوب بین دوستداران قهوه است.
افزودن شیر به قهوه چه تاثیری دارد؟
بسیاری از نوشیدنیهای مختلف مانند لاته و کاپوچینو، که بر پایه قهوه و اسپرسو ساخته میشوند، با استفاده از شیر تهیه میشوند. حتی قهوه دمی فرانسه نیز با شیر سرو میشود.
تاثیرات افزودن شیر به قهوه
در دنیای قهوه از شیر برای درست کردن انواع نوشیدنیها استفاده میشود. باریستاها و طرفداران قهوه به خاطر طعم متفاوت و کمتر کردن تلخی قهوه، شیر و کف آن را به قهوه اضافه میکنند. تهیه کف شیر کار سادهای نیست و وجود چربی و پروتئین در شیر برای درست کردن کف آن بسیار مهم است. پروتئین شیر باعث میشود کف و حبابهای آن بهتر شوند و چربی هم طعم و عطر آن را بهبود میبخشد.
محققان دانشگاه سن دیگو کالیفرنیا بعد از بررسی افرادیکه قهوه را با شیر و شکر مینوشند، به این نتیجه رسیدند که افزودن شیر و شکر به قهوه، میزان کالری این نوشیدنی را افزایش میدهد. باید بدانید با افزودن شیر و شکر به قهوه، به طور روزانه حدود 69 کالری به بدن شما افزوده میشود.
ترکیبات موجود در شیر
- چربی شیر
طبق بررسیها، شیر حدود 4 تا 5 درصد چربی دارد. اما این چربی تنها از یک نوع نیست و ترکیبی از چند نوع چربی است. گلبولهای چربی موجود در شیر از 0.1 تا 10 میکرومتر اندازه دارند. این گلبولها غشایی دارند که از چربیها در برابر خراب شدن و اکسیداسیون محافظت میکند، که میتواند طعم شیر را بد کند. تری گلیسیریدها نیز در این غشاء احاطه شدهاند.
- پروتئین شیر
در شیر دو نوع پروتئین به نامهای وی و کازئین وجود دارد. این پروتئینها بعد از فرایند همگنسازی به سطح شیر میآیند. میزان پروتئین در شیر تقریباً 3 تا 4 درصد است که بیشتر آنها کازئین است. حدود 80 درصد پروتئین شیر را کازئین تشکیل میدهد و 20 درصد باقیمانده از وی است. عطر و طعمی که در کاپوچینو یا لاته احساس میکنید، به خاطر واکنش پروتئینهای شیر با مولکولهای قهوه است.
- فرایند همگنسازی یا شیر هموژنیزه
فرایند همگنسازی یا هموژنیزه کردن برای کاهش گلبولهای چربی موجود در شیر به کار میرود. در واقع هیچ دو بسته شیر در دنیا کاملاً مشابه نیستند، بنابراین هیچ اندازه و معیار دقیقی برای اضافه کردن شیر به قهوه وجود ندارد. این موضوع به سلیقه و انتخاب شخصی افراد بستگی دارد.
خواص و مضرات شیر قهوه
ترکیب قهوه و شیر میتواند تأثیرات مثبت داشته باشد. مثلاً اگر هنگام شب قهوه مینوشید، بهتر است کمی شیر به آن اضافه کنید. قهوه باعث افزایش هوشیاری شده و میتواند بر خواب تاثیر بگذارد. با افزودن شیر به قهوه، میتوانید اثرات منفی آن بر خواب را کاهش دهید. اگر به دنبال کاهش وزن و چربیسوزی هستید، باید از افزودن شیر و شکر به نوشیدنی خود پرهیز کنید. قهوه تلخ به تنهایی 4.7 کالری دارد، اما با اضافه کردن شیر به آن، شما حدود 58 کالری به بدن خود میافزایید.
اگر معدهتان دچار ترش کردن میشود و با مشکل اسیدی بودن مواجه هستید، بهتر است ابتدا مصرف قهوه را محدود کنید و ترجیحاً قهوه را با شیر بنوشید. همچنین با این نوشیدنی میتوانید بخشی از نیاز بدن به کلسیم را تامین کنید. برای درست کردن شیر قهوه به حداقل یک لیوان شیر نیاز دارید که این مقدار، یک سوم نیاز روزمره به کلسیم و دیگر مواد مغذی را تأمین میکند.
منبع : قهوه مانگ