آیا میدانید

آیا قهوه پی بی از قهوه‌های معمولی بهتر است؟

بهترین آپلیکیشن آشپزی

“`html

معرفی قهوه پی بی!

به گزارش رضیم: قهوه پی بری Peaberry که به طور عمومی به عنوان قهوه پی بی شناخته می‌شود، نوعی قهوه خاص است که با قهوه‌های معمولی تفاوت دارد. این قهوه از یک گیلاس قهوه که فقط یک دانه دارد تشکیل شده است. دانه این قهوه گرد و کوچک‌تر از دانه‌های معمولی است و طعمی شیرین‌تر دارد. نکته جالب این است که این نوع قهوه نه تنها در قهوه عربیکا بلکه در قهوه ربوستا نیز یافت می‌شود. به عبارت دیگر، ما می‌توانیم قهوه پی بی عربیکا و قهوه پی بی ربوستا داشته باشیم! این قهوه به خاطر داشتن یک دانه به جای دو دانه، به آن کارالولیو (caracolillo) در اسپانیا می‌گویند و نام پی بی Peaberry هم به خاطر شکل گرد دانه‌اش انتخاب شده است.

قهوه Peaberry می‌تواند در هر جایی که قهوه ربوستا و عربیکا رشد می‌کند، پرورش یابد. به‌طور خاص، قهوه پی بی ربوستا فقط در مزارع ربوستا و قهوه پی بی عربیکا در مزارع عربیکا تولید می‌شود. این قهوه یک جهش طبیعی است و به همین دلیل به‌طور طبیعی در مزارع قهوه به وجود می‌آید. تقریباً ۵ تا ۱۰ درصد گیلاس‌های قهوه در هر مزرعه، از نوع پی بی هستند، بنابراین این نوع قهوه چندان نادر نیست. اگر به کیسه‌های قهوه توجه کنید، ممکن است دانه‌های سبز قهوه Peaberry را مشاهده کنید! جالب است بدانید کشورهای خاصی مانند برزیل، تانزانیا، کنیا و کونا تمایل زیادی به تولید و جمع‌آوری این نوع قهوه دارند چون در این مناطق امکانات لازم برای جداسازی این دانه‌ها از دانه‌های معمولی وجود دارد.

بررسی کیفیت قهوه پی بی

سوالی که در این‌جا مطرح می‌شود این است که آیا کیفیت دانه قهوه پی بی با دانه‌های معمولی برابر است یا کیفیت بهتری دارد. این یک نکته مهم است چون بازاریابان معمولاً به دنبال ویژگی‌های خاص ظاهری هستند تا قیمت‌های بالاتری را از مشتریان درخواست کنند. بسیاری از کارشناسان قهوه معتقدند قهوه پی بی نسبت به قهوه‌های معمولی شیرین‌تر و طعم‌دارتر است. اما این ویژگی‌ها نمی‌تواند دلیلی برای برتری این قهوه نسبت به دانه‌های معمولی باشد. تسترهای حرفه‌ای می‌گویند که برشته کردن این نوع قهوه آسان‌تر است چون دانه‌های گرد، حرارت را به‌طور یکنواخت‌تر دریافت می‌کنند و باعث برشته شدن بهتر آن می‌شود. برخی دیگر نیز بر این باورند که طعم قهوه پی بی به‌دلیل وجود یک دانه به جای دو دانه، بهتر است. اما به‌طور کلی، تفاوت زیادی در کیفیت آن‌ها وجود ندارد، بنابراین بهتر است پول خود را برای خرید این نوع قهوه هدر ندهید، اما تجربه کردن آن خالی از لطف نیست.

آیا واقعا قهوه پی بی از قهوه‌های معمولی بهتر است؟

در گذشته، فروشندگان قهوه پی بی را بسیار می‌ستودند و می‌گفتند که این قهوه غنی‌تر است زیرا نیازی به تقسیم مواد مغذی با یک دانه دیگر ندارد. اما امروزه به نظر می‌رسد که نظر عمومی این است که نوع قهوه‌ای که داریم، چه پی بی باشد و چه معمولی، بسته به شکل دانه‌ها متفاوت است، نه لزوماً بهتر یا بدتر. عوامل زیادی در کیفیت قهوه تأثیرگذار هستند: ارتفاع، نوع قهوه، خاک و مهارت‌های کشاورز و غیره. این عوامل اهمیت بیشتری دارند و بیشتر از اینکه دانه پی بی یا معمولی باشد، بر کیفیت قهوه تأثیر می‌گذارند.

اجازه بدهید یک مثال بزنم: آیا یک پی بی که در ارتفاع ۸۰۰ متری در اندونزی رشد کرده است از یک پی بی معمولی Yirgacheffe اتیوپی که در ارتفاع ۱۷۰۰ رشد کرده است، بهتر است؟ پاسخ منفی است! مطمئن هستم که قهوه اتیوپیایی شیرین‌تر و جذاب‌تر از قهوه پی بی اندونزی است. پس نباید بگوییم پی بی بهتر از قهوه‌های معمولی است، چون این اظهارات نشان‌دهنده ناآگاهی نسبت به عوامل تاثیرگذار بر کیفیت قهوه است.

مراحل تولید قهوه پی بی

قهوه پی بی چگونه تولید می‌شود؟

اگر یک کیسه دانه قهوه رست نشده بخرید، احتمالاً چند دانه پی بی در آن پیدا خواهید کرد. با این حال، بسیاری از تولیدکنندگان…

“`

قهوه معمولاً دانه‌هایش را جدا کرده و به صورت جداگانه می‌فروشد. شاید قبلاً درباره قهوه‌های کنیایی AA و AB شنیده باشید. این دسته‌بندی هیچ ارتباطی به کیفیت قهوه ندارد و فقط نشان‌دهنده اندازه‌های مختلف دانه‌ها است. تمام کارخانه‌های قهوه سعی می‌کنند دانه‌ها را بر اساس اندازه از هم تفکیک کنند و در این فرآیند برخی دانه‌های پی بی (PB) نیز به دست می‌آید. دلیل اصلی جدا کردن دانه‌ها این نیست که دانه‌های کوچک یا بزرگ از نظر کیفیت بهترند، بلکه این کار در فرآیند رست کردن ساده‌تر می‌شود. اگر در یک دسته دانه‌ها اندازه‌های متفاوتی وجود داشته باشند، آنها به شکل متفاوتی رست می‌شوند. دانه‌های کوچک معمولاً تیره‌تر و برشته‌تر می‌شوند و طعم تلخ‌تری پیدا می‌کنند؛ در حالی که دانه‌های بزرگ‌تر کمتر رست می‌شوند و به همین دلیل طعم گیاهی و ترش‌تری خواهند داشت. بنابراین هرچه دانه‌ها یکدست‌تر باشند، رست کردن آنها آسان‌تر می‌شود. دانه‌های قهوه‌ای که رست شده‌اند، طعم بهتری دارند. دانه‌های پی بی به خاطر شکل کوچک و گردشان به خوبی رست می‌شوند و حرارت به راحتی در میان آنها منتقل می‌شود.

آیا قهوه PB عربیکا با قهوه PB روبوستا متفاوت است؟

خیر، چون قهوه PB در واقع قهوه‌ای نارس است و ویژگی‌های هر دو نوع عربیکا و روبوستا را دارد. به همین دلیل این قهوه مخصوص به خود است و نمی‌توان آن را به نوع خاصی مانند عربیکا یا روبوستا تقسیم کرد.

قهوه پی بی در کدام کشورها بیشتر تولید می‌شود؟

آیا قهوه پی بی از قهوه‌های معمولی بهتر است؟

کشور هند.

آیا این تغییر در فرآیند رسیدن گیلاس قهوه عمدی است یا تصادفی؟

هر دو حالت ممکن است وجود داشته باشد. اما اینکه آیا قهوه‌ای یکدست خواهید داشت یا ترکیبی از قهوه PB بستگی به کشور تولیدکننده دارد.

سایت رضیم

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا