آیا میدانید لاغری با کرفس ناچیز است؟

لاغری با کرفس خیلی کم است
کرفس دو نوع دارد: وحشی و پرورشی. نوع وحشی آن در کنار آبهای راکد رشد میکند و نوع پرورشی کرفسی است که در بازار میوه و سبزیجات میبینید.
برگهای کرفس نسبت به ساقهاش مواد مغذی بیشتری دارند و هر چه رنگ برگها تیرهتر باشد، ویتامینهای A و B بیشتری دارد. اما ساقه کرفس را هم نباید ناچیز شمرد.
این ساقه دارای فیبر است که نسبت به سایر سبزیها، چوبیتر و تقریبا غیرقابل جذب است و همین ویژگی به کاهش وزن کمک میکند.
متخصصان علوم غذایی میگویند اگرچه کرفس کالری بسیار کمی دارد و کمتر از هویج است، اما مصرف روزانه 100 تا 150 گرم از آن که فقط حدود 20 کالری دارد، تنها میتواند 20 کالری انرژی دریافتی ما را کاهش دهد.
چرا اینطور است؟ چون بدن برای هضم این مقدار کرفس به حدود 40 کالری انرژی نیاز دارد. بنابراین، از آنجایی که 20 کالری کرفس سوزانده میشود، تنها 20 کالری به کاهش وزن کمک میکند و این مقدار در مقایسه با 1500 تا 2000 کالری روزانه هر فرد بسیار کم است.
همچنین باید بدانید آب کرفس فاقد فیبر است و هرچند میتواند به جای آبمیوههای شیرین در میان وعدهها مصرف شود، اما نمیتواند جای میوه را بگیرد و بهتراست کرفس را در کنار میوهها و سبزیجات دیگر و به صورت خام مصرف کنید.
آیا میدانستید لاغری با کرفس کم است؟
کرفس میتواند اوره خون را پایین بیاورد
طبق نظرات طب سنتی، کرفس طبیعتی گرم و خشک دارد و برای تقویت قواهای جنسی و اعصاب مفید است و به کاهش استرس و اضطراب کمک میکند. تحقیقات نشان دادهاند که کرفس میتواند سطح اوره و اسید اوریک خون را کاهش دهد و مصرف آن به افرادی که اسید اوریک بالایی دارند و به نقرس و درد و ورم مفاصل مبتلا هستند، توصیه میشود.
در انگلستان، دانه کرفس در تهیه بیش از 60 نوع داروی گیاهی برای کاهش تورم مورد استفاده قرار میگیرد، که در کشور ما کمتر شناخته شده است.
از دیگر خواص معتبر کرفس میتوان به کمک به کاهش چربی و قند خون، خاصیت ادرارآوری، سمزدایی، آنتیاکسیدانی، ضد اسپاسم و آرامبخشی اشاره کرد.
افراد دارای فشارخون بالا کرفس نخورند!
متخصصان میگویند سبزیهایی مانند کرفس، کنگر، ریواس، اسفناج، چغندر و شلغم به دلیل سدیم بالایی که دارند، برای افرادی که فشار خون بالا دارند، به خصوص کسانی که داروهایی برای کاهش فشار خون مصرف میکنند، محدودیت مصرف دارند.
اگرچه کرفس پتاسیم بالایی دارد و میتواند با افزایش ادرار، سموم و تورم بدن را کاهش دهد، اما به خاطر سدیم زیاد آن، برای افرادی که فشار خون دارند، میتواند باعث احتباس آب در بافتها، تورم و سردرد شود و به ویژه برای کسانی که نارسایی کلیوی دارند یا مزاج دموی بخصوص صفراوی دارند، توصیه نمیشود.
به گفته کارشناسان علوم غذایی، گوجهفرنگی، طالبی، کیوی، موز، آلو بخارا، شلیل و گلابی عوامل خوبی برای کاهش فشار خون هستند، زیرا پتاسیم بالایی دارند.
منبع:وبدا