آیا گوشت گراز خاصیتی هم دارد؟ (2 نکته مهم)

آیا گوشت گراز وحشی حلال است؟ چه خواصی دارد؟
با مجله رضیم همراه باشید تا در مورد گوشت گراز بیشتر بدانید. در این مقاله به بررسی علمی خواص و مضرات گوشت گراز (خوک وحشی یا خوک نر) میپردازیم و اطلاعات مفیدی را با شما به اشتراک میگذاریم.
گوشت گراز
کشاورزان به مدت قرنها با گرازهای وحشی که به مزارع حمله میکنند، مبارزه کردهاند. در سراسر جهان، این حیوان به عنوان یک حیوان وحشی و مضر برای دام و کشاورزی شناخته میشود، بخصوص در بین کشاورزان ایرانی. در گذشته، کشاورزان گرازهایی را که به مزارع حمله میکردند میکشتند و از گوشت آنها برای تغذیه سگها و پوست آنها برای درمان برخی بیماریها استفاده میکردند. در ادامه این مطلب با مجله رضیم همراه باشید تا با فواید و مضرات گوشت گراز بیشتر آشنا شویم.
به نقل از وبسایت shine.pet، در طب سنتی چینی گفته شده است که بهترین گوشت برای سگها از گرازها تهیه میشود؛ زیرا گوشت گراز بهعنوان گوشتی با طبیعت خنک شناخته میشود. این نوع گوشت به کاهش التهاب در کل بدن کمک میکند و برای سگهای مبتلا به آرتریت، آلرژی، بیماریهای پوستی و حتی سرطان مفید است (به همین دلیل در رژیم غذایی سگهای مبتلا به سرطان قرار دارد).
گوشت گراز چه طعمی دارد؟
گوشت گراز طعمی تند و شیرین دارد که این طعم به خاطر رژیم غذایی آن شامل علفها و جانوران کوچک است و معمولاً با گوشتهای دیگر قابل مقایسه نیست. رنگ این گوشت، تیرهتر از سایر گوشتها است. باید مراقب باشید که به جای سایر گوشتها به شما فروخته نشود، زیرا شکار این حیوان در ایران بسیار دشوار و غیرمقرون به صرفه است!
تفاوت گوشت گراز و خوک چیست؟
تفاوت اصلی بین گراز و خوک به تغذیه و فعالیت آنها مربوط میشود. خوکها معمولاً در مزارع پرورش داده میشوند و یک نوع تغذیه دارند، اما گرازها به صورت وحشی زندگی میکنند و تغذیه متنوعتری دارند و از لحاظ فیزیکی نیز فعالیت بیشتری دارند. این عوامل باعث تفاوت در نسبت ماهیچه به چربی در گوشت آنها میشود. گرازها برخلاف خوکها، در یک محوطه محدود نگهداری نمیشوند و آزادانه در طبیعت زندگی میکنند. آنها تقریباً هر چیز قابل خوردنی را میخورند، در حالی که خوکها تنوع غذایی کمتری دارند و بیشتر گیاهخوار هستند.
مصرف گوشت گراز در بین خارجیها!
گوشت گراز حتی در بین اروپاییها و آمریکاییها و سایر کشورهایی که گوشت خوک مصرف میکنند، چندان رایج نیست و معمولاً برای تغذیه سگهای هاسکی استفاده میشود.
خواص و فواید گوشت گراز
در طب سنتی چینی گفته شده که گوشت گراز برای درمان آسم مورد استفاده قرار میگرفته، اما هیچ منبع معتبر و قابل اعتماد برای تأیید این نکته وجود ندارد. چینیها معمولاً از همه جانوران غذا میخورند! با توجه به اینکه گراز یک حیوان وحشی و همهچیزخوار است و حتی از حیوانات کوچکی مانند موش و خرگوش نیز به عنوان غذا استفاده میکند، از دیدگاه اسلام، مصرف چنین گوشتی حرام و برای سلامتی زیانآور است.
وجود گروهی از آمینها، مواد سرطانزا و میزان بالای هورمون رشد، باعث میشود که گوشت گراز به محصولی تبدیل شود که به آن سوتوکسین (Sutoxin) میگویند. همچنین، وجود بیماریهای زئونوز قابل توجه و خطرناک، ماندگاری کم و فسادپذیری بالا، از دیگر دلایل غیر قابل مصرف بودن گوشت گراز برای انسان است.
“`html
وجود انگل های کرم تریشین در گوشت گراز !
خواص پوست گراز
پوست گراز در طب سنتی معروف است که برای درمان درد مفاصل و روماتیسم مفید است. در میان اقوام ایرانی، قوم لر با پیشینهای بیش از ۴۵۰۰ سال از این پوست برای درمان دردهای استخوانی استفاده میکردهاند.
به عنوان مثال، وقتی گراز به خانهها یا مزارع مردم حمله میکرد و مردم موفق به شکار آن میشدند، پوست گراز را سریعاً آماده میکردند. سپس بیمار بدون لباس به داخل پوست گراز میرفت و پوست را به دور خود میپیچید.
بیمار باید حدود یک تا دو ساعت درون این پوست بماند، زیرا دمای بالای آن برای بدن انسان محدودیت دارد. بعد از خروج، بدن او باید به مدت دو ساعت گرم نگه داشته شود. به اعتقاد پزشکان محلی، این روش میتواند به بهبودی بیمار کمک کند. این یکی از خواص پوست گراز به شمار میرود.
گراز در ایران
خوک وحشی یا گراز در ایران بیشتر در مناطق جنگلی و سرسبز مانند گیلان، مازندران، گرگان، خراسان، آذربایجان، کردستان، کرمانشاه، همدان، لرستان، خوزستان و سیستان و بلوچستان دیده میشود. گرازها گاهی حتی به شکار حیوانات کوچک مانند بچه گوزن میپردازند و از جوجه و تخم پرندگان نیز تغذیه میکنند. همچنین گرازهایی که در دلتای ولگا و نواحی قزاقستان زندگی میکنند به دنبال ماهیهایی مانند کپور و کلمه میروند.
مضرات و عوارض مصرف گوشت گراز
کرم تریشین نوعی کرم لولهای شکل است که میتواند از طریق مصرف گوشت خوک یا گراز به انسان منتقل شود. معمولاً لارو این کرم در بافت عضلانی حیواناتی مانند خوک، گراز و موش یافت میشود. پستاندارانی مانند گربه، سگ، روباه، خوک و گراز نیز ممکن است به این بیماری مبتلا شوند اگر گوشت موش یا حیوانات آلوده را بخورند. انسان هم با خوردن گوشت خوک یا گراز ممکن است به این بیماری دچار شود. در کشورهای اسلامی که از گوشت خوک استفاده نمیکنند، شیوع این بیماری نادر است اما در برخی مناطق اروپا و آمریکای جنوبی، شیوع این بیماری به حدود ۱۲ درصد جمعیت انسانی میرسد. این مسئله معمولاً به دلیل آن است که گوشت به خوبی پخته یا منجمد نمیشود. گرازها به خاطر همهچیزخواری که دارند، در طبیعت وحشی به میزان بالایی به انگل تریشین آلوده میشوند و همین دلیل مصرف گوشت گراز ممنوع و غیرمناسب است.
حکم شرعی مصرف گوشت گراز در اسلام
گراز یکی از حیواناتی است که طبیعیدانان آن را جزو دسته ضخیمجلدان میدانند. این دسته شامل گراز یا خوک وحشی و اسب آبی است. خوردن گوشت خوک و گراز ضررهای زیادی دارد و همیشه مورد توجه فقه اسلامی بوده است.
“`
در حالی که گوشت خوک به دلیل طعم و ظاهرش توسط برخی افراد استفاده میشود، خداوند خوردن آن را برای قوم یهود ممنوع کرده و بر مسلمانان نیز حرام اعلام کرده است.
قرآن کریم غذاهایی را که برای بدن و روح انسان مفید هستند و به ذائقه او نیز خوش میآیند، حلال دانسته و از خوردن غذاهای مضر و ناپسند نهی میکند. ممنوعیت غذاهای غیر بهداشتی و نامطبوع یکی از خدمات مهم ادیان آسمانی به بشریت است. زیرا در زمانهایی که میکروبها وجود نداشتند و آثار منفی خوراکیهای ناپاک بر بیماریها ناشناخته بود، این غذاها به عنوان ممنوع شناخته میشدند. این اقدام در راستای سلامتی انسانها بسیار ارزشمند بوده است. یکی از حیواناتی که خوردن گوشت آن در لیست غذاهای حرام قرار دارد، خوک و گراز است که در قرآن به آنها «لحم خنزیر» گفته شده است.